18 Şubat 2012 Cumartesi

Keçi Ayağı (Hamur Kızartması)

Bol güneşli hayırlı bir hafta sonu diliyorum hepinize...
Yarın pazar, hafta sonu kahvaltıları sizler için de bizde olduğu gibi ayrıcalıklı ise
 değişik neler yapabiliriz diye düşünüyorsanız,
işte size alternatif bir tarif..


Annem biz çocukken genelde yemek olmadığı günlerde yapardı  hamur kızartmasını..
Haa bide ramazanda özellikle sahur sofrası için vazgeçilmezimizdi diyebilirim..
Bir de şekerli pişisi varki bir gün onuda yapıp paylaşmalıyım , lezzetinden ve tabiki kalorisinden geçilmiyor..


*
     Kızartmamızın adı ve şekli biraz ilginç gelebilir size..
Şekil itibari ile keçinin ayağını çağrıştırıyor..
Çabuk pişiyor ve pişerken hiç yağ çekmiyor denebilir.
Yanında öncelikle reçel çeşitleri ile mükemmel oluyor...
Devamında peynir, zeytin, domates ve bunun gibi kahvaltılıklarla servis ettiğinizde tadına doyulmaz.


Malzemeler
1 su bardağı sulu yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1/2 limon suyu
1tatlı  kaşığı tuz(silme)
2,5-3 su bardağı un

Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı
Yoğurt, tuz, sıvı yağ,yumurta, kabartma tozu(kabartma tozunun üzerine yarım limon sıkalım),un  ile kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım.
Hazırladığımız hamurumuzun üzerine nemli bir bez örtelim 10-15 dakika dinlendirelim.
Hamuru elimizle şeritler halinde uzatalım ,başparmağımızdan biraz daha kalın uzun dikdörtgen şekilde kesip  bir kenarlarını bıçakla çıtlatalım.
Bol kızgın yağda özellikle karıştıra karıştıra kızartalım(yanmamaları için)
Bu yüzden önce hamurları hazır edip daha sonra kızartırsanız çabuk yanmalarını engellemiş olursunuz.
 Arzuya göre aşağıdaki gibi reçel ,bal, peynir, zeytin vede sıcacık çay eşliğinde servis yapalım.



Keçi ayaklarının  hamurunu hazırlarken tuz ilave etmezseniz şerbetleyerek tatlı olarakta yiyebilirsiniz.
Bunun için koyu olmayan bir şerbet hazırlıyoruz kızartmamızı yapar yapmaz soğuk şerbete atıyoruz..

Farklı bir hamur kızarması tarifi  de  burada var..

Bu ölçüler 4 kişilik bir aileye yetecek kadardır..
Eğer  daha fazla yapmak isterseniz yumurta, un ve  yoğurt miktarını 2 katına çıkarmalısınız..

..............Afiyet Olsun..............

4 yorum:

  1. Harbiden aynı keçi ayağı. Elinize saglık.

    YanıtlaSil
  2. harika:))ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok severim hamur kızartmasını ben. Reçelle de şahane olur hani..

    Ellerine emeklerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. içine koyulan un kadar haşlanmış ezilmiş patates koyup kızartırsanız patates köftesi olur. isteğe göre soğan,maydanoz nane eklenebilir.

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...