Çooook öncelerden yapılmış eklenme işlemi hep ertelenmiş bir tatlı ,Gül Tatlısı .
Bugüne kısmetmiş..
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
Yarım paket yumuşamış tereyağı
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı fındık, ceviz ya da badem
Şerbeti
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı
İlk önce şerbetin malzemelerini bir tencereye koyup kaynatalım. Kaynayınca altını kısıp 10 dk daha kaynatalım.
Hamur için un, kabartma tozu ve vanilya hariç bütün malzemeleri karıştıralım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
3-4 mm kalınlığında açalım.
Çay bardağı ya da su bardağının ağız kısmıyla keselim .Büyüklüğüne siz karar verin .
3 tane yuvarlağı yarıları üst üste gelecek şekilde dizelim.
İsterseniz 4 yada 5 tane üst üstte de koyabilirsiniz..Ve rulo yapalım.
Yaptığımız ruloyu ortadan enine ikiye keselim.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Ortalarına istediğiniz kuruyemişi koyabilirsiniz.
Orta hararetli fırında (180 gibi) üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 20-25 dk kadar.
Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim ve şerbeti iyice çekmesi için ara ara alt üst edelim.
***
**
*
Tarif belki karışık gelebilir ama gerçekten kolay bir tatlı ama lezzetli bir tatlı..
Kurabiye hamurlarında da bu şekil çok hoş oluyor..
............................Afiyet olsun................................
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
Yarım paket yumuşamış tereyağı
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı fındık, ceviz ya da badem
Şerbeti
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı
İlk önce şerbetin malzemelerini bir tencereye koyup kaynatalım. Kaynayınca altını kısıp 10 dk daha kaynatalım.
Hamur için un, kabartma tozu ve vanilya hariç bütün malzemeleri karıştıralım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
3-4 mm kalınlığında açalım.
Çay bardağı ya da su bardağının ağız kısmıyla keselim .Büyüklüğüne siz karar verin .
3 tane yuvarlağı yarıları üst üste gelecek şekilde dizelim.
İsterseniz 4 yada 5 tane üst üstte de koyabilirsiniz..Ve rulo yapalım.
Yaptığımız ruloyu ortadan enine ikiye keselim.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Ortalarına istediğiniz kuruyemişi koyabilirsiniz.
Orta hararetli fırında (180 gibi) üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 20-25 dk kadar.
Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim ve şerbeti iyice çekmesi için ara ara alt üst edelim.
***
**
*
Tarif belki karışık gelebilir ama gerçekten kolay bir tatlı ama lezzetli bir tatlı..
Kurabiye hamurlarında da bu şekil çok hoş oluyor..
............................Afiyet olsun................................
Aaaaa
YanıtlaSilBerkan dil çıkarmış bize :(
bak kızarım ama :))
gül tatlısı çok güzel görünüyor eline sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Yıldız size değil ama resmi çeken babasına poz vermemek inat ettiği için çıkardığı kesin..
YanıtlaSilGül;
YanıtlaSilGül tatlısı gülü çağrıştıran herşey gibi güzel. Senin isminde buna dahil..
Çiçek fotoğraflarınız çok güzel.İnsanın içi açılıyor:)
YanıtlaSilellerine ssğlık sevgicim enfes görünüyor.dünde senin portakallı etimek tatlını denedim ve harika oldu.taşekkürler en kısa zamanda yayınlayacağım.sevgiler
YanıtlaSilKitchen Sweet kitchen beğenmene sevindim teekkür ederim..
YanıtlaSilBerna teşekkür ederim ..
Sevgi bu sabah Apt. tam karşısındaki reklam panosunda Berkan ı gördük :)) haberin var mı bilmiyorum ama çınarın mayıs ayı erken kayıt reklamında Berkan var ;)
YanıtlaSilHemde çok tatlı gülüyor, o güzel yüzü ile :)
Eline sağlık bakır kabında çok şık tabi çocuklar tatlıdan da tatlı
YanıtlaSilYa sevgicim maşaallah sana! iki gün gelmedim neler yapmışsın neler:)
YanıtlaSilgül tatlın çok güzel olmuş.hele bakır kabına bayıldım.Hâlâ mardine gidemedim ki alayım bu kaplardan.Ellerin dert görmesin arkadaşım...
sevgicim güllerin pek pek güzel.ellerine sağlık tatlım.yavrularda çiçeklerin arasına çok yakışmışlar.maşallah
YanıtlaSilAyşe evet biliyorum bir kaç ay önce okulda çekim yapmışlardı bunun içinmiş.. Okulun internet sitesinin girişinde de var..
YanıtlaSilBerkan biraz çekingendir nasıl ikna etmişler anlayamadım..
Cahideciğim teşekür ederim canım ama jibek ve senin kadar değilim daha..
Keyfe seyran teşekkür ederim canım..
Aleyna teşekkür ederim .Biliyormusun yarın Karadenize doğru yol alacağız..
Kendi bloğumda kendimi adsız diye kaydettim pes bana..
YanıtlaSilNe güzel görünüyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilİYİ GÜNLER BEN ELİF BU TATLIYI DÜN DENEDİM LEZZETİ İYİ AMA BİRAZ YUMUŞAK Bİ TATLI OLDU ACABA BEN Mİ YAPAMADIM YOKSA NORMALDEDE Mİ YUMUŞAK OLUYOR.BEN BİRAZ KIYIR KIYIR OLMASINI İSTİYORUM.ACABA HAMURUMU BİRAZ FAZLA YUMUŞAK YOĞURDUM ANLAYAMADIM SİZE DANIŞMAK İSTEDİM.BU KONU HAKKINDA BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.ÇOOK TEŞEKKÜR EDERİM.
YanıtlaSilElifcim bu tatlıda kıvam yumuşakta değil öyle senin kastettiğin gibi kıyır kıyı da değil arası bir kıvam . Hamurun yumuşak olmuş olabilir ya da şerbet ısısı dökerken çok mu sıcaktı?
YanıtlaSilYOK ŞERBET BAYA ILIKTI SOĞUĞA YAKIN GALİBA BEN HAMURU YUMUŞAK YAPTIM ÇÜNKÜ AÇARKEN BİRAZ ZORLANDIM YUMUŞAK OLDUĞU İÇİN.İNŞLLH İKİNCİ DENEMEYE GÜZEL OLUR.YARDIMCI OLDUĞUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
YanıtlaSil