Bugün durduk yerde canımız kısır istedi ..Dururmuyum yaptım hemen ...
Kısır yapmayı bilmeyen yoktur herhalde ...Ben yapmayı da yemeyi de çok seviyorum ...
Kısır yapmayı bilmeyen yoktur herhalde ...Ben yapmayı da yemeyi de çok seviyorum ...
Misafirler için yapılan ikramlar arasında vazgeçilmezlerdendir...Kavurarak ,ıslatarak ya da yoğurarak yapılan şekillerini gördüm ..
Bende kendi yaptığımı paylaşmak istedim ...Arşivim de bulunsun dimi ...
Malzemeler
2,5 su bardağı kısırlık bulgur
ıslatmak için aynı miktarda sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kuru soğan
2 diş sarmısak
1,5 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber, yeni bahar, isot
6 tane kıvırcık yaprağı
Çeyrek demet maydanoz
4 tane yeşil soğan
1.5 limon suyu
ve Nar ekşisi...
Yapılışı
Köftelik bulgurumuzu yıkayıp ,kaynamış su ile kapaklı bir kabın içinde demlendiriyoruz..Bulgur suyu tamamen çekip iki katına çıkacak...
Tavada sıvı yağ içinde çok minik doğradığımız soğan ve salçalarımızı kavuralım .Tamamen şişen bulguru kavrulan salça ve soğanın üzerine ekleyip biraz kavurursanız hem salçayı iyice yedirmiş hem de bulguru biraz daha dirileştirmiş olursunuz...
Yeşilliklerimizi (benim tercihim ince doğranmışı) doğruyoruz ve soğumuş olan bulgura ekliyoruz..Limon ve nar ekşisini ilave edip karıştıralım..
Baharatlarla da tadlandırınca enfes kısırımız servise hazırdır artık..
***Kısır da sarımsak,isot,nar ekşisi ve yeni bahar benim vazgeçemediğim tadlar...
Mevsiminde minik doğranmış salatalık ve isteğe bağlı olarak domateste ekleyebilirsiniz..
Kornişon turşu ekleyenini de gördüm,gerçi yakışıyorda ..
.......
...
Kıvırcık salata ile servis edebilirsiniz..
.........AFİYET OLSUN ........
ıslatmak için aynı miktarda sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kuru soğan
2 diş sarmısak
1,5 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber, yeni bahar, isot
6 tane kıvırcık yaprağı
Çeyrek demet maydanoz
4 tane yeşil soğan
1.5 limon suyu
ve Nar ekşisi...
Yapılışı
Köftelik bulgurumuzu yıkayıp ,kaynamış su ile kapaklı bir kabın içinde demlendiriyoruz..Bulgur suyu tamamen çekip iki katına çıkacak...
Tavada sıvı yağ içinde çok minik doğradığımız soğan ve salçalarımızı kavuralım .Tamamen şişen bulguru kavrulan salça ve soğanın üzerine ekleyip biraz kavurursanız hem salçayı iyice yedirmiş hem de bulguru biraz daha dirileştirmiş olursunuz...
Yeşilliklerimizi (benim tercihim ince doğranmışı) doğruyoruz ve soğumuş olan bulgura ekliyoruz..Limon ve nar ekşisini ilave edip karıştıralım..
Baharatlarla da tadlandırınca enfes kısırımız servise hazırdır artık..
***Kısır da sarımsak,isot,nar ekşisi ve yeni bahar benim vazgeçemediğim tadlar...
Mevsiminde minik doğranmış salatalık ve isteğe bağlı olarak domateste ekleyebilirsiniz..
Kornişon turşu ekleyenini de gördüm,gerçi yakışıyorda ..
.......
...
Kıvırcık salata ile servis edebilirsiniz..
.........AFİYET OLSUN ........
s.a öncelikle ziyaretin ve güzel dileklerin yorumun için çok tşk ederim arkadaşım sanırsam eşiniz öğretmen bende yemekhanede öçalışıyorum en az öğretmenler kadar öğrencilerin telaşına çabasına ortak oluyoruz çok kutsal bir iş olarak görüyorum yaptıgımız işi onca insana hizmet vermek bir teşekkür almak bütün yorgunlugu alıyor sayfanla tanışma fırsatı verdiğin için çok tşk ederim her zaman beklerim tekrar geleceğimden eminin çünki çok güzel lezettli tariflerle karşılaştım iyilik sağlıklar dilerim sevgiler heman izlemeye alıyorum izninle
YanıtlaSilellerinize sağlık.kısırı ailecek çok severiz.bende şu an sizin kısır la ilgili resminizi göremiyorum.bazen oluyor.tabi neden kaynaklanıyor bilemiyorum.
YanıtlaSilSayfaniza bir bakayim dedim,aa kisir! ben kisir yapacaktim hani,unutmusum,hemen muafaga gidiyorum,valla sagolun cocuklarda sevinecek...
YanıtlaSilBen domates salcali,yine domates,marul,taze sogan ve salatalik (varsa)la yapiyorum(bizim memleklette böyle yapilir!(Ankara civari)bol limonlu,hafif acili,bende bazen sarimsak koyarim,böylesini cocuklarim severek yiyorlar.
Görüsmek üzere...Sevgiler.
Kısırı bizim milletimizde sevmeyen yoktur herhalde :) gerçekten kısır oldu mu başka yemek de istemem oturup onu yesem olur yeter bana :)
YanıtlaSilama kavurarak yapıldığını hiç duymamıştım nasıl oluyor acaba, o tarifi de bir gün eklemenizi ümit ediyorum :)
hoşçakalın..
kısırı görünce ben de geldim:)ellerinize sağlık nefis görünüyor:)sevgiler..
YanıtlaSilKısıra dayanamayanlardanım bende:)Ellerine sağlık canımsın nefis görünüyor...
YanıtlaSilellerine sağlık yapma şeklimiz aynı bu yüzden tadını tahmin edebiliyorum.turşuylada ne güzel gider.
YanıtlaSilyaa tamda bugun aklimdan yapsam diye gecmisti ama tenbellik ve diät ahh
YanıtlaSils.a dün tşk re gelmiştim bu gün ziyarete geldim canım kısır en çok yaptıgım bir ikram öğrencilere çay saatie evde aklımız estikce yapar severekde tüketiriz tarif aynı bendede diyorumki illaki nar ekşisi ve taze soğan olmalı çok nefis güzel görüntü ellerine sağlık iyi pazarlar dilerim sevgiler
YanıtlaSilImmm sende bendensin benm kısırımı yapanlardansın :))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
ben hiç tututramam şu lezzeti ama harika görünüyor sizinki:)
YanıtlaSilSevgicim ellerine sağlık. Bugün bende yaptım, bayılırım kısıra kim sevmezki.
YanıtlaSilhaRika bir yemek lahana sarması..şimdi okuldan geldim ve evde yemek yok....
YanıtlaSil