14 Ekim 2010 Perşembe

Vişne Soslu Tavuk Göğsü....

Yağmurlu bir İstanbul sabahındayız bugün yine...
Yağmur nimettir ,berekettir  belki Anadolu insanı için dinlenmek için fırsattır..
Ama yağmurlu havalar, getirdiği kasvetten hava kapalılığından dolayı beni pek açmıyor..
Güneşli hava her zaman tercihimdir..
Çünkü güneşli açık bir hava neşeme neşe katar...
***
Böyle havalarda da mutlu olmak için çok sebebimiz var gören gözlerimize..
Bakınız en basiti böyle bir tatlı bile mutlu olmak için yetebilir bazen..
Vişneyi çok severim ben, özellikle de sos olarak tatlı ve pastalarda...
Tavuk göğsünde de çok hoş oldu..

Malzemeler   
 5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
 1su bardağı şeker

vişne sosu için
  1 kase  vişne(çekirdekleri çıkarılmış)
1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
 1çay bardağı su
Yarım  paket vanilya
5 yemek kaşığı şeker

Yapılışı  
Tavuk göğsümüz için vanilya ve şeker haricindeki malzemeleri tenceremizde karıştırarak bir kaç taşım kaynayana kadar pişirelim.
Kaynayınca şekerini de ilave edelim.
İlk sıcaklığı çıkınca vanilyasını ekleyerek 5 dakika kadar mikserleyelim.   
Cam bir kaba tavuk göğsümüzü dökelim. Tatlımız soğurken sosumuzu hazırlamaya geçelim.
Ben sos için vişneleri yazın dondurucuya koymuştum. Dondurucudan çıkarıp çekirdeklerini çıkardım.
Tüm sos malzemelerini küçük bir tavada orta koyulukta bir kıvam alıncaya kadar pişirelim.
İsterseniz bu sosu tanesiz de hazırlayabilirsiniz , benim tercihim taneleri ile kullanmaktan yana oldu.. 
Buz dolabında biraz soğuttuktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz..
Bu tatlı tek kişilik kuplarda da servis edilebilir..

..........................Afiyet Olsun...........................  

11 yorum:

  1. Harika olmuş canım,çok yakışmış rengi,elerine sağlık..Afiyetle..

    YanıtlayınSil
  2. ellerine sağlık enfes görünüyor. ne güzel bir renk bu böyle. hakkaten mutlu etmeye yetiyor

    YanıtlayınSil
  3. kırmızı kırmızı çok iştah açıcı görünüyor. ellerine sağlık canım.

    YanıtlayınSil
  4. harika olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  5. Hemen kalkip mutfaga gidiyorum,canim sütlü tatli istiyordu ne yapacagimi bilemedim,yanliz benim bildigim ve daha evvel yaptigim tavuk gögsünde tereyagida vardi,seninkinde yok,ama denicem,eline saglik...

    YanıtlayınSil
  6. Çok leziz görünüyor çokta severim ellerinize sağlık...
    Sevgiler
    Aylin....

    YanıtlayınSil
  7. canım sevgiciğimm ellerine sağlık olsuunn:))
    bu ne kışkıtıcı ne yenlesi bir lezzet ne müthiş bir renk:))
    harikasın canımm:))
    ve yağmur sahiden de anadolu insanı için dinlenme fırsatı:))

    YanıtlayınSil
  8. hmmm enfes görünüyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlayınSil
  9. tariflerin de senin gibi özenli sevgiciğim.

    YanıtlayınSil
  10. benım vişne reçelim vardı buzdolabında tutuyordum donmuş şekerlenmiş gibi cıkardım şimdi ama ne olur bu recelın sonu sizce..

    YanıtlayınSil
  11. Zeliha teşekkürlec ranım.

    Hilal ,papatya prenses ,Özlem vişnelerin rengi gerçekten göründüğünden de güzeldi...

    Serpil sana da afiyetler olsun.Yağ yok bu tarifte hafif bir tarif yani..

    Aylin,lezzet sarayı teşekkürler canım..

    Deniz kışkırtıcı güzel bir tabir olşum çok güzeldi renk gerçekten..

    Nevalim teşekkürler canım çok
    zarifsin..

    Gülcan annem şekerlenmiş reçeli tekrar tencereye koyar az bişey kaynatırdı şeker felan kalmazdı bi dene istersen.
    Bide kavanozu ile bir süre kaynamış suda bekletebilirsin bu da işe yarayabilir..

    YanıtlayınSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...