Etli pilav hoş görünümlü ve de lezzetli bir pilav...
Özellikle misafir sofraları için çok yerinde bir tarif..
Malzemeler
Etli bölüm için
200 gr sotelik kuşbaşı
1 kuru soğan
2 domates
2 sivri biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber
Pilav malzemesi
2.5 su bardağı pilavlık pirinç(Yarımsaat kadar ılık tuzlu suda ıslatalım)
Yarım çay bardağı tel şehriye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3.5 su bardağı su(sıcak)
3.5 su bardağı su(sıcak)
defne yaprağı(isteğe bağlı)
tuz
tuz
Hazırlanışı
Etli bölümü hazırlamakla başlayalım.Öncelikle kuşbaşı etimizi yıkayıp önce kendi saldığı suyu çekinceye kadar kavuralım sonra üzerine ilave edeceğimiz su ile yumuşayana kadar haşlayalım.
Başka bir tavada ince yemeklik doğradığımız kuru soğan ve sivri biberimizi kavuralım.Domatesin kabuklarını soyup minik doğrayalım, kavurduğumuz soğanın üzerine ilave edelim .Suyunu çekene kadar iyice kavuralım .Tuzunu karabiberini ekleyip pilavı pişireceğimiz tencerenin tabanına eşit şekilde yayalım .
Pilav için başka bir tencerede tel şehriyeleri sıvı yağ ile rengi hafif koyulaşana kadar kavuralım.
Kavurduğumuz şehriyelere ıslatılmış pirinçlerimizi yıkayıp süzüp ekleyelim.Pirinçler tek tek ayrılana kadar kavurup tuzunu ekleyelim.Defne yaprağını ilave edelim.
Etli karışımımızın üzerine pirincimizi eşit şekilde yayalım .Yapımı kısaca yukarıda kolajda gösterdim.
Üzerine yavaş yavaş sıcak suyunu ekleyip ,pilavımızı önce yüksek ateşte kaynama başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Pilavı servis yapmadan 10 dakika kadar dinlendirelim.Geniş bir tabağa ters çevirip dilimleyerek servis yapalım..
****
**
*
**Yukarıda kolajda görülen yaprak defne yaprağıdır.Kokusu ile pilave değişik bir aroma verir..
**Pilava ilave edeceğiniz et suyu lezzeti daha da artıracaktır..
**Tel şehriye de isteğe bağlı ben şehriyeli sevdiğim için ilave etim ,siz sadede yapabilirsiniz..
**Bol salata ve ayranla iyi gider tavsiye edilir..
Başka bir tavada ince yemeklik doğradığımız kuru soğan ve sivri biberimizi kavuralım.Domatesin kabuklarını soyup minik doğrayalım, kavurduğumuz soğanın üzerine ilave edelim .Suyunu çekene kadar iyice kavuralım .Tuzunu karabiberini ekleyip pilavı pişireceğimiz tencerenin tabanına eşit şekilde yayalım .
Pilav için başka bir tencerede tel şehriyeleri sıvı yağ ile rengi hafif koyulaşana kadar kavuralım.
Kavurduğumuz şehriyelere ıslatılmış pirinçlerimizi yıkayıp süzüp ekleyelim.Pirinçler tek tek ayrılana kadar kavurup tuzunu ekleyelim.Defne yaprağını ilave edelim.
Etli karışımımızın üzerine pirincimizi eşit şekilde yayalım .Yapımı kısaca yukarıda kolajda gösterdim.
Üzerine yavaş yavaş sıcak suyunu ekleyip ,pilavımızı önce yüksek ateşte kaynama başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Pilavı servis yapmadan 10 dakika kadar dinlendirelim.Geniş bir tabağa ters çevirip dilimleyerek servis yapalım..
****
**
*
**Yukarıda kolajda görülen yaprak defne yaprağıdır.Kokusu ile pilave değişik bir aroma verir..
**Pilava ilave edeceğiniz et suyu lezzeti daha da artıracaktır..
**Tel şehriye de isteğe bağlı ben şehriyeli sevdiğim için ilave etim ,siz sadede yapabilirsiniz..
**Bol salata ve ayranla iyi gider tavsiye edilir..
.....................................Afiyet olsun..............................
nefis gözüküyor...
YanıtlaSilenfes görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilHer sofraya yakisan bir tarif.Ellerien saglik canim.
YanıtlaSilSevgiler
Sefa
ellerine sağlık harikaaaaa
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık şiir gibi bir görüntü..
YanıtlaSilSevgicim bu aralar az yeme gayreti içindeyim.Çocuklarıda ihmal etmeden az kalorili bir şey yapayım diyorum.Senin tarifler hele bu pilav bana uymaz:)
YanıtlaSilAma arada bir yapılmazsada olmuyor ne yapalım..
Ellerine sağlık arkadaşım.Selametle kal...
mımmm enfes ellerine sağlık.
YanıtlaSilbu arada pazar günü annemlerdeydik sizin gün resminizi gösterdim maşallah aile boyu hepinizi tanıyorlarmış :)hatta bizim mahalleden komşu kızı sizin akrabalara gelin gitmiş adı hanife.
annemler senin annenle pazarda selamlaşıp sohbet ediyormuş zaten bende anneni benzetmiştim.neyse işin özü hakiki hemşehriyiz anlayacağın :)
Oooo sevindim içsesçiğim bide biz tanışsak tam olacak...
YanıtlaSilEvet Hanife teyzemin gelini var o olabilir..
tanışırız inşallah neden olmasın.zaten başakşehirle ilgili ne zamandır aklımda sana oralar nasıl diye sorucaktım.benim gibi merkezi hareketli bir semtte oturan birisi orada yaşayabilirmi.canlı hareketliden kastım burada kimsem olmadığından her işimi kendim yapıyorum orada zorluk çekermiyim.taşınma düşüncemiz var ve çok kararsızım :( birde orada en iyi yer neresi ulaşım okul vs. şeylerden dolayı.
YanıtlaSilbakarsın komşu oluruz :)
Başakşehir şehirde yazlıkta gibi yaşamak için çok uygun bir yer..
YanıtlaSilBen uzun seneler şehir içinde yaşadığım halde burada yaşamaktan çok memnunum ..
şehir içinin trafiği kargaşası yok burada
okul,market evler için pek sorun edilecek bir şey yok
tek sorun eşinin işyeri yakınlığı ve alışveriş için biraz çevre semtlere gidilmesi o da halledilir ..
selamun aleykum:)
YanıtlaSilpilavi bile pisiremeyen biri icin guzel bir tarif:)insALLAH tamamen iyilesirsem ve aksilik olmazsa pazarteis babam icin deneyecem bunu:))
goruntusu bile insana yetiyor:)ustundeki etler nasilda lezzetli olmustur:))SIK disine pazartesiye az kaldi:))
ablam ellerine kollarina saglik.afiyet bal olsun insALLAH.