15 Ağustos 2012 Çarşamba

Baklava Yufkasından Kadayıflı Sarma

Merhabalar tüm izleyenlerime;
Uzun zaman oldu yazmayalı; istemeyerekte olsa blog hayatımın en uzun arasını vermişim bir anda..
Bu arada İstanbul'un sıcağından kaçıp Karadeniz'in doğal havasını almaya gittik gidiş o gidiş ..
Karadenizden güzel görüntülerimde var paylaşılmayı bekleyen,önümüzdeki günler inşallah..
Tatilimiz bitti evimizdeyiz ama evdeki yoğunluğum halen artarak devam etmekte..
İstanbul'un yoğun sıcağı ,Ramazan telaşı veee evde bulunan tüm ahaliden dolayı bu sıralar aslında çokta  kolay değil benim için bloğa yazmak..
Ramazanda geldi gidiyor ,havalar sıcakta olsa bu güzel ayın insana hissettirdikleri değer dedirtiyor ..  

Ramazan ayından dolayı bu ay içinde internette en çok tıklanan kelimenin yemek olduğunu biliyormuydunuz?
Kışlık hazırlıklarda cabası ,yazın güzel ürünlerini zamanında değerlendirmek lazım değil mi?
Önümüzdeki günlerde kışlık hazırlıklarla ilgili bir post hazırlamayı düşünüyorum..
  
Geçelim bugünkü tarifimize ;
Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım tatlı tatlı devam edelim inşallah…

Tatlımız çok kolay ama kolay olduğu kadar da lezzetli..
Ramazan ayında, iftar davetlerinizde vede bayramda seyranda yapabileceğiniz nefis bir tatlı.


Malzemeler
1 paket hazır baklavalık yufka.
 500gr kadayıf.
ceviz veya fınfık,fıstık.

üzeri için
250 gr eritilmiş tereyağı.
1 çay bardağı sıvı yağ.

şerbet için
1 kg toz şeker.
6 su bardağı su.
 limon suyu.


Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
Bunun için 6 su bardağı suya 1kg toz şekeri ilave edelim, kaynamaya başlayınca birkaç damla limon sıkalım ve yarım saat kadar kaynatalım.
Soğuması için bekletelim.
Sıvıyağ ve teryağını küçük bir tencerede  tereyağının kokusu çıkana kadar kaynatalım.
Kadayıfımızı didikleyelim hatta birazda bıçak yardımı ile küçültelim.
 Cevizlerimizi toz olmayacak ve ağza gelecek şekilde parçalayalım.
 Baklava yufkamızdan iki tane yufkayı üst üste koyalım ve yufkamızın bir ucuna bol kadayıf yerleştirelim, kadayıfın üzerine de ceviz serpelim ve yufkalarımızın yırtılmamasına dikkat ederek sıkıca saralım.
Bu şekilde hazırladığımız kadayıflı rulomuzu iki parmak eninde özellikle keskin bıçak yardımıyla keselim ve  tepsimize boşluk kalmayacak şekilde yerleştirelim.
 Tepsimiz bu şekilde tamamen dolunca erittiğimiz tereyağımızı tatlılarımızın hepsinin üzerine gelecek şekilde kaşık kaşık paylaştıralım.
180 derecede ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkarttığımız tatlımızı soğuması için biraz bekletelim .
Ilık şerbetimizi soğumaya yakın olan tatlımızın üzerine yine kaşık kaşık dökelim.
*Sizde baklavayı benim gibi  çıtır çıtır seviyorsanız  iyice soğuyana kadar tatlının üzerini kesinlikle kapatmayın..
*Tatlıda kullanacağınız tereyağını erittikten sonra bir süzgeçten geçirelim.
Bu şekilde tereyağının dibindeki tortuların tatlımızın üzerine gelip kötü görüntü oluşturmasını engelleriz..

...........Afiyet Olsun............

9 yorum:

  1. eline sağlık canım

    harika olmuş

    YanıtlaSil
  2. bak buda tam ramazanlık bir tatlı olmuş elıne saglık

    YanıtlaSil
  3. Görüntü harika eminim tadı da öyledir.Ellerine sağlık rabbim ağız tadıyla sevdiklerinle yemeyi nasip etsin..Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. geçen sene hem ramazanın hem bayramın vazgeçilmez tatlısıydı bizim evde.

    ellerine sağlık.

    hoşgeldin:)

    YanıtlaSil
  5. hoşgeldin:)
    tatlı nefis görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Tatlın nefis görünüyor canım, hazır bayramda geliyor denemek lazım.
    Ellerine sağlık canım.
    İyi Bayramlar...

    YanıtlaSil
  7. merhaba ben gamze benbu tatlıyı yeni keşvettim yanlız birsorumvar 2kat yufka ince olmazmı zira kesmesi zor bu hazıryufkayı eline sağlık

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...