Bizim evde pazı ıspanağa kıyasla daha çok tüketiliyor..
Pazıyı çok değişik şekillerde tüketebilirsiniz.
En başta kavurması güzel olur..
Kıymalı yemeğini de seviyoruz..
Yapraklarından sarma yapabilirsiniz..
Cacıklı arap köftesin de çok güzel olur..
Mesela bugün pazının saplarını kahvaltı için kıymalı kavurdum tarifi gelecek çok lezzetli oldu..
Pazı saplarının Şebinkarahisar ve civarında turşusunu yaparlar..
Bakınız burada krep(kaygana) içinde kullanmıştım..
Bu liste böyle uzaaar gider..
Sizinde pazıyla yaptığınız değişik yemekler varsa paylaşırsanız sevinirim..
Belirtmeden geçmeyelim bu tarif Becerikli arkadaşım Cahide'den di; kendisine tarif için teşekkür ederim ...
Malzemeler
1 bağ pazı
1 paket fiyonk makarna
2 adet yumurta
100gr kadar rende beyaz peynir, karabiber
tuz
1 paket fiyonk makarna
2 adet yumurta
100gr kadar rende beyaz peynir, karabiber
tuz
Beşamel sos için
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
karabiber, tuz
Üzeri için
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Pazıları yıkayıp, saplarını daha sonra değerlendirmek üzere bir kenara ayıralım ve sadece yaprak kısımlarını ince doğrayalım.
Makarnayı haşlayıp süzelim .
(Bende fiyonk makarna yoktu evde olanı kullandım)..
(Bende fiyonk makarna yoktu evde olanı kullandım)..
Süzdüğümüz makarnayı hiç bekletmeden sıcak sıcak doğradığımız pazıların üzerine dökelim ve çok az bekletip karıştıralım. Makarnanın sıcaklığıyla pazılar yumuşayacak..
Makarnanın içine yumurta, peynir ,tuz ve karabiberi atıp tekrar karıştıralım.
Yağladığımız fırın kabına (borcam kullandım) bastırarak yerleştirelim...
Beşamel sosu hazırlayabiliriz artık.
Tereyağını küçük bir tencerede eritelim
Üzerine unu ekleyip kavuralım.
Sütü de ilave edip hızlıca karıştırarak yoğunlaşmasını bekleyelim.
Kaynayıp bir iki dakika daha piştikten sonra ocaktan alalım.
Pazılı makarnanın üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayalım.
Pazılı makarnamızı ısıttığımız fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
Son olarak rendelenmiş kaşarı üzerine serpip eriyene kadar fırında tutalım.
Fırından çıkardığımız Beşamel soslu pazılı makarnamızı ilk sıcaklığı çıkınca servis edebiliriz..
*Pazı yerine ıspanakta kullanabilirsiniz..
Yakında pazı yaprağı sarması ve kahvaltılık pazı sapı kavurması tariflerini de paylaşıcam..
................Afiyet Olsun..................
Makarnanın içine yumurta, peynir ,tuz ve karabiberi atıp tekrar karıştıralım.
Yağladığımız fırın kabına (borcam kullandım) bastırarak yerleştirelim...
Beşamel sosu hazırlayabiliriz artık.
Tereyağını küçük bir tencerede eritelim
Üzerine unu ekleyip kavuralım.
Sütü de ilave edip hızlıca karıştırarak yoğunlaşmasını bekleyelim.
Kaynayıp bir iki dakika daha piştikten sonra ocaktan alalım.
Pazılı makarnanın üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayalım.
Pazılı makarnamızı ısıttığımız fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
Son olarak rendelenmiş kaşarı üzerine serpip eriyene kadar fırında tutalım.
Fırından çıkardığımız Beşamel soslu pazılı makarnamızı ilk sıcaklığı çıkınca servis edebiliriz..
*Pazı yerine ıspanakta kullanabilirsiniz..
Yakında pazı yaprağı sarması ve kahvaltılık pazı sapı kavurması tariflerini de paylaşıcam..
................Afiyet Olsun..................
MERHABALAR
YanıtlaSilblogunuzu bir suredir takip ediyorum; gerçekten çok guzel seyler yapiyorsunuz ve bir çok sey ogrendim yazdiklarinizdan!
pazi ile ilgili degisik tarifleriniz varsa paylasin dediginiz için ben de kendi blogumdaki iki tarifin linkini yolluyorum size:
http://sofravemuhabbet.blogspot.com/2012/03/borani.html
http://sofravemuhabbet.blogspot.com/2012/01/sulu-pazili-barbunya-yemegi.html
umarim begenirsiniz
sevgiler
Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar..
bakilasi yenilesi olmus canim ellerine saglik .
YanıtlaSilsevgilerimi birakiyorum muhabbetle
Nefis görünüyor canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilPazıyı çok kullanmayız bir genelde ıspanaktır tercihimiz.
YanıtlaSilAma resimler çok iştah kabartıcı, en yakın misafir çağırmam da inşaALLAH uygulayacağım bu tarifi.
Sevgiler ve teşekkürler.