28 Aralık 2011 Çarşamba

Vişne Reçelli Kek....

Hayırlı günler dileyerek başlayalım bugünkü postumuza ;
Geçen hafta bildiğiniz gibi blog yıldönümümüz dolayısı ile hediye çekilişi yapmıştık.
Hediyemizi göndereceğimiz arkadaşımızı belirledik, yıl sonu itibari ile yoğun olan  kargo faliyetlerinden dolayı hediyemizi ancak gönderebildik..
Başka neler mi yaptık?
Bu hafta sonu İstanbul'un bir ucuna yine ,yeni bir akraba günümüzü gerçekleştirmek için gittik..
Annem bendeydi bol bol gezdik dolaştık..
*
Dışarıda güneşli mi güneşli bir hava var ;aslında tam tersi buz gibi soğuk bir hava kendileri..
Bu soğuk havada sıcacık çay ve beraberinde mis gibi kokan bir keke kimse hayır demez herhalde.. 
İşte bugün çok önceleri yaptığım ama paylaşım için zaman bulamadığım lezzetli mi lezzetli bir kekle sizleyim..

Çok fazla tatlı sevmeyen biri olarak kek içinde ekşi tatlar hoşuma gidiyor..
Özellikle limon, portakal ve vişne tercihim oluyor çoğu zaman..
Kış mevsimi dolayısı ile narenciye bol zaten ,bu kek sayesinde evde beklemiş yenmeyen reçellerinizi de değerlendirmeniz pekala mümkün..
Mor haşhaşta artık kek yaparken vazgeçilmezlerim arasına girdi..

Malzemeler
 3 yumurta
 1 Çay bardağı şeker
 1 Çay bardağı sıvı yağ
 1 Çay bardağı süt
 1 Portakal kabuğu rendesi
 1 Su bardağı çekilmiş fındık
Yarım çay bardağı haşhaş
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 Su bardağı taneli reçel (ben vişne kullandım)
Alabildiği kadar un (normal kek hamuru kıvamında olacak)
Yapılışı
Yumurtalarla ve şekeri krema kıvamına gelecek şekilde çırpalım.
İçine sırası ile fındık ve reçel dışındaki tüm malzemeleri ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Kırık fındık içi ve reçeli karıştıralım.
Yağlanmış kalıbımıza kek hamurumuzun yarısını dökelim.
Araya fındıklı reçelli karışımımızı boşaltıp yayalım.
Sonra kalan kek hamurumuzu yavaş yavaş vişnelerin üzerine boşaltalım…
180 derecede kontrollü olarak 40 dakika kadar pişirelim.
Kekimiz pişince kalıptan mümkünse hemen çıkarmayalım ,
10 dakika kadar dinlendirirsek sonuç daha güzel olacaktır..

Yukarıda Ekşi lezzetleri sevdiğimi belirtmiştim ya,
Sırada limon soslu bir kek tarifi var ..
Akraba günü lezzetlerimiz var,
bekleyin ve izlemede kalın
Tarifler gelmek üzere hazırlanıyor..

................Afiyet Olsun..................

8 yorum:

  1. nefis görünüyor ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
  2. off off off en sevdiğim lezzetdir vişneli tarifler,ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ellerine sağlık. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bizde de hava cok soguk ve üstelik kekmiz de yok. Keske sizin oralarda olsaymisiz da o leziz keki yapinca bize de düsseymis diyorum icimden :))

    YanıtlaSil
  5. tariflerin çok işime yarıyor emeğine sağlık tepside mayasız alman pastası tarif edersen sevinirim lale

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık...
    MAŞALLAH....diyorum mutfagında atom karınca gibisin..

    Yuvanda hzuur bereket eksık olmasın..

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Hem fındık, hem vişne, hem portakal hem haşhaş. birleşince güzel oluyor mu?

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...