Akraba günlerimizde en çok tercih edilen lezzetler salatalardır..
Hem hafif hem de lezzetli ..
Salatanın tadını biz çok beğendik ; ismini sorduğumda tam bir isim söylenemedi .
Yapılış şekli ile Karadeniz'e ait dible yapılışına benzediği için bu ismi uygun buldum..
Malzemeler
5-6 adet ince olmayan havuç
1 veya 2 orta boy kuru soğan
1 su bardağından bir parmak eksik pirinç
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 küp şeker,tuz
1 su bardağı su
Üzeri için
2,5-3 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
Yapılışı
Kuru soğanları ufak ufak ,yemeklik doğrayalım ve yarım su bardağı sıvı yağ ile kavuralım.
Soğanlar yumuşayıp pembeleşince küp küp doğradığımız( çok kalın olmayacak) havuçları ekleyelim.
Havuçlarla da bir iki karıştırdıktan sonra, yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ilave edelim.
Küp şeker,tuz ve 1 su bardağı suyumuzu ekleyip bir kere karıştıralım.
Kısık ateşte pirinç ve havuçlar yumuşayana kadar pişmeye bırakalım..
***
Bu arada salatamızın üzeri için yoğurtlu malzemeyi hazırlayalım.
Salatanın sulu olmaması için özellikle süzme yoğurt kullanıyoruz.
Süzme yoğurdu mayonezle ve rende sarmısakla karıştıralım ve çırparak akıcı kıvama getirelim.
Salata malzemelerimiz pişip soğuyunca, yoğurtlu karışımımızın bir bölümünü üzerine döküp karıştıralım;
kalan diğer bölümünü de üzerine dökelim..
İsteğe bağlı olarak üzerine sıvı yağda kızdırdığımız kırmızı biberi dökebilirsiniz...
............................Afiyet Olsun.......................
aa pirinc olabilecegini tahmin etmemistim
YanıtlaSilsarımsaklı yoğurtlu yemekleri çok seviyorum.ellerine sağlık canım.harika olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilBetül önce bende tahmin etmemiştim ,yıldız şehriye sandım ama pirinç çokta yakışmıştı..
YanıtlaSilSevda sarımsaksız olmazdı sanırım..
değişik geldi mutlaka deniyecem ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler