Susamlı kurabiye abartmıyorum hayatımda yediğim en ağızda dağılan, en kıyır kıyır kurabiye idi ..
Bundan dolayıdır ki kaç tane yediğimi hatırlamıyorum bile..
Denemenizi ısrarla tavsiye ederim..
Tarif yine Son Akraba günümüzden
ve diğer teyze kızım Birsen'den geliyor...
Malzemeler
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çorba kaşığı sirke,
1tatlı kaşığı mahlep,
2 çorba kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Üzeri için
2 yumurta beyazı
1 tabak susam
Yapılışı
Hamur malzemelerinin tamamını kullanarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Merdaneyle istenen kalınlıkta açıyoruz kalıpla keselim, önce yumurta beyazına sonra susama bulayıp tepsiye dizelim. Kurabiyenin şekli şemali sizin arzu ve isteğinize kalmış ...
Bu tariften iki tepsi kadar çıkıyormuş ..
Bereketli ve enfes bir tarif anlayacağınız..
...................................Afiyet olsun.....................................
Not: Yan tarafta acizane bir anket var..Bir göz atarsanız sevinirim .Malum son günlerine yaklaşıyoruz..
Not: Yan tarafta acizane bir anket var..Bir göz atarsanız sevinirim .Malum son günlerine yaklaşıyoruz..
BENDE ÇOK SIK YAPARDIM BİR ARA....AYNI TARİF VE HATTA AYNI KALIBI KULLANARAK....
YanıtlaSilbu tuzlu kurabiyeler çok güzel oluyor çayın yanında herkese tavsiye ederim.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilellerine saglık canım.çwyın vazgeçilmeziiiiiii
YanıtlaSilohhh mşs gibi.ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgicim teyze kızının ellerine sağlık harika görünüyor. olsa da yesek:)
YanıtlaSilÇok sverim bu tarz kurabiyeleri.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
maşallah size harika mamalar yapıyosunuz. çok hoşuma gidiyo hepsi.benimde yapıp yapıp yediresim geliyor. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbellissimi e chissà che buoni! ciao!
YanıtlaSilİyi akşamlar ben ELİF kurabiyeler çok hoş görünüyor ama bunlara mahlep katmasak olurmu mahlebin ağır bi kokusu oluyoda.
YanıtlaSilElifcim zevk meselesi bu aslında istiyorsan hiç katma mahlebi..
YanıtlaSilAma ben tuzlu kurabiyeye ve poğaçalara mahlep tadını çok yakıştırıyorum miktarı abartmamak kaydıyla tabiii..
olaganustu oldu denedim agzimda dagildikca size dua ettim :)
YanıtlaSilElmashan Hanım bu kurabiyeler lezzet olarak çok güzeldi.Akraba gününmüzün birinde yapılmışlardı..
Silİlgilenirseniz bir de bunu deneyin..
http://sevgidenesintiler.blogspot.com/2012/02/baharatl-kyr-kyr-tuzlu-kurabiye.html
ESMA sevgi hanım ben bu tarifi yaptım çok güzel ve lezzetli oldu. Benim size sorum şu "kulak memesi yumuşaklığında hamuru merdane ile açıp istediğiniz şekli verin diye yazmışsınız ama benim hamurum merdane ile açılmadı. açılırken dağıldı. acaba ben hamurun ayarınımı yapamadım. yada daha fazla veya daha az un mu katmalıydım. merdane ile açmanın dışında herşey tamam süper bir kurabiye oldu. Tecrübenizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler ve damak tadınız bayaaaa güzel
YanıtlaSilEsma; Büyük ihtimalle kullandığınız undan kaynaklandı..Kıvam daha katı oldu ise olabilir..Açma işlemini iki yağlı kağıt yada streç film arasında yapabilirsiniz bu şekilde daha kolay olacaktır..
YanıtlaSilSevgi hanım yumurtanın sarısı hamurun içinde mi kullanılacak?
YanıtlaSil