Tahin bol kalorisinin yanında besleyici yönü de çok olan bir gıda maddesi..
Bu kek pişerken tahinin muhteşem kokusu ile de sizi mestedecektir..
***
Tahin % 100 doğal bir gıda ürünü olduğu için vücuda enerji verdiği bilinen bir gerçek..
Ayrıca besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı olarak acıkmayı
geciktirirmiş,
bu bana çok ilginç geldi..
Tahinde çok fazla bulunan E vitamini çok güçlü bir antioksidanmış.
Tahinin hücrelere enerji vererek metabolizmanın hızını artırıp, daha zinde
bir vücudun oluşmasına yardımcı oluyormuş.
Enerji sağlayarak soğuğa dayanıklılığı
artırıyormuş.
Bu nedenle tahini özellikle vücut
direncinin düştüğü bu günlerde soğuktan korunmak için ölçüyü kaçırmadan tüketmeliyiz..
Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (yaklaşık)
Yapılışı
Yumurtaları şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Sıvıyağ, süt tahin ve diğerlerini ilave ederek kek hamurumuzu hazırlayalım.
Hamurumuzu yağladığımız kalıbımıza yada benim yaptığım gibi muffin kalıplarına dökelim.
175 derecede ısıttığımız fırında ilk yarım saat pişirelim. Sonrasında fırını 160 dereceye alalım içi tamamen çekene kadar pişirelim.( içini kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)
Bu keki bütün olarak pişirmek isterseniz ,hamuru kalıba dökmeden önce yağladığınız kek kalıbınıza susam serpip kek hamurunuzu sonra dökerseniz daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz..
Fırından çıkan keki 15 - 20 dakika dinlendirip daha sonra servis ederseniz daha iyi sonuç elde edersiniz..
Ben muffinlerimin üzerine hazır glazürlereden kullandım..
..............Afiyet Olsun.............
tahini çoook severim annemden geçmiş sanırsam tahın pekmesi bile bol tahınlı en kısa zamanda denemeliyim.ellerinize esağlık
YanıtlaSilKekler nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSil