27 Nisan 2010 Salı

Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası

Şehriye çorbası sofralarımızın en bilinen çorbasıdır..
Oğlumun diyetisyeni şehriye çorbası için boş çorba derdi.
Ona göre bu çorbanın çokta besleyici bir yönü yokmuş .
Çorbanın besleyiciliğini artırmak için tavuk suyu,sarımsak ve limon suyu ilaveleri yapılırsa lezzeti de artacaktır..

Malzemeler
2 Adet (Orta Boy) domates
1 küçük kuru soğan
2 Adet Sivri Biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 Su bardağı tel şehriye
Kuru nane,tuz,karabiber
1 su bardağı tavuk suyu
1 diş sarmısak

Yapılışı
Sivri biberi ve soğanı minik minik doğrayalım kavuralım sıvı yağda kavuralım.Domatesi rendeleyelim salçayla beraber ekleyip biraz daha kavuralım.Naneyi ve sarımsağı ekleyip karıştıralım.
5 su bardağı suyu ve tavuk suyunu ekleyelim ve karışım kaynayınca altını kısalım.
Tel şehriyeyi ekleyelim ben biraz da erişte ekledim güzel oldu.Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bu aşamada çorba gözünüze çok koyu görünürse bir miktar kaynar su ekleyebilirsiniz..
Şehriyeler piştiğinde tencerenin altını kapatın.
Bol limon suyu ile servis yapabilirsiniz ki böyle daha da lezzetli olacaktır..

3 yorum:

  1. Şimdi olsa ne iyi olurdu şöyle bol karabiberli bol limonlu hımmmmmmmm nefis olurdu :))
    ellerine sağlık canım çok severim çorbaları özellikle limonlu ve karabiberli..

    YanıtlaSil
  2. ben tavuksuyuna sadece şehriye ve madonoz koyup yapıyorum ve içmeye doyamıyorum birde böyle denemem gerek ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. ayy çok severim ellerine sağlık.çok güzel görünüyor:))

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...