18 Aralık 2012 Salı

Haşhaşlı Marmelatlı Kurabiye


Akraba günü menümüzün belkide en beğendiğim ( belki de değil öyle)lezzeti bu kurabiyelerdi..
Ağızda dağılıyor ama yapışmadan dağılıyor..
Teyzemin kızı yaptı bu kurabiyeleri, hamurunu hazırlarken ununu olması gerekenden az koymuşum dedi ama iyi ki de az koymuş kıvam enfesti..
Yaparken ve yerken çok lezzet aldığım tariflerde dikkat ettiyseniz özellikle deneyin memnun kalacaksınız diye belirtiyorum..
İşte bu kurabiye de o tür bir tarif.. 
Ellerine sağlık deyip tarife geçiyorum..  
 
Malzemeler
250 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
1 yumurta sarısı (beyazı dışına)
2 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
Üzeri için
Yarım çay bardağı mavi haşhaş
Kayısı marmelatı (ya da istediğiniz bir çeşit)
 
Yapılışı
Tereyağı ve yumurtayı karıştırma kabına alalımve yoğuralım..
Diğer malzemeleri de ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edelim.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapalım ortalarını parmakla çukurlaştıralım..
Yumurta beyazını çırpıp köpürtelim..
Hazırladığımız kurabiyeleri önce yumurta beyazına sonra haşhaşa batıralım..
Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye alalım.
180 derecede ısıttığımız fırında çok kızarmayacak şekilde pişirelim..
   
 
Kurabiyelerimiz pişince fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim..
Ortalarına marmelatımızı yerleştirip servis yapabiliriz..
*Eksimsi marmelatları tatlı kurabiyeyeye çok yakıştırıyorum.. Burada kullanılan kayısı marmelatı da hafif ekşimsi tatdaydı çok yakışmıştı.. 
 
Haşhaşı kurabiye, kek, çörek ve tatlılarım da kullanmayı çok seviyorum..
Bu kurabiyeye de çok yakışmış..
Haşhaşlı değişik tarifler için  buraya , buraya , buraya   ve buraya bakabilirsiniz..
 
...........Afiyet Olsun.........

12 yorum:

  1. Marmelatlı kurabiye yapıyorduk lakin haşhaşa bulama fikri bir ayrı hoşuma gitti.
    Bende çok yakıştırırım ekşimsi marmelatları kurabiyelerde.
    Ayrıca diğer tariflerinziden birbirinden harika.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeşmişsin Gisi...
      Haşhaş neye yakışmıyor ki kurabiyede de çok güzel oluyor..
      Sevgiler benden..

      Sil
  2. harika bir kurabiye olmuş , emeklerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Şehrinaz; kurabiye güzeldi gerçekten. Ben yapmadım ama yapan teyze kızı adına teşekkür ederim..

      Sil
  3. görüntü çok şık eminim tadıda öyledir ellerine sağlık yapanın sevgiler:)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Görüntü de tadıda birbirinden güzeldi teşekkür ederim..

      Sil
  4. Sevgi Hanım rica etsem ezogelin çorbası ve ayva reçeli tarifi verirmisiniz? Başka siteden yaptım macun gibi oldu.

    Şehriyeli Terbiyeli Tavuk Çorbası tarifinizi yaptım çok güzel oldu.Elinize sağlık

    Teşekkür ederim.
    Şeyda

    YanıtlayınSil
  5. Şeyda ezogelin çorbasını daha önce bu linkte http://sevgidenesintiler.blogspot.com/2010/02/ezogelin-corbas.html paylaşmıştım.
    Blogda çorbalar bölümüne bakarsan detayıyla görebilirsin.. Ayva reçeli ise önümüzdeki haftalarda görebilirsin..

    YanıtlayınSil
  6. Görüntüleri çok hoş. Bayıldım bunlara. Ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
  7. Sevgi Hn.
    Sadece üst kısmı mı yumurta beyazına batıracağız ayrıca yumurtayı ne kadar köpürtelim?
    Teşekkürler Şeyda

    YanıtlayınSil
  8. Şeyda ; çok fazla köpürtmene gerek yok..Yumurta beyazının biraz ayrışması için yazmıştım ben onu .. Biraz çırparsanız yeterlidir..

    YanıtlayınSil
  9. Merhaba
    Kurabiyeyi yaptım görüntüsü güzel tadı da lezzetli.Fakat yerken çok dağılıyor acaba biryerde yanlış mı yaptım yoksa dağılması normal mi?
    Sevgilerle

    YanıtlayınSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...