Parfe;
kelimesinin Fansıca da mükemmel anlamına gelen bir kelime olduğunu biliyor muydunuz?
Ben bilmiyordum öğrenmiş oldum..
Bu sıcak günlerde hem dondurma hem de pasta tadında nasıl güzel gidiyor bilemezsiniz...
Ben bu parfeyi bir ay önce yapmıştım o günden sonra bir kaç kez daha yaptım..
Malzemeler
2 poşet krem şanti
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı pudra şekeri
200 gr labne peyniri
1 portakal kabuğu rendesi
Yarım çay bardağı damla çikolata
Yarım çay bardağı kuru üzüm(ıslatalım)
Kavrulmuş kırık fındık parçaları
2 adet sert şeftali (küp küp doğrayalım)
1.5 paket petibör bisküvi
Yarım çay bardağı damla çikolata
Yarım çay bardağı kuru üzüm(ıslatalım)
Kavrulmuş kırık fındık parçaları
2 adet sert şeftali (küp küp doğrayalım)
1.5 paket petibör bisküvi
Yapılışı
Kremşantiyi derin bir kabın içinde soğuk süt ile çırparak hazırlayalım.
Katılaşmış olan şantimizin içine labnemizi ve pudra şekerimizi ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Küp doğradığımız şeftalilerimizi,portakal kabuğu rendemizi ve ıslatıp suyunu süzdüğümüz üzümlerimizi ilave edelim.
En son kırdığımız bisküvileri ve fındığı ilave edip parfemizin son kıvamını almasını sağlayalım.
Parfemizi silikon bir kalıba ya da içini kenarlarından sarkacak şekilde streç film ile kapladığımız her hangi bir kalıba dökebiliriz..
4 saat kadar dondurucuda bekletelim.
Servis yapmadan önce 10 -15 dakika kadar buzdolabında bekletelim ki dondurucuda ki katılığı
biraz gitsin...
Daha sonra kalıptan ters olarak çıkaralım ve dilimleyerek servis yapalım....
Servis anında parfemizin üzerine her hangi bir meyve ya da çikolata sosu veya fındık fıstık serpebiliriz..
..............Afiyet Olsun..............
Ellerinize saglik harika görunuyor gece gece canim cekti:=)
YanıtlaSilGece gece vereyim bir dilim...
SilEllerine sağlık canım harika görünüyor..
YanıtlaSilüff üff:)) kuru üzüm olmadan eminim harika olacaktır:PP: ( bence :))
YanıtlaSilellerinize sağlık ..pratik ve lezzetli görünüyor..deneyeceğim..
sevgilerle..
Ellerinize sağlık çok güzel bir tarif, teşekkürler
YanıtlaSil