Sevgili takip edenlerim bugün değişik bir postla karşınızdayım..
Üstteki birbirinden güzel lezzetleri görünce yeni bir akraba günü postu mu yoksa diye düşünebilirsiniz..
Birkaç gün sonra olsaydı evet diyebilirdim ama yanıldınız bu çok farklı bir aktivite..
*
Meraklandık mı biraz ?
Lafı daha fazla uzatmadan konuya geçiyorum..
Bu lezzetlerin tamamını liseli genç kardeşlerimiz yaptı, hem de okul içinde desem ne dersiniz?
İstanbul'da bulunan Çınar Koleji bünyesinde oluşturulan ilk Yaşam Becerileri Merkezi (Life Street)
''Sadece sınava değil hayata hazırlık'' sloganı ile ortaya çıkarılmış bir eğitim konsepti...
Bu merkez ana sınıfından lise sona kadar öğrencilerine hizmet veriyor.
Yaşam Becerileri Merkezinde birbirinden bağımsız atölyelerde öğrenciler ilgi ve yeteneklerine göre istedikleri alanları seçerek etkinliklerde bulunabiliyorlar..
Bunlar içerisinde Mutfak sanatları, Tekstil tasarım atölyesi (dikiş vs.) Hayal atölyesi, Masal evi, Drama atölyesi, Çamur ev, Ahşap ve oyuncak atölyesi, Onarım ve dizayn atölyesi, 112, Mucitler atölyesi, Lego robotik, Orkestra, Lego kids, Düşünce becerileri atölyesi, Story land, Galeri 3D gibi değişik atölyeler bulunmakta.
İşte bugün eşimin de öğretmen olarak içinde bulunduğu bir grup liseli öğrencinin bu merkezde gönüllerince eğlenerek yaptıkları birbirinden güzel lezzetleri paylaşmayı düşündüm.
Öğrenciler Çınar Kolejinin Başakşehir şubesi 12 FEN 0 öğrencileri olup bu etkinliği Büyükçekmece şubesinde gerçekleştirmişlerdir..
Öğrencilerden Şeyma Fersan
Siirt dolması yaptı..
İnsanın kendi yaptığı yemeğin ayrı bir lezzeti vardır bu çağlarda.
Ayşe Kübra Taktak Makarna salatası yaptı.
Ayşenur Ertem Çikolata soslu ıslak kek yaptı.
Dilgüşa Kelleci Bonibonlu pasta yaptı ve
hemen akabinde arkadaşı Sümeyye Öztürk'e doğum günü sürprizi yaptı.
Betül Topak Tiramisu yaptı..
Elif Nur Öztekin Hatay Usulü Künefe yaptı..
Ve müdür yardımcısı da tadına baktı..
Öğrenci yapar da öğretmen geri mi kalır?
Benim çok severek yaptığım tarifim ve
tabii ayarladığım malzemelerle
Edebiyat Öğretmenimiz M. Tekinalp de Baharatlı Tuzlu Kurabiye yaptı.
Merve Taşkıran Tavuklu Börek yaptı.
Meryem Yılmaz Çikolata Soslu Elma Toplu Profiterol yaptı..
Sümeyye Öztürk ve Zümre Erkmen Mantı yaptılar..
Mantı öyle hemen 5 dakikada yapılabilecek bir lezzet olmadığı için yardımlaşarak yapıldı..
Kız ve erkek öğrenciler ve hatta öğretmenleri hamurun nasıl açıldığını, mantının nasıl sıkıldığını yakından gördüler..
Rümeysa Alparslan Kısır Yaptı..
Tuba Sarıkaya Top Kek (Cap cake) yaptı..
Fatih Erol Soslu makarna yaparken
M. Sacit Güneren Mevsim salatası yaptı..
Gençler birbirinden güzel lezzetleri zevkle hazırladılar sonrasında da masayı kurup
hep beraber hoş sohbet eşliğinde afiyetle yediler..
Bu kadar geniş bir ortamda bu kadar lezzet hazırlanır da ortalık kirlenmeden kalır mı?
Mümkün değil.
Gençler, kullandıkları malzemelerin ve mutfağın temizliğini de büyük bir özveriyle yaparak derslerde gösterdikleri üstün başarıyı burada da sergilemenin mutluluğunu yaşadılar.
Bu yorucu günün sonunda dimağlarda ve damaklarda oluşan güzellikler eminim hiç unutulmayacaktır..
öğrenciler harika yiyecekler hazırlamışlar, ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok güzel bir prejeymiş emeği geçenlerin ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
Proje güzel çocuklarsa şanslı..
SilÇok güzel bir proje olmuş,herkesin ellerine sağlık...Afiyetler olsun..sevgiler..
YanıtlaSilhepsini tebrik ederim.
YanıtlaSilSiirt dolmasinin tadini merak ettim dogrusu afiyet olsun tum tadanların
YanıtlaSil