Bol güneşli hayırlı bir hafta sonu diliyorum hepinize...
Yarın pazar, hafta sonu kahvaltıları sizler için de bizde olduğu gibi ayrıcalıklı ise
değişik neler yapabiliriz diye düşünüyorsanız,
işte size alternatif bir tarif..
Annem biz çocukken genelde yemek olmadığı günlerde yapardı hamur kızartmasını..
Haa bide ramazanda özellikle sahur sofrası için vazgeçilmezimizdi diyebilirim..
Bir de şekerli pişisi varki bir gün onuda yapıp paylaşmalıyım , lezzetinden ve tabiki kalorisinden geçilmiyor..
*
Kızartmamızın adı ve şekli biraz ilginç gelebilir size..
Şekil itibari ile keçinin ayağını çağrıştırıyor..
Çabuk pişiyor ve pişerken hiç yağ çekmiyor denebilir.
Yanında öncelikle reçel çeşitleri ile mükemmel oluyor...
Devamında peynir, zeytin, domates ve bunun gibi kahvaltılıklarla servis ettiğinizde tadına doyulmaz.
Malzemeler
1 su bardağı sulu yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1/2 limon suyu
1tatlı kaşığı tuz(silme)
2,5-3 su bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Yoğurt, tuz, sıvı yağ,yumurta, kabartma tozu(kabartma tozunun üzerine yarım limon sıkalım),un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım.
Hazırladığımız hamurumuzun üzerine nemli bir bez örtelim 10-15 dakika dinlendirelim.
Hamuru elimizle şeritler halinde uzatalım ,başparmağımızdan biraz daha kalın uzun dikdörtgen şekilde kesip bir kenarlarını bıçakla çıtlatalım.
Bol kızgın yağda özellikle karıştıra karıştıra kızartalım(yanmamaları için)
Bu yüzden önce hamurları hazır edip daha sonra kızartırsanız çabuk yanmalarını engellemiş olursunuz.
Arzuya göre aşağıdaki gibi reçel ,bal, peynir, zeytin vede sıcacık çay eşliğinde servis yapalım.
Keçi ayaklarının hamurunu hazırlarken tuz ilave etmezseniz şerbetleyerek tatlı olarakta yiyebilirsiniz.
Bunun için koyu olmayan bir şerbet hazırlıyoruz kızartmamızı yapar yapmaz soğuk şerbete atıyoruz..
Farklı bir hamur kızarması tarifi de burada var..
Bu ölçüler 4 kişilik bir aileye yetecek kadardır..
Eğer daha fazla yapmak isterseniz yumurta, un ve yoğurt miktarını 2 katına çıkarmalısınız..
..............Afiyet Olsun..............
Harbiden aynı keçi ayağı. Elinize saglık.
YanıtlaSilharika:))ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Çok severim hamur kızartmasını ben. Reçelle de şahane olur hani..
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık canım..
içine koyulan un kadar haşlanmış ezilmiş patates koyup kızartırsanız patates köftesi olur. isteğe göre soğan,maydanoz nane eklenebilir.
YanıtlaSilHarika ilk kez duyduğum bir isim . Süpermiş.
YanıtlaSilEllerinize sağlık