Kümbet pasta bilinen bir pasta şekli
Bir kaç hafta önce yaptım ama eklemek bugüne nasip oldu..
Pasta malzemeleri değişik değil ama şekil itibari ile değişik bir pasta..
Bilinenden tek farkı içindeki irmikli harç...
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
İrmikli Kreması İçin
1 litre süt
9 yemek kaşığı şeker
11 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Yapılışı
Kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekeri krema kıvamını alana kadar çırpalım.
Un kabartma tozu ve vanilyayı karıştıralım eleyerek ilave edelim..Tahta kasik kulllanarak hafiften malzemeler özleşene kadar karıştıralım.
26 cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru boşaltalım 165 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
.
İrmikli harç için bir tencereye süt ,irmik ve şekeri koyup katılaşana kadar karıştırarak pişirelim.
İrmikli harcımız pişip biraz soğuyunca içine hindistan cevizini ekleyelim.
***
Pişen keki ortadan ikiye keselim.
Kekin genişliğinde çukur bir kaseyi streç film ile dışarıda sarkacak şekilde kaplayalım .
Kestiğimiz kekin üst katını streç filmin üzerine yerleştirelim.Yerleştirdiğimiz bu kekin üzerine irmikli kremayı doldurup ikinca kat keki de üzerine yerleştirelim.
Kabımızın dışına sarkan streç filmleri üzerine kapatalım ve muhakkak bir gece buzdolabında bekletelim..
Ertesi gün ters çevirip, isterseniz sade ,isterseniz üzerine çikolatalı bir sosla servis yapabilirsiniz..
**
*
Bence ;Yaz meyveleri bir bir çıkarken bu pastada krema içine değişik meyve parçaları ,kırık fındık,ceviz de eklenebilir...
...................................Afiyet olsun..........................
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
İrmikli Kreması İçin
1 litre süt
9 yemek kaşığı şeker
11 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Yapılışı
Kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekeri krema kıvamını alana kadar çırpalım.
Un kabartma tozu ve vanilyayı karıştıralım eleyerek ilave edelim..Tahta kasik kulllanarak hafiften malzemeler özleşene kadar karıştıralım.
26 cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru boşaltalım 165 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
.
İrmikli harç için bir tencereye süt ,irmik ve şekeri koyup katılaşana kadar karıştırarak pişirelim.
İrmikli harcımız pişip biraz soğuyunca içine hindistan cevizini ekleyelim.
***
Pişen keki ortadan ikiye keselim.
Kekin genişliğinde çukur bir kaseyi streç film ile dışarıda sarkacak şekilde kaplayalım .
Kestiğimiz kekin üst katını streç filmin üzerine yerleştirelim.Yerleştirdiğimiz bu kekin üzerine irmikli kremayı doldurup ikinca kat keki de üzerine yerleştirelim.
Kabımızın dışına sarkan streç filmleri üzerine kapatalım ve muhakkak bir gece buzdolabında bekletelim..
Ertesi gün ters çevirip, isterseniz sade ,isterseniz üzerine çikolatalı bir sosla servis yapabilirsiniz..
**
*
Bence ;Yaz meyveleri bir bir çıkarken bu pastada krema içine değişik meyve parçaları ,kırık fındık,ceviz de eklenebilir...
...................................Afiyet olsun..........................
sevgiciğim tariflerini takip ediyor
YanıtlaSil.uyguluyorum teşekkürler çok güzel paylaşımların var..sevgiler
çok güzel görünüyor :))) hayran oldum,şifa olsun
YanıtlaSilSibel hanım çok teşekkür ederim ne güzel şeyler yazmışsınız beni sevindirdiniz..
YanıtlaSilAyrıca sizde çok güzel takılar yapıyorsunuz görüyorum ama malesef ben o konuda yetersizim sadece hayranlıkla izliyorum..
Susam çörekotu çok teşekkür ederim..
Cok leziz gorunuyor , ellerıne saglık :)
YanıtlaSilellerine sağlık sevgiciğim.
YanıtlaSilSevgicim irmikle doldurulanı ilk kez görüyorum.Güzel bir fikir.
YanıtlaSilEllerin dert görmesin canım.Hayırlı hafta sonları dilerim...
Sevgi'ciğim ne kadar güzel bir lezzet ve sunum olmuş ellerıne sağlık canım harıka görünüyor tadıda emınım süperdır.
YanıtlaSilOOO SEVGİ BU NE GÜZEL BİŞEY YA.YARIN MİSAFİRİM VAR.BENDEMİ YAPSAM.ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilellerinize sağlık eminim irmik çok farklı bir lezzet vermiştir.
YanıtlaSilCanım arkadaşım ellerine sağlık, öpüyorum iyi haftasonları :)
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık nefis olmuş pastan.. ellerine emeklerine sağlık..
YanıtlaSilCok degisik gercekten, ellerine saglik.
YanıtlaSilSizin de ellerinize saglik... Nefis bir lezzet...Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...
YanıtlaSilhıımmm değişik bir tarif ellerine sağlık
YanıtlaSil