İşte size şekil itibari ile severek yaptığım bir kurabiye..
Son akraba günümüz için yapıldı..
Görüntü Azu mutfaktan malzeme içeriği benden.
Portakal kokusunu kurabiyeye çok yakıştırıyorum eklemeden duramadım yine...
Kurabiyenin yapılış şekli tamamiyle yukarıdaki gibidir..
Malzemeler
150 gr yumuşatılmış tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı nişasta
1 su bardağından biraz az pudra şekeri
3-3,5 su bardağı un(kıvam kulak memesi)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç Malzeme
4 yemek kaşığı hindistancevizi
4 yemek kaşığı kırık fındık
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 yumurta beyazı
2 silme yemek kaşığı pudra şekeri
Üzerine
pudra şekeri..
Yapılışı
Kurabiye hamurunu elde etmek için kurabiye malzemelerini önce sıvıları bir araya getirelim ve
iyice karıştıralım.
Daha sonrada katı malzemeleri ekleyelim ,özellikle unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım ki kulak memesi kıvamını elde edebilelim..
İç malzemeyi hamurdan önce hazırlamış olursanız kolaylık olur..
Hamurdan cevizden büyük limondan küçük yuvarlaklar elde edelim ve yukarıda fotoğraflarda gösterdiğim aşamalarla şekli elde edelim.
Yağlı kağıt serilmiş tepside 180 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika kadar kurabiyelerimiz beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Kurabiyelerimiz fırından çıktıklarında hafif yumuşak olacaktır .Soğudukça katılaşacaktır.
Tamamen soğumuş olan kurabiyelerimizi bol pudra şekerine de bularsak artık hazırdır..
...........................Afiyet Olsun......................
150 gr yumuşatılmış tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı nişasta
1 su bardağından biraz az pudra şekeri
3-3,5 su bardağı un(kıvam kulak memesi)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç Malzeme
4 yemek kaşığı hindistancevizi
4 yemek kaşığı kırık fındık
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 yumurta beyazı
2 silme yemek kaşığı pudra şekeri
Üzerine
pudra şekeri..
Yapılışı
Kurabiye hamurunu elde etmek için kurabiye malzemelerini önce sıvıları bir araya getirelim ve
iyice karıştıralım.
Daha sonrada katı malzemeleri ekleyelim ,özellikle unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım ki kulak memesi kıvamını elde edebilelim..
İç malzemeyi hamurdan önce hazırlamış olursanız kolaylık olur..
Hamurdan cevizden büyük limondan küçük yuvarlaklar elde edelim ve yukarıda fotoğraflarda gösterdiğim aşamalarla şekli elde edelim.
Yağlı kağıt serilmiş tepside 180 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika kadar kurabiyelerimiz beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Kurabiyelerimiz fırından çıktıklarında hafif yumuşak olacaktır .Soğudukça katılaşacaktır.
Tamamen soğumuş olan kurabiyelerimizi bol pudra şekerine de bularsak artık hazırdır..
...........................Afiyet Olsun......................
modeline bayildim bayildim hmmm tadi ne guzeldir dimiii ;)
YanıtlaSilşekli çok güzel.eminim tadıda öyledir.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
YanıtlaSilşeklimi daha güzel diyim yoksa tadımı daha güzeldir diyim bilemedim.ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım gerek şekli, gerek tarifi ve bilemediğim ancak tahmin ettiğim lezzeti ile mükemmel birşey bu..
YanıtlaSilellerin dert görmesin balım..
sevgi sahane gözüküyorlar misafirlerime yapmak istiyorum bunu. tahmini bu ölcülerle kac tane cikiyor?
YanıtlaSilEvet evet stylem bende şekline vurulmuştum çokta hoş oldu..
YanıtlaSilSevda hanım tadıda güzel buram buram portakal kokuyor daha ne olsun ...
Lezzet sarayı teşekkür ederim..
Denizciğim teşekkürler canım..
Betül buradaki ölçü ile tam 19 tane çıkardım ben sen boyutu daha da küçültebilirsin ama sanki ideal buyut bu gibi geldi bana,kolay gelsin .Yaptıktan sonra beğenip beğenmediğini belirtirmisin..
çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık.Sevgilerimle....... Hatice
YanıtlaSilportakal kokuları buralara kadar geldi:))) ellerine sağlık canım
YanıtlaSilselam canım
YanıtlaSilbu şekli ilk azumutfak arkadaşımızda görmüştüm denemek istediklerim listesinde bekliyor
eline sağlık nefis olmuş portakal kokulu miss gibidir afiyetler olsun canım
sevgiler
yaptim yaptim cokta begenildi sagolasin
YanıtlaSilBeğenmene sevindim Betül....
YanıtlaSilsevgicim kurabiyen çok güzel görünüyor günümde deneyeceyim ellerine sağlık LEMAN
YanıtlaSilmerhaba :))
YanıtlaSilkurabiyeyi dün yaptım ve mükemmel oldu, tarifiniz için çok teşekkürler :)) emeğinize sağlık :))
İyi çalışmalar:)))
iyi akşamlar ben Elif bu kurabiyeyi denedim çok değişik lezzetli yalnız yumuşak bi kurabiye oluyor kıyır kıyır olmadı şekli çok güzel oldu ama yumuşak oldu neden acaba benmi yapamadım yoksa orjinalinde yumuşakmı cvplarsanız sevinirim teşekkürler.
YanıtlaSilElif , bu kurabiyenin kıvamı piştikten sonra kıyır kıyır değil ama senin bahsettiğin gibi yumuşak kıvamda bir kurabiye de değil. Elmalı kurabiye gibi bir kıvamı var.
SilÖlçüle ve pişirme süresine dikkat ederek tekrar yaparsan olması gereken kıvama ulaşabilirsin..
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil