30 Aralık 2010 Perşembe

Vişne Dolgulu Truff...


Truff içi yumuşak dışı sert olan bir çikolata çeşitidir..
Ana malzememiz krema ve çikolatadır ,gerisi evinizde bulunan damak zevkinize uyan herşey(kek,bisküvi kırıkları,fındık ,fıstık,meyve kuruları vs.) olabilir..
Yapımı da yemesi de zevklidir..
Bayramlar ve özel günler için hatta hatta misafirliğe giderken götürmek için şık sunumlu bir alternatiftir..
Sunum aşamasında minik kek kağıtçıkları içinde ikram ederseniz, çok daha şık olacaklardır..
Ben güne hazırlanma telaşından her ne kadar bu ayrıntıyı unutmuş olsamda siz unutmayın derim..  
Ayrıca evde kalmış fazla kek ,kurabiye vb malzemeleri değerlendirme açısındanda iyi bir tariftir..


Malzemeler
100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
200 ml çiğ krema(1 kutu)
1 yarım pasta keki(evde önceden kalan keklerinizi kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı neskafe
3 yemek kaşığı kırık fındık

içine
1 su bardağı çekirdekleri alınmış
suyundan arıtılmış vişne

Üzerini kaplamak için 
Toz fındık,fıstık,hindistan cevizi rendesi
glazür çikolata,Kakao,file badem ,minik süsleme şekerleri
yani tamamen zevkinize kalmış....

Yapılışı
Kremayı  tencerede kaynatmadan ısıtalım. Krema tamamen ısınınca ocağı kapatalım ve  içine ufak parçalar halinde kırdığımız çikolataları ilave edelim. Çikolataları karıştırarak kremanın sıcaklığıyla erimesini  sağlayalım.
Elde ettiğimiz bu karışıma kekimizi elimizle ufalayarak ilave edelim ,kek ve çikolata iyice birbirine girene kadar karıştıralım. Buzdolabında 2saat karışımımız donana kadar bekletelim..
Buzdolabından çıkardığımızda iyice donmuş olacaktır. İstediğiniz boyutta şekillendirip, yağlı kağıt üzerine dizelim. Ben şekil verirken karışımdan elime biraz aldım , yassılaştırdıktan sonra içine bir tane vişne koydum ve yuvarlak şekil verdim..
 Şekil verdikten sonra 1saat daha buzdolabında beklettim. 
Trufflarımızın üzerini kaplamak tamamen sizin zevkinize kalmıştır..
*
Trufların dışını çikolata ile kaplamak isterseniz çikolatayı benmari usulü eritip trufflarınızı erittiğiniz bu çikolata karışımına batırıp yağlı kağıt üzerine çıkarmanız yeterli olacaktır..
Tamamen donmaları için buzdolabına kaldırabilirsiniz, soğuk olarak servis yaparsanız iyi olur.. 
Kaplama için hazır glazürde kullanabilirsiniz..
 
..............Afiyet Olsun.................
 
 

7 yorum:

  1. valla tam benlik hem çikolata hem vişne. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. visne ile cikolatanin bulusmasi ve o enfes lezzet.
    Ben pastayida cikolata-visneli severim:)
    elerinize saglik ana-kiz:)

    YanıtlaSil
  3. canımm ellerine emeklerine sağlıkk:))
    bugün pasta yapımından kalan keklerimi bu şekilde değerlendireceğimm:))
    mutlu yıllar diliyorum canım içinde sağlık huzur bereket ve mutluluk taşıyan:)

    YanıtlaSil
  4. erimiyor sevgiciğim benmari senmari eritemiyorum billahi

    YanıtlaSil
  5. Özlem sende benim gibi ekşi ile tatlıyı bir arada sevenlerdensin sanırım..

    Seyhan çok hoşsun ya güldürdün beni anakız he..

    Denizciğim senin içinde mutlu ve huzurlu bir yıl olsun inşallah ...

    Neval çikolatayımı eritemiyorsun niyeki neyi yanlış yapıyorsun ,erir aslında..

    YanıtlaSil
  6. sevgi abla yedin bitirdin beni yaaa
    kaç zamandır yemedim görünce canım da istedi
    bu saate nereden bulsam acaba:D:D

    YanıtlaSil
  7. Trufflarınız harika görünüyor akşama misafirliğe gideceğiz mutlaka bunu deneyip götüreceğim.Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...