Gün tariflerimiz yavaş yavaş sonlanmak üzere..
Kekin görüntüsünden pamuk gibi olduğu anlaşılıyor değil mi?
Kış mevsimi için çok da uygun bir kek
Bol portakal aromalı, misler gibi kokan yarı ıslak bir kek
Malzemeler
3 yumurta (oda sıcaklığında)
7 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
1 portakal suyu
1 portakalın kabuğunun rendesi
7 yemek kaşığı un
1 adet kabartma tozu
Sosu için
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı su
Yapılışı
Yumurtaları şekerle karıştırma kabında krema kıvamı alıncaya kadar çırpalım..
Portakal suyu ve kabuğunun rendesini ilave ettikten sonra, un ile kabartma tozunu başka bir yerde karıştıralım..
Un ve kabartma tozu karışımını kek harcımızın üzerine eleyerek ilave edelim..
Kek kalıbımızı yağlayalım ve tabanına biraz un serpelim.
Kek harcımızzı kalıba dökelim.. 175 derecede fırında pişirelim. (öncesinde fırın ısıtılmıyor)
Kekimiz pişerken üzerine dökeceğimiz sosumuzu hazırlayabiliriz..
Sos malzemelerini karıştıralım, kısık ateşte şeker eriyinceye kadar pişirelim..
Soğuttuğumuz kekin üzerine ,sıcağa yakın sosumuzu kaşık kaşık yedirerek dökelim.
Üzerini portakal kabuğu rendesi ile süsleyerek servis edebiliriz..
**
*
Portakalı çok değişik lezzetleri hazırlarken kullanabilirsiniz..
İşte sizin için blogdan biraraya getirdiğim çeşitler; üzerine tek tek tıklayarak görebilirsiniz..
Kurabiyelerinizde, tartlarınızda , sütlü tatlılarınızda , hamur tatlılarınızda, şekerlemelerinizde, reçelinizde, salatalarınızda , muffinlerinizde ve tabii yemeklerinizde
Merak ediyorum, sizler portakalı başka nerelerde kullanıyorsunuz ?
Özellikle sessiz takipçilerime, daha önce hiç yorum yapmamış izleyicilerim size soruyorum..
........Afiyet Olsun.........
Ayy gerçekten çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.. yarın küçük oğluma kavuşuyorum inş. mutlaka yapacağım inşaAllah
YanıtlaSilenfes bir görüntü. benim de portakal soslu bir kek tarifim var. nefis oluyor. ama tereyağlı. sizin tarifinizde yağ kullanılmaması dikkatimi çekti. en kısa zamanda denemek istiyorum.
YanıtlaSilEllerinize sağlık daha yeni arkadaşımda yedim lezzetine bayıldım .kek değilde sanki aromalı bir tatlı çeşidi.enkısa zamanda bende deniyeceğim :)
YanıtlaSilDeneyeceğim zaten kesin,ben kurabiyede kesin kullanırım.cunku o tadı cok seviyorum,
YanıtlaSilBU RESİMDEKİLER GİBİ KABARTAN VARMI GERÇEKTEN YILLARDIR BU ŞEKİLDE KABARMIŞ BİR KEKİM HİÇ OLMADI OKADAR DİKKAT ETMEME RAGMEN ZEKİYE.
YanıtlaSil