Fındık diyarlı biri olarak fındıklı tarifler daima ilgimi çekiyor..
Bu seneye ait fındıklar henüz elimize ulaşmamış olsa da
tarifleri denemekten geri durmuyoruz..
Fındık kurabiyeye çok yakışıyor..
Bu kurabiyenin kıvamı ağızda dağılan ama damağa yapışmayan bir kıvam..
Malzemeler
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mahlep
3 yumurta sarısı(iki beyaz üzeri için ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
üzeri için
Kırık fındık içi
Yapılışı
Hamur malzemelerini kullanarak ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim..
Kurabiyelerimizi hamurdan ceviz büyüklüğünde alarak elimizde yuvarlayarak şekillendirelim..
Ya da istediğiniz herhangi bir şekli verebiliriz..
Yumurta beyazlarını kaşıkla çırpalım .
Kurabiyelerimizi önce yumurta beyazına sonra kırık fındığa batıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize alalım.
180 derecede ısıttığımız fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirelim..
Kurabiyelerimizin hafif kızarması ayrı bir lezzet katacak.
*Kurabiyeleri olması gerekenden fazla kızartmayın. Yukarı fotoğraftaki gibi olacaklar.
Bu kurabiyeler de burada ve buradakiler gibi minik minik yapılırsa çok şirin ve lezzetli olur kanısındayım. O şekliyle de denenecekler listesine alındı..
...........Afiyet Olsun.........
Imm nefis..
YanıtlaSilElllerine sağlık bereketi ile.
Sevgiler.
SeViL:...
Teşekkür ederim Sevil..
YanıtlaSilKurabiyeler nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilBende de sevgiler Elifcim..
Silelinize sağlık. bloğunuzdaki lezzetli tarifler ve paylaşımlarınız için emeğinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Şule Hanım....
Silmaşallah sevgi hanım hızınıza yetişilmiyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim adsız izleyicim bir de adınızla hitap edebilsem ne güzel olurdu di imi ama :))
Siliyi günler ben elif siteniz çoooook güzel maşaallah ne kadar beceriklisiniz;bi sorum olacaktı 3 yumurta kurabiyeye çok gelmiyormu?Şimdiden teşekkür ederim.
YanıtlaSil