6 Şubat 2010 Cumartesi

Kısır ....

Bugün durduk yerde canımız kısır istedi ..Dururmuyum yaptım hemen ...
Kısır yapmayı bilmeyen yoktur herhalde ...Ben yapmayı da yemeyi de  çok seviyorum ...
Misafirler için yapılan ikramlar arasında vazgeçilmezlerdendir...Kavurarak ,ıslatarak ya da yoğurarak yapılan şekillerini gördüm ..
Bende kendi yaptığımı paylaşmak istedim ...Arşivim de bulunsun dimi ... 

Malzemeler
 2,5 su bardağı kısırlık bulgur
ıslatmak için aynı miktarda sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kuru soğan
2 diş sarmısak 
1,5 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber, yeni bahar, isot
6 tane kıvırcık yaprağı
Çeyrek demet maydanoz
4 tane yeşil soğan
1.5 limon suyu
ve Nar ekşisi...


Yapılışı
Köftelik bulgurumuzu yıkayıp ,kaynamış  su ile kapaklı bir kabın içinde demlendiriyoruz..Bulgur suyu tamamen çekip iki katına çıkacak...
Tavada sıvı yağ içinde çok minik doğradığımız soğan ve salçalarımızı kavuralım .Tamamen şişen bulguru kavrulan salça ve soğanın üzerine ekleyip biraz kavurursanız hem salçayı iyice yedirmiş hem de bulguru biraz daha dirileştirmiş olursunuz...
Yeşilliklerimizi  (benim tercihim ince doğranmışı) doğruyoruz ve soğumuş olan bulgura ekliyoruz..Limon ve nar ekşisini ilave edip karıştıralım..
Baharatlarla da tadlandırınca enfes kısırımız  servise hazırdır artık..

***Kısır da sarımsak,isot,nar ekşisi ve yeni bahar benim vazgeçemediğim tadlar...
Mevsiminde minik doğranmış salatalık ve isteğe bağlı olarak domateste ekleyebilirsiniz..
Kornişon turşu ekleyenini de gördüm,gerçi yakışıyorda ..
.......
...
Kıvırcık salata ile servis edebilirsiniz.. 

.........AFİYET  OLSUN ........

13 yorum:

  1. fatma48-hazanyagmuru46 Şub 2010 22:14:00

    s.a öncelikle ziyaretin ve güzel dileklerin yorumun için çok tşk ederim arkadaşım sanırsam eşiniz öğretmen bende yemekhanede öçalışıyorum en az öğretmenler kadar öğrencilerin telaşına çabasına ortak oluyoruz çok kutsal bir iş olarak görüyorum yaptıgımız işi onca insana hizmet vermek bir teşekkür almak bütün yorgunlugu alıyor sayfanla tanışma fırsatı verdiğin için çok tşk ederim her zaman beklerim tekrar geleceğimden eminin çünki çok güzel lezettli tariflerle karşılaştım iyilik sağlıklar dilerim sevgiler heman izlemeye alıyorum izninle

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık.kısırı ailecek çok severiz.bende şu an sizin kısır la ilgili resminizi göremiyorum.bazen oluyor.tabi neden kaynaklanıyor bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  3. BIR TERAZININ GÜNLÜGÜ6 Şub 2010 22:39:00

    Sayfaniza bir bakayim dedim,aa kisir! ben kisir yapacaktim hani,unutmusum,hemen muafaga gidiyorum,valla sagolun cocuklarda sevinecek...

    Ben domates salcali,yine domates,marul,taze sogan ve salatalik (varsa)la yapiyorum(bizim memleklette böyle yapilir!(Ankara civari)bol limonlu,hafif acili,bende bazen sarimsak koyarim,böylesini cocuklarim severek yiyorlar.

    Görüsmek üzere...Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Kısırı bizim milletimizde sevmeyen yoktur herhalde :) gerçekten kısır oldu mu başka yemek de istemem oturup onu yesem olur yeter bana :)

    ama kavurarak yapıldığını hiç duymamıştım nasıl oluyor acaba, o tarifi de bir gün eklemenizi ümit ediyorum :)

    hoşçakalın..

    YanıtlaSil
  5. kısırı görünce ben de geldim:)ellerinize sağlık nefis görünüyor:)sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Kısıra dayanamayanlardanım bende:)Ellerine sağlık canımsın nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık yapma şeklimiz aynı bu yüzden tadını tahmin edebiliyorum.turşuylada ne güzel gider.

    YanıtlaSil
  8. yaa tamda bugun aklimdan yapsam diye gecmisti ama tenbellik ve diät ahh

    YanıtlaSil
  9. fatma48-hazanyagmuru47 Şub 2010 08:36:00

    s.a dün tşk re gelmiştim bu gün ziyarete geldim canım kısır en çok yaptıgım bir ikram öğrencilere çay saatie evde aklımız estikce yapar severekde tüketiriz tarif aynı bendede diyorumki illaki nar ekşisi ve taze soğan olmalı çok nefis güzel görüntü ellerine sağlık iyi pazarlar dilerim sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Immm sende bendensin benm kısırımı yapanlardansın :))

    Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  11. ben hiç tututramam şu lezzeti ama harika görünüyor sizinki:)

    YanıtlaSil
  12. Sevgicim ellerine sağlık. Bugün bende yaptım, bayılırım kısıra kim sevmezki.

    YanıtlaSil
  13. haRika bir yemek lahana sarması..şimdi okuldan geldim ve evde yemek yok....

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...