Malatya ya ait bir yemekle sizinleyim..
Ramazanda değişik yemek arayışına girdiğimi farkettim, işte bu arayışta Lavantin de gördüm bu yemeği.
Patlıcanı da bulguru da seven biri olarak denemeden duramadım..
Malzemeler
Köfte için
1 bardak ince bulgur
1 yumurta
2-3 kaşık un
Tuz
Yemeğin malzemeleri
2 patlıcan
1 kuru soğan
1 domates
2 yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvıyağ, nane, tuz
Yapılışı
Bulguru üzerine yarım sıcak su koyarak ıslatalım .
Bulgurumuz ıslanınca üzerine unu, yumurta ve tuzu koyarak iyice yoğuralım.
Ara ara su ilave ederek yumuşak ama dağılmayan bir köfte harcı elde edelim.
Bu köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlaklar elde edelim.
Patlıcanları küpler halinde doğrayalım.(Kızartarakta kullanabilirsiniz,ben daha hafif istediğim için öyle yapmadım)
Soğanı ve yeşil biberi yemeklik doğrayalım sıvı yağda kavuralım .
Kavrulan malzemenin üzerine rendelediğimiz domatesi de ekleyelim biraz daha kavurup salçasını ekleyelim.
Salçayla da kavurup 3-4 bardak su ilave edelim ve kaynamaya başlayınca patlıcanları ekleyelim, tuzunu atalım.
Eğer patlıcanları benim gibi kızartmadan kullanacaksanız biberi kavururken ilave edinki kavrulsun.
Suyu beş dakika kaynatıp köfteleri de ekleyelim.
Köfteler pişince yemeğimiz hazırdır..
..................Afiyet Olsun..................
sevgicim nefis bir yemek .yan komşum malatyalı ve o yapıyor.ellerine sağlık.afiyet olsun.hayırlı iftarlar
YanıtlaSilhairka görünüyor canım ellerine sağlık, acıktım feciii :)
YanıtlaSilAleyna Malatyalılar bulgur ve köfte konusunda bana göre tam bir uzmanlar gerçekten çok lezzetli yemekleri var..
YanıtlaSilNilay daha tam öğlen bile olmadı ama bende sen gibiyim acıktım bende..
sevgiciğimm o bulgur köfteleri beni bitirdi:))
YanıtlaSilellerine sağlık tatlımm:))
tabağın da çookk şeker bu arada:)
Ellerine sağlık, değişik bir yemek olmuş.
YanıtlaSilBöyle çok daha cici olmuş patlıcan:)
YanıtlaSilBayıldım ellerine sağlık gülüm.
Muhabbetle