16 Nisan 2013 Salı

Yaşam Becerileri Merkezinde Unutulmaz Bir Gün


Sevgili takip edenlerim bugün değişik bir postla karşınızdayım..
Üstteki birbirinden güzel lezzetleri görünce yeni bir akraba günü postu mu yoksa diye düşünebilirsiniz..
Birkaç gün sonra olsaydı evet diyebilirdim ama yanıldınız bu çok farklı bir aktivite..
*
Meraklandık mı biraz ?
Lafı daha fazla uzatmadan konuya geçiyorum..
Bu lezzetlerin tamamını liseli genç kardeşlerimiz yaptı, hem de okul içinde desem ne dersiniz?
İstanbul'da bulunan Çınar Koleji bünyesinde oluşturulan ilk Yaşam Becerileri Merkezi (Life Street)
''Sadece sınava değil hayata hazırlık''  sloganı ile ortaya çıkarılmış bir eğitim konsepti...

Bu merkez ana sınıfından lise sona kadar öğrencilerine hizmet veriyor.
Yaşam Becerileri Merkezinde birbirinden bağımsız atölyelerde öğrenciler ilgi ve yeteneklerine göre istedikleri alanları seçerek etkinliklerde bulunabiliyorlar..
    Bunlar içerisinde Mutfak sanatları, Tekstil tasarım atölyesi (dikiş vs.) Hayal atölyesi, Masal evi, Drama atölyesi, Çamur ev, Ahşap ve oyuncak atölyesi, Onarım ve dizayn atölyesi, 112, Mucitler atölyesi, Lego robotik, Orkestra, Lego kids, Düşünce becerileri atölyesi, Story land, Galeri 3D gibi değişik atölyeler bulunmakta.

İşte bugün eşimin de öğretmen olarak içinde bulunduğu bir grup liseli öğrencinin bu merkezde gönüllerince eğlenerek yaptıkları birbirinden güzel lezzetleri paylaşmayı düşündüm.

Öğrenciler Çınar Kolejinin Başakşehir şubesi 12 FEN 0 öğrencileri olup bu etkinliği Büyükçekmece şubesinde gerçekleştirmişlerdir.. 

Öğrencilerden Şeyma Fersan 
Siirt dolması yaptı..

İnsanın kendi yaptığı yemeğin  ayrı bir lezzeti vardır bu çağlarda.


Ayşe Kübra Taktak Makarna salatası yaptı.

Ayşenur Ertem Çikolata soslu ıslak kek  yaptı.

Dilgüşa Kelleci  Bonibonlu pasta yaptı ve
 hemen akabinde arkadaşı Sümeyye Öztürk'e doğum günü sürprizi yaptı.

 Betül Topak Tiramisu   yaptı..


Elif Nur Öztekin Hatay Usulü Künefe  yaptı..
Ve müdür yardımcısı da tadına baktı..

Öğrenci yapar da öğretmen geri mi kalır?
Benim çok severek yaptığım tarifim ve 
tabii ayarladığım malzemelerle 
Edebiyat Öğretmenimiz M. Tekinalp de  Baharatlı Tuzlu Kurabiye   yaptı. 


Merve Taşkıran Tavuklu Börek  yaptı.

Meryem Yılmaz Çikolata Soslu Elma Toplu Profiterol yaptı.. 

Sümeyye Öztürk ve Zümre Erkmen Mantı yaptılar..

Mantı öyle hemen 5 dakikada yapılabilecek bir lezzet olmadığı için yardımlaşarak yapıldı..
Kız ve erkek öğrenciler ve hatta öğretmenleri  hamurun nasıl açıldığını, mantının nasıl sıkıldığını  yakından gördüler.. 

Rümeysa Alparslan Kısır Yaptı..

Tuba Sarıkaya Top Kek (Cap cake) yaptı.. 

Fatih Erol Soslu makarna yaparken 
M. Sacit Güneren Mevsim salatası yaptı..

Gençler birbirinden güzel lezzetleri zevkle hazırladılar sonrasında da masayı kurup
hep beraber hoş sohbet eşliğinde afiyetle yediler..


Bu kadar geniş bir ortamda bu kadar lezzet hazırlanır da ortalık kirlenmeden kalır mı?
Mümkün değil.
Gençler,  kullandıkları malzemelerin ve mutfağın  temizliğini de büyük bir özveriyle  yaparak derslerde  gösterdikleri üstün başarıyı burada da  sergilemenin mutluluğunu yaşadılar.


Bu yorucu günün sonunda dimağlarda ve damaklarda oluşan güzellikler eminim hiç unutulmayacaktır..  


6 yorum:

  1. öğrenciler harika yiyecekler hazırlamışlar, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir prejeymiş emeği geçenlerin ellerine sağlık.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir proje olmuş,herkesin ellerine sağlık...Afiyetler olsun..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Siirt dolmasinin tadini merak ettim dogrusu afiyet olsun tum tadanların

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...