15 Ocak 2010 Cuma

Gaziantep'ten Son Notlar...



Gaziantep'in tarihi ve görsel özelliğinin yanında Mutfağıda muhteşem ...
Hangi birinden bahsetsem başlasam bilemiyorum doğrusu...
Başlıklar halinde değinmek istiyorum...

Et yemekleri ve de kebap ağırlıklı bir yemek kültürleri var ama hakkını vere vere yapıyorlar ...
Antep te Bakırcılar çarşısını hemen üst sokağında bulunan İmam Çağdaş isimli Restaurant bu yemekleri tatmak için önemli bir mekan ..
Özellikle Antep LAHMACUN'unu burada tadabilirsiniz..
*Antep lahmacununu diğerlerinden ayıran ise lahmacuna sarımsak ilave etmeleri .Ve serviste lahmacunun yanında patlıcan ezmesi ilave etmeleri ..

Beyran ,yuvalama,baklava,katmer , Burma kadayıf tatlısı dut suyu(urmu dut suyu ),içli köftesi tadılabilecek diğer lezzetler arasında ...
Bu üstteki resimde BURMA KADAYIF TATLISI ...Sabah sabah sıcak ve taze olarak rastladık kendilerine ve ilk bize servis edildi sade dondurma ile ...
Porsiyon olarak çok büyüktü ama İstanbula göre dörtte bir fiyatına . Tad muhteşem herşey en iyi kaynağında oluyormuş bunu anladık ...
BAKLAVA Antep için bir klasik zaten herkes biliyor ama orada da yine Güllüoğlu tek ...


Bakırcılar çarşısından dönerken ufak çaplı kayboluşumuz sırasında keşfettik bu dut suyunu ...
Antepliler buna URMU DUT SUYU diyorlar .Siyah dut suyunu şeker ilavesi ile içecek olarak kullanıyorlar iyide ediyorlar .Biz bu tadı çok sevdik .
Yalnız biraz daha hijyenik olarak hazırlanıp satılsa daha da iyi olacak ..Çocuklar içince dil ve dudakları bi müddet kırmızı kırmızı dolaştılar...



İşte bir başka sabah Antepliler tatlıyı ve fıstığı o kadar çok seviyorlarki tüm yemeklerinde fıstığa rastlayabilirsiniz...
Hatta bir garson anlatmıştı ...

******Zamanını bilmiyorum İsmet İnönü şehri ziyaret ediyor ve de güzel ağırlanıyor ..
İyi bir ziyafet çekiliyor tüm yemeklerde neredeyse fıstık görünce
yemek sonrasında garsonda su istiyor ve sonrasın da ekliyor

***Bana bir bardak su getirin ama fıstıksız olsun diye ...
bizim çok hoşumuza gimişti bu ..

Gelelim üstteki resme Antep'in KATMER ini bir vesile ile duymuştum .Bir sabah kalkar kalkmaz
kaldığımız mekanın hemen karşısında ki pastanede aldık soluğu çünkü katmer sabah yapılıyormuş ..
Katmer ince baklava hamuru inceliğinde açılan hamurla , içine fıstık kaymak ve bazen pişmiş irmik ilavesi ile yapılan bi nevi gözleme ...
Sabah sabah biraz ağır aslında ama çok lezzetli ....
Furkan katmerin yanında meyva suyu içmek istedi ve garsona

*** Ben meyva suyu istiyorum ama fıstıksız olsun deyince garson bi müddet baktı ne demek istiyor diye .Herhalde onun yukarıdaki olaydan haberi yoktu...

Aslında anlatılacak o kadar çok şey var ki ,

Mesela gece hazırlıksız gittiğimiz için resimleyemediğimiz HARİKALAR DİYARI var ki mesela çocukların bayılacağı bir ortam .Gelişmiş bir lunapark havasında çok güzel girişi azıcıkta pahalı bir yer ......
Bunları anlatmamda ki amaç aslında giderseniz acıcıkta olsa bir fikir oluştursun diye biz çok programlı gidemeyince bazı yerleri göremeden geldik mesela...

Çok mu uzun oldu yine ne ???? onuda bunuda anlatayım derken yazı uzadıda uzadı ...

Tamam tamam bitirdim işte ....Gaziantepten bu kadar

Bundan sonra *** URFA*** dayız inşallah.......
Posted by Picasa

1 yorum:

  1. Antep'e bir gunlugune is icin gittim ve guzelim baklavalarindan yeme sanisna sahip oldum, hakikaten cok farkli ve cok guzeldi hala tadi damagimdadir:) Bir daha gidersem onerilerine dinleyecegim:)

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...