8 Haziran 2012 Cuma

Misket Köfteli Bulgur Pilavı & Enginarlı Bahar Salatası

Sıcak sımsıcak ve de heyecanlı bir gündü bugün..
Berkanım kaç gün öncesinden karne heyecanının olduğundan bahsedip duruyordu.
Ve nihayet beklenen gün geldi çattı; bu sene ki eğitim dönemide bu gün itibariyle bitmiş bulunuyor..
Oğullarımın karnelerinin maşallahı var bu senede..
Umuyorum sizlerde de durum böyledir ,
bazen bu şekilde olmasa bile önümüzde uzun bir tatil var iyi değerlendirebiliriz seneye güzel enerjiler depolayarak başlamak için bu bir fırsat hem çocuklarımız hem de biz ebeveynler için..
*
Köfte sevmeyen çocuk yok gibidir..
Bu misket köfteleride severek yiyeceklerine eminim..
Hatta bu misketleri kendileri zevkle yuvarlayacaklardır anneleri söyleyeyim..


Köfteyle pirinç pilavı iyi gider di belki ama sağlıklı olsun dedik ve buradaki tarifle
şehriyeli bulgur pilavıyla servis ettim çokta güzel oldu..
Bulgur pilavının yanında soğan iyi gider dedim birde soğan salatası ve ayran ilave ettim oldu mu sana bir öğün..
Bu köftelerin sunumu çok sevimli ve şık.

Önce Misket köftemizin harcını hazırlayalım,
 köfte harcımız dinlenirken pilavımızı yapalım..
Pilavımız pişerken köftelerimizi yuvarlayalım ve fırınlayalım..
Köftelerimiz pişerken ve bu arada pilavımız dinlenirken
soğan salatamız ve ayranımızı hazırlayalım
sonraaa sonra da afiyetle sevdiklerimizle yiyelim.

Köfte için
Malzemeler
500 gr kıyma
1 Kuru soğan
1 adet yumurta
1 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 dilim ekmek içi ya da galeta unu
4-5 dal maydanoz
Karabiber -tuz

Karıştırma kabımıza soğan ve sarmısağımızı rendeleyelim..
Kıymamızı ilave edelim..
Islattığımız ekmek içimizi sıkarak ilave edelim ve diğer malzemeleri de ilave ederek tüm malzemeler birbirine girecek şekilde yoğuralım..
Hazırladığımız bu köfte harcımızı buzdolabında en az bir saat dinlendirelim..
Dinlenmiş olan köfte harcımızı adı misket köfte ama misketten biraz daha büyük şekilde yuvarlayalım ve 200 derecede ısıtılmış fırında köftelerimiz pişene kadar tutalım .

Şehriyeli pilavımızı buradaki tarifle pişirelim..
Soğan salatası içinde buraya buyrun..

*

Aşağıda gördüğünüz Enginarlı bahar salatasını da paylaşmak istiyorum..  

Bu salata için enginarın yanında evde bulunan tüm salata malzemelerini kullanabilirsiniz..
Salatanın özelliği çok sağlıklı olan enginarın salata içinde en sağlıklı hali olan çiğ haliyle kullanılması..
Enginarı genelde zeytinyağlı haliyle ya da yapraklı haliyle yapılan dolmasıyla biliyoruz..
Bu sebzeyi özellikle Egeliler ve Akdenizliler severek tüketiyor biliyorum..
Enginar özellikle karaciğer hastalıkları açısından çok yararlı bir sebze..
Babam için az pişirmedik iyi bilirim..
Hatta zamanında alıp dondurucuya da koymuştuk vakti zamanında..


Malzemeler
2 adet enginar
4-5 adet kıvırcık
Yarım kase kadar semizotu yaprağı
1 adet salatalık
4-5 adet çeri domates
Limon, Zeytinyağı ve tuz
Yapılışı
Enginar hariç tüm yeşillikleri yıkayalım hangi büyüklükte istiyorsanız o şekilde doğrayarak salata tabağımıza alalım..
Enginarlarımızı yıkayalım küçük küpler halinde doğrayalım ve salatamızın üzerine alalım kararmamaları için çok bekletmeden salatamızı limon zeytinyağ ve tuzla oluşturduğumuz sosla soslayalım..
Çeri domates ve salatalıklarla salatamızı süsleyelim.. 
Bu salataya taze kırmızı biber de çok yakışırdı evde varsa ilave edin derim.. 
...................Afiyet Olsun..................

11 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ikiside.Dediğiniz gibi misket köfteyi sevmeyen çocuk yoktur bizimkide bayılır.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık,çok lezzetli görünüyorlar..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. karneler için tebrikler.Enginarı salatada hiç denemedim,eminim nefis olur eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. merhaba karnelerinizin böyle güzel devamini dilerim, bizin karneleri almamiza daha 1 ay var ins. bizimkilerde güzeldir:)

    köfteli pilaviniz ve salatanizda harika görünüyor, hic enginar yemedigim icin tadini bilemiyorum:) sizlere afiyet olsun

    YanıtlaSil
  5. nefis o şekilleri nasıl yapyınız acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salatada ki şekillerden bahsediyorsunuz sanırım.
      Şeker hamuru şekillendirirken kullanılan kalıplar var ben onları kullandım ama siz elinizde bulunan herhangi küçük kalıbı kullanabilirsiniz.

      Sil
  6. akşama ne yapsam diye düşünüyordum.ALLAH RAZI OLSUN güzel bir tarif.TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi afiyet şeker olsun bakalım...

      Sil
  7. AKŞAMA NE YAPSAM DİYE SİTELER DE GEZİNİYORDUM.TARİFİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.ALLAH RAZI OLSUN

    YanıtlaSil
  8. hepsi guzel ama Sevgi; salata benim bittigim andir! Allah'im semizotu istiyorum... burada satilmiyor maalesef(( yaz gelipde 2 saat kadar uzakliktaki ciftliklere domates vs. dalindan kopartacagamiz gun;eri iple cekiyorum. domateslerin diplerinde yabani olanlari oluyor. saplari cok sert yapraklari kucuk oluyor ama salata icin yinede nefis korlemeye yetiyor.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyhan o minicik semizotları daha doğal oluyor öylesi daha güzel bahçeden toplayabilmenizde ayrı bir güzel bu arada.. Sizin oralar ısınmadımı ki daha..

      Sil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...