27 Mayıs 2010 Perşembe

Tuzlu Susamlı Kurabiye..



Susamlı kurabiye abartmıyorum hayatımda yediğim en ağızda dağılan, en kıyır kıyır kurabiye idi ..
Bundan dolayıdır ki kaç tane yediğimi hatırlamıyorum bile..
Denemenizi ısrarla tavsiye ederim..
Tarif yine Son Akraba günümüzden
ve diğer teyze kızım Birsen'den  geliyor...

Malzemeler
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çorba kaşığı sirke,
1tatlı kaşığı mahlep,
 2 çorba kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
 
Üzeri için
 2 yumurta beyazı
1 tabak susam
 
Yapılışı
 Hamur malzemelerinin tamamını kullanarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
 Merdaneyle istenen kalınlıkta açıyoruz kalıpla keselim, önce yumurta beyazına sonra susama bulayıp tepsiye dizelim. Kurabiyenin şekli şemali sizin arzu ve isteğinize kalmış ... 
 Bu tariften iki tepsi  kadar çıkıyormuş ..
Bereketli ve enfes bir tarif anlayacağınız..
 
...................................Afiyet olsun.....................................

Not: Yan tarafta  acizane bir anket var..Bir göz atarsanız sevinirim .Malum son günlerine yaklaşıyoruz..

15 yorum:

  1. BENDE ÇOK SIK YAPARDIM BİR ARA....AYNI TARİF VE HATTA AYNI KALIBI KULLANARAK....

    YanıtlaSil
  2. bu tuzlu kurabiyeler çok güzel oluyor çayın yanında herkese tavsiye ederim.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglık canım.çwyın vazgeçilmeziiiiiii

    YanıtlaSil
  4. ohhh mşs gibi.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Sevgicim teyze kızının ellerine sağlık harika görünüyor. olsa da yesek:)

    YanıtlaSil
  6. Çok sverim bu tarz kurabiyeleri.

    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. maşallah size harika mamalar yapıyosunuz. çok hoşuma gidiyo hepsi.benimde yapıp yapıp yediresim geliyor. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. bellissimi e chissà che buoni! ciao!

    YanıtlaSil
  9. İyi akşamlar ben ELİF kurabiyeler çok hoş görünüyor ama bunlara mahlep katmasak olurmu mahlebin ağır bi kokusu oluyoda.

    YanıtlaSil
  10. Elifcim zevk meselesi bu aslında istiyorsan hiç katma mahlebi..
    Ama ben tuzlu kurabiyeye ve poğaçalara mahlep tadını çok yakıştırıyorum miktarı abartmamak kaydıyla tabiii..

    YanıtlaSil
  11. olaganustu oldu denedim agzimda dagildikca size dua ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmashan Hanım bu kurabiyeler lezzet olarak çok güzeldi.Akraba gününmüzün birinde yapılmışlardı..
      İlgilenirseniz bir de bunu deneyin..

      http://sevgidenesintiler.blogspot.com/2012/02/baharatl-kyr-kyr-tuzlu-kurabiye.html

      Sil
  12. ESMA sevgi hanım ben bu tarifi yaptım çok güzel ve lezzetli oldu. Benim size sorum şu "kulak memesi yumuşaklığında hamuru merdane ile açıp istediğiniz şekli verin diye yazmışsınız ama benim hamurum merdane ile açılmadı. açılırken dağıldı. acaba ben hamurun ayarınımı yapamadım. yada daha fazla veya daha az un mu katmalıydım. merdane ile açmanın dışında herşey tamam süper bir kurabiye oldu. Tecrübenizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler ve damak tadınız bayaaaa güzel

    YanıtlaSil
  13. Esma; Büyük ihtimalle kullandığınız undan kaynaklandı..Kıvam daha katı oldu ise olabilir..Açma işlemini iki yağlı kağıt yada streç film arasında yapabilirsiniz bu şekilde daha kolay olacaktır..

    YanıtlaSil
  14. Sevgi hanım yumurtanın sarısı hamurun içinde mi kullanılacak?

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...