Şehriye çorbası sofralarımızın en bilinen çorbasıdır..
Oğlumun diyetisyeni şehriye çorbası için boş çorba derdi.
Ona göre bu çorbanın çokta besleyici bir yönü yokmuş .
Çorbanın besleyiciliğini artırmak için tavuk suyu,sarımsak ve limon suyu ilaveleri yapılırsa lezzeti de artacaktır..
Malzemeler
2 Adet (Orta Boy) domates
1 küçük kuru soğan
2 Adet Sivri Biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 Su bardağı tel şehriye
Kuru nane,tuz,karabiber
1 su bardağı tavuk suyu
1 diş sarmısak
Yapılışı
Sivri biberi ve soğanı minik minik doğrayalım kavuralım sıvı yağda kavuralım.Domatesi rendeleyelim salçayla beraber ekleyip biraz daha kavuralım.Naneyi ve sarımsağı ekleyip karıştıralım.
5 su bardağı suyu ve tavuk suyunu ekleyelim ve karışım kaynayınca altını kısalım.
Tel şehriyeyi ekleyelim ben biraz da erişte ekledim güzel oldu.Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bu aşamada çorba gözünüze çok koyu görünürse bir miktar kaynar su ekleyebilirsiniz..
Şehriyeler piştiğinde tencerenin altını kapatın.
Bol limon suyu ile servis yapabilirsiniz ki böyle daha da lezzetli olacaktır..
Oğlumun diyetisyeni şehriye çorbası için boş çorba derdi.
Ona göre bu çorbanın çokta besleyici bir yönü yokmuş .
Çorbanın besleyiciliğini artırmak için tavuk suyu,sarımsak ve limon suyu ilaveleri yapılırsa lezzeti de artacaktır..
Malzemeler
2 Adet (Orta Boy) domates
1 küçük kuru soğan
2 Adet Sivri Biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 Su bardağı tel şehriye
Kuru nane,tuz,karabiber
1 su bardağı tavuk suyu
1 diş sarmısak
Yapılışı
Sivri biberi ve soğanı minik minik doğrayalım kavuralım sıvı yağda kavuralım.Domatesi rendeleyelim salçayla beraber ekleyip biraz daha kavuralım.Naneyi ve sarımsağı ekleyip karıştıralım.
5 su bardağı suyu ve tavuk suyunu ekleyelim ve karışım kaynayınca altını kısalım.
Tel şehriyeyi ekleyelim ben biraz da erişte ekledim güzel oldu.Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bu aşamada çorba gözünüze çok koyu görünürse bir miktar kaynar su ekleyebilirsiniz..
Şehriyeler piştiğinde tencerenin altını kapatın.
Bol limon suyu ile servis yapabilirsiniz ki böyle daha da lezzetli olacaktır..
Şimdi olsa ne iyi olurdu şöyle bol karabiberli bol limonlu hımmmmmmmm nefis olurdu :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok severim çorbaları özellikle limonlu ve karabiberli..
ben tavuksuyuna sadece şehriye ve madonoz koyup yapıyorum ve içmeye doyamıyorum birde böyle denemem gerek ellerine sağlık
YanıtlaSilayy çok severim ellerine sağlık.çok güzel görünüyor:))
YanıtlaSil