Üstte ki kurabiyeler eşimin arkadaşından hediye...
Tatilde Yunanistan'a giderken istediğimiz bir şey olup olmadığını sorunca, daha önce evde de yapmayı denediğim ve beğendiğim Kavala kurabiyeleri geldi aklıma...
İşte tatil bitti kurabiyeler ve diğer hediyelerde geldi...
Bu vesileyle de kendisine tekrar teşekkür etmiş olalım ...
Kurabiyelerin lezzeti mükemmel...
*****
***
*
Kavala kurabiyesi Yunanistana has olduğu söyleniyor , Edine'deki ismiyle nam_ı diğer Bademli Kurabiye hatta Edirne kurabiyesi.
Enfes bir lezzettir kavrulmuş un ve bademin eşsiz uyumu ile kurabiyeden öte bir lezzetir.Un kurabiyesini andırıyor ama kavrulmuş bademle daha da lezzetli...
Başka bir özelliği de bayatlamadan günlerce taze kalması...
Eğer sizde bu kurabiyelerden yapmak isterseniz benim kullandığım tarif şöyle..
Malzemeler:
yarım su bardağı çiğ badem(rengi çok koyulaşmadan kavuracaksınız)kavrulmuş varsa oda olur.
150 gr tereyağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta akı
1 paket vanilya
kabartma tozu
aldığı kadar un
üzeri için bol bol pudra şekeri
ben üzeri için kullandığım pudra şekerinede biraz vanilya ekliyorum ki vanilya kokusunu daha yoğun hissedeyim
ben üzeri için kullandığım pudra şekerinede biraz vanilya ekliyorum ki vanilya kokusunu daha yoğun hissedeyim
Yapılışı :
Öncelikle bademleri bir tavaya koyup sürekli karıştırarak kavurun.
Öncelikle bademleri bir tavaya koyup sürekli karıştırarak kavurun.
yukarıdaki kurabiyenın içinde iri iri badem parçalarıda var.
Kavrulan malzemeyi soğumaya bırakın.
Soğuyan malzemeye un, pudra şekeri, kabartma tozu ,vanilya ,tereyağ(oda sıcaklığında olmalı) ve yumurta akını ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
Kavrulan malzemeyi soğumaya bırakın.
Soğuyan malzemeye un, pudra şekeri, kabartma tozu ,vanilya ,tereyağ(oda sıcaklığında olmalı) ve yumurta akını ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
Hamura şekil verirken çok ince olmamasına dikkat edelim.
Bir bardak yardımıyla yarım ay şekilleri elde edelim.
Yağlı kağıt serili fırın tepsinize dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15-20 dk. pişirin.
Soğuduktan sonra bol pudra şekerine bulayarak servis yapabilirsiniz...
Afiyet Olsun
canım hiç denemedim çok merek ediyorum.çok güzel anlatmışsın.künefeyide çok severim.bir dilim alayım diyeceğim ama yetmez.harika gözüküyor....
YanıtlaSilKavala kurabiyesini çok severim, ellerine sağlık.
YanıtlaSilKurabiyesi değil ama bir tanıdığımız kahvesini getirmişti.Yunanlarda bizim gibi çok tüketiyorlarmış.Afiyet olsun canımsın...
YanıtlaSilYunanistan'ın bu meşhur kurabıyesınden senın tarıf daha guzel olmus bence:)ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilKurabiyeler nefis gorunuyor. Daha once hic duymamistim Kavala kurabiyesini. Birsey daha ogrenmis oldum:) Hollandadan sevgiler.
YanıtlaSilKurabiyeler enfes..
YanıtlaSilAfiyetler olsun bereketi ile..
Sevgilerle...
Sevgicim duymamıştım ama eminim çok lezzetlidir.Acı badem kurabiyesi vazgeçemediklerim arasındadır tadının ona benzeyeceğini düşünüyorum çig badem arıycam bulur bulmaz da yapacam sevgiler
YanıtlaSilkeyfe seyrancığım çiğ badem aramana gerek yok kavrulmuş varsa oda olur dene bak memnun kalacaksın...
YanıtlaSilmmmhhh afiyet bal şeker olsun...
YanıtlaSilhiç yapmadım kavala kurabiyesi, aklımda bulunsun da denemek isterim inşaalalh...
Bu kurabiyeleri deneyemedim bir türlü, acele etsem iyi olacak. Ellerine sağlık Sevgi.
YanıtlaSilHep hazır yedim bende, nefistir eminim..
YanıtlaSilellerine sağlık..
kurabiyeler afiyet olmuş size görüntüsü un kurabiyesini andırıyo sanki tarif için tşk ederim deniycem bir ara sevgiler
YanıtlaSilTESEKKUR EDERIM.
YanıtlaSilMerhaba. Çok nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Çok severim, size afiyetler olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilBizimde tanıdıklar var dur bende istiyim bu kurabiyelerden..:)
YanıtlaSilKahve getirir sağolsun misafirimizde kurabiye gelmemişti..:))
sevgiler
sevgili rumma
YanıtlaSilbence de iste evde yapılanda inan aynı tadda
ama denemekte fayda var...