2 Nisan 2013 Salı

Feshane'de GÜMÜŞHANE Günleri

Sıcacık bir bahar ve de pazar sabahı İstanbul'un nadide semti Eyüp'e doğru yola çıktık..
Amacımız size daha önce burada bahsettiğim Hatay günleri için Feshane'ye gitmekti..
Belli tarihlerde il il düzenlenen bu günleri gezmek doğal ya da doğala yakın yöresel ürünleri yöre insanının kendisinden almayı çok sevdik biz..
Almak bir yana özellikle çocuklara bazı şeyleri direk göstererek öğretme açısından çok güzel bir ortam..
*
Hatay'a niyet Gümüşhane'ye kısmet oldu biraz bizimkisi..
Hatay günleri bu hafta sonu sanırım..
Gümüşhane konum itibari ile Giresun'a komşu bir il olduğu için bizden çok şey gördük..  
Feshaneden Gümüşhane lezzetleriyle başbaşa bırakıyorum sizleri ;
gidip göremeyenler için iyi olur kanısındayım..

Gümüşhane Lezzetleri tam bir görsel şölen gibi sunulmuştu..
Altta 
Sebzeli kavurma  

Kuyu Kebabı 

Doğal Meyve Kuruları 
(Elma ,armut,erik ve cennet hurması)

Gözlemeler

Su Böreği,Laz Böreği ve 
Giresun'un Burmalı Baklavası (Denemelisiniz yok böyle bir lezzet)

Pestil ve Köme  
Önce tadıyor sonra alıyorsunuz..

Çağ Kebabı

Siron ve Yöresel Katmerler 

Ev yapımı erişte, Doğal bulgur 
ve Ordanik Köy Peksimeti.
Burada beni en çok sevindiren yöremin bulgurunu bulmaktı..
Bu bulgurla yaptığınız pilavı hazır bulgurun pilavına değişmezsiniz benden söylemesi..
Peksimet dedikleri de doğal undan yapılan ekmeği fırında kurutmuşlar ama lezzeti süperdi..
Bu haliyle uzun süre dayandığını söyledi satıcı .

Bunların ne olduğunu bilen var mı bakayım?
Meraklandırmadan söyleyeyim..
En soldaki ayran yapmak ve tabii tereyağı yapmak için kullanılıyor..(Yayık)
En sağdaki ikili ise doğal doğal yoğurt mayalamak için kullanılabiliyor annem almıştı ordan biliyorum..
Ürün ahşap olduğu için kullanılmadığı zaman içine su koyup saklanılıyormuş anneme satıcı öyle demiş.. 

Gümüş
Gümüşhane'nin adını aldığı maden ve güzellikler.. 

 Bu da güzel günümüzden güzel bir kare..
Gümüşhaneliler gününden Giresunlu ne alır?
Tabii ki Giresun burmalısı..
Laz böreğini çok sevmesem de içindeki bol bol fındıkla burmalıyı tavsiye ederim deneyin..  


Kendimi Feshane günlerinin tanıtım elemanı gibi hissettim bir an..
Ama bence sizlerde önümüzdeki değişik il tanıtımlarına fırsatını bulursanız bir uğrayın derim.. 

11 yorum:

  1. Allah'ımm sebzeli kavurma ve kuyu kebabından sonra koptum ben:)
    Tam öğle vakti yapılırmı bu,ahh oraları görmeyi çok isterdim canım,inşAllah nasip olur birgün:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Meliha görülesi bir yer deniz kenarında resmen mahşeri bir kalabalık(eşim bu yönünü hiç sevmiyor) yöresel ne ararsan var.. İnşallah nasip olur da sende görürsün...

      Sil
  2. Canım ayrıca beni blog listenden kadırır ve tekrar yeni adresimle eklersen çok sevinirim.Com olduğum için güncellemelerim çok geç görünüyo yada görünmüyor.
    Tekrar yeni adresimle eklersen bu sorun çözülür canım..

    YanıtlaSil
  3. İstanbul'da olsaydım kesin giderdim sırf pestil ve köme için :)) Çok güzel görünüyor herşey..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet pestil ve kömeler Gümüşhaneden getirilmişti.. Benim çok aram olmadığı için sadece fotoğraflamakla yetindim..

      Sil
  4. Gümüşhaneli olarak bu lezzetleri görmek beni çooook sevindirdi:)
    Teşekkürlerr:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezgii sen Gümüşhaneliydin dimii. Yarı hemseriyiz desene..

      Sil
  5. Siz İstanbul'da yaşayanlar çok şanslınız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yerin kendine göre güzeliği var Zelihacım..
      Bu tarz aktiviteler açısından haklısın ..

      Sil
  6. İnsan tok olsa bile yemek ister bunlardan sonra da gelsin kilolar...

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...