28 Mayıs 2012 Pazartesi

Fırında Beşamel Soslu Pazılı Makarna


Bizim evde pazı ıspanağa kıyasla daha çok tüketiliyor..
Pazıyı çok değişik şekillerde tüketebilirsiniz.
En başta kavurması güzel olur..
Kıymalı yemeğini de seviyoruz..
Yapraklarından sarma yapabilirsiniz..
Cacıklı arap köftesin de çok güzel olur..
Mesela bugün pazının saplarını kahvaltı için kıymalı kavurdum tarifi gelecek çok lezzetli oldu..
Pazı saplarının Şebinkarahisar ve civarında turşusunu yaparlar..
Bakınız burada krep(kaygana) içinde kullanmıştım..
Bu liste böyle uzaaar gider..   

Sizinde pazıyla yaptığınız değişik yemekler varsa paylaşırsanız sevinirim..

Belirtmeden geçmeyelim bu tarif Becerikli arkadaşım Cahide'den di; kendisine tarif için teşekkür ederim ... 

Malzemeler
1 bağ pazı
1 paket fiyonk makarna
2 adet yumurta
100gr kadar rende beyaz peynir, karabiber
tuz

Beşamel sos için
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
karabiber, tuz

Üzeri için
Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı
Pazıları yıkayıp, saplarını daha sonra değerlendirmek üzere bir kenara ayıralım ve sadece yaprak kısımlarını ince doğrayalım.
Makarnayı haşlayıp süzelim .
(Bende fiyonk makarna yoktu evde olanı kullandım)..
Süzdüğümüz makarnayı hiç bekletmeden sıcak sıcak doğradığımız pazıların üzerine dökelim ve çok az bekletip karıştıralım. Makarnanın sıcaklığıyla pazılar yumuşayacak..

Makarnanın içine yumurta, peynir ,tuz ve karabiberi atıp tekrar karıştıralım.
Yağladığımız fırın kabına (borcam kullandım) bastırarak yerleştirelim...

Beşamel sosu hazırlayabiliriz artık.
Tereyağını küçük bir tencerede eritelim
Üzerine unu ekleyip kavuralım.
Sütü de ilave edip hızlıca karıştırarak yoğunlaşmasını bekleyelim.
Kaynayıp bir iki dakika daha piştikten sonra ocaktan alalım.
Pazılı makarnanın üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayalım.

Pazılı makarnamızı ısıttığımız fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
Son olarak rendelenmiş kaşarı üzerine serpip eriyene kadar fırında tutalım.

Fırından çıkardığımız Beşamel soslu pazılı makarnamızı ilk sıcaklığı çıkınca servis edebiliriz..

*Pazı yerine ıspanakta kullanabilirsiniz..
Yakında  pazı yaprağı sarması  ve  kahvaltılık pazı sapı kavurması  tariflerini de paylaşıcam..

................Afiyet Olsun..................

5 yorum:

  1. MERHABALAR

    blogunuzu bir suredir takip ediyorum; gerçekten çok guzel seyler yapiyorsunuz ve bir çok sey ogrendim yazdiklarinizdan!

    pazi ile ilgili degisik tarifleriniz varsa paylasin dediginiz için ben de kendi blogumdaki iki tarifin linkini yolluyorum size:

    http://sofravemuhabbet.blogspot.com/2012/03/borani.html

    http://sofravemuhabbet.blogspot.com/2012/01/sulu-pazili-barbunya-yemegi.html

    umarim begenirsiniz

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  3. bakilasi yenilesi olmus canim ellerine saglik .
    sevgilerimi birakiyorum muhabbetle

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Pazıyı çok kullanmayız bir genelde ıspanaktır tercihimiz.
    Ama resimler çok iştah kabartıcı, en yakın misafir çağırmam da inşaALLAH uygulayacağım bu tarifi.
    Sevgiler ve teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...