Malzemeler
Yarım paket tereyağı,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı yoğurt,
1 yumurta,
2 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı mısır nişastası,
Yarım çay bardağı kakao,
Aldığı kadar un,
1'er paket kabartma tozu ve vanilya,
ve
aşağıda görünen tırtıl kurabiye kalıbı
Yapılışı
Kakao hariç oda sıcaklığında ki tereyağı ve diğer malzemeleri derin bir kabda birleştirip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Hamur kıvamı kulak memesi kıvamını geçmesin.Hamurun bir kısmına da kakaomuzu ekleyelim kakaolu hamurumuzu oluşturalım.
Tırtıl kurabiyelerin şekillerini veren kalıbın içine önce beyaz hamuru doldurup,parmağınız yardımıyla kalıbın ucuna doğru bastırarak ,yağladığımız yada yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yarım daire şeklinde sıralayalım.
Daha sonra kakaolu hamurumuzu alalım aynı şekilde yapıp ,beyaz hamurlarımızın hemen yanına bitişecek şekilde sıkalım.
Bu kalıbı marketlerde bulabilirsiniz.
180 derecede ısıttığımız fırında resimde görüldüğü gibi kızarmadan pişirelim.
İsterseniz bu kalıp sayesinde değişik bir çok şekil elde edebilirsiniz.
......................................Afiyet olsun.................................
ellerine sağlık çok güzel gözüküyor.Bende alıp bir denicem bu tırtıldan.
YanıtlaSilellerinize sağlık çok severim tırtıl krabiyeyi.
YanıtlaSilcome sempre una splendida ricetta! complimenti!! ciao!
YanıtlaSil