Yerken lezzetine doyamayacağınız bir salata tarifi ile daha sizlerleyim..
Gerçi bilmeyen yoktur diye düşünüyorum ama tereyağlısını daha önce hiç denememiştim ve denemeyenler olabileceğini düşünerek paylaşıyorum....
Israrla da deneyin ve görün diyorum..
Malzemeler
2 adet patlıcan
4 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
1 kase süzme yoğurt(ekşi olmaması lazım)
tuz
Üzeri için
2 silme yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yapılışı
Patlıcanları ve kırmızı biberleri ocak üzerinde veya fırında közleyelim.
Közlenen patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyup yanıklar kalmasın diye sudan geçirip ince ince kıyalım...
Bir kaba yoğurt,mayonez,sarımsak rendesi ve tuzu koyup karıştıralım.
Soğuyan patlıcan ve biberleri yoğutlu karışımın içine ilave edip harmanlayalım...
Tavaya yağı koyup kızdıralım, pulbiberi ekleyelim biraz karıştırıp salatanın üzerine gezdirelim..
Tereyağının yoğurt ve patlıcanla birleşimi harika bir tad tavsiye ederim..
Patlıcan salatasının bir başka yapılış şeklini burada paylaşmıştım..
***
Tereyağınızın kalitesi lezzeti etkileyecektir..
Özellikle Sarı renkteki Trabzon tereyağı tercih ederseniz lezzetin farkını görebilirsiniz..
...................Afiyet Olsun..................
2 adet patlıcan
4 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
1 kase süzme yoğurt(ekşi olmaması lazım)
tuz
Üzeri için
2 silme yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yapılışı
Patlıcanları ve kırmızı biberleri ocak üzerinde veya fırında közleyelim.
Közlenen patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyup yanıklar kalmasın diye sudan geçirip ince ince kıyalım...
Bir kaba yoğurt,mayonez,sarımsak rendesi ve tuzu koyup karıştıralım.
Soğuyan patlıcan ve biberleri yoğutlu karışımın içine ilave edip harmanlayalım...
Tavaya yağı koyup kızdıralım, pulbiberi ekleyelim biraz karıştırıp salatanın üzerine gezdirelim..
Tereyağının yoğurt ve patlıcanla birleşimi harika bir tad tavsiye ederim..
Patlıcan salatasının bir başka yapılış şeklini burada paylaşmıştım..
***
Tereyağınızın kalitesi lezzeti etkileyecektir..
Özellikle Sarı renkteki Trabzon tereyağı tercih ederseniz lezzetin farkını görebilirsiniz..
...................Afiyet Olsun..................
İnsanın iştahını açıyor :)
YanıtlaSilEllerine,gönlüne sağlık.
Sevgilerimle
Üffffffff
YanıtlaSilbu ne muhteşem görüntü böyle canım ya ...
Ellerine sağlık du bekle hemen geliyorum :))
cok severim, ellerine saglik
YanıtlaSilsevgiler,
Sefa
ellerine saglık çok güzel gözükuyor
YanıtlaSilEllerine saglik. Tadina doyulmaz. Sevgiler...
YanıtlaSiley kurban olduğum allahımm şükürler olsun sana yarabimm bu nimetleri tadıyoruz yapıyoruz tüketebiliyoruz..
YanıtlaSilellerine sağlık sevgiciğimmm...
harika tek kelime ile..
Bilmeyenlerden birisiyim:)Yani yoğurtla denememiştim hiç!değişik geldi.Denerim mutlaka.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle...
oyyy,o tereyağ nasıl da kızarmış,ne de güzel görünüyor öyle,ellerine sağlık canım,olsa ne güzel yenirdi şimdi :)
YanıtlaSilKim sevmez ki kozlenmis biber salatasini? Hele ki ben:)) Harika gorunuyor. Ellerine saglik...
YanıtlaSilgörüntü muhteşem yaaaaaaaa
YanıtlaSilbu nasıl harika bir görüntüdür böyle :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilOlsa da yesek yemeğip ekmek bandırsak ne de güzel olur.. Bu lezzet dörtlüsünü her zaman tutmuşumdur.. eline sağlık, sevgiler.
YanıtlaSiloh miss valla :) ellerine saglık sevgiler:*
YanıtlaSil