24 Nisan 2013 Çarşamba

Hindistan Cevizli Kremalı Kalpler


Güneşli bir hava var bugün İstanbul'da
Hepinize sevgiler selamlar olsun inşallah..
Nisan ayı bir geldi pir geldi bize.
Doğum günü, akraba günü, kahvaltısı ardı ardına yemekli kahvaltılı misafirler ...
İçim ne kadar post yazmak için can atsa da,
 zaman ve yorgunluk çoğu kere izin vermedi buna ne yazık ki..
Azıcık bendeki durumu izah ettikten sonra geçelim mi bugünkü tatlı ama 
pratik mi pratik tarifimize..
*
Hem pratik hem de lezzetli bir tarif.
Benim annemlere giderken elim boş gitmeyeyim derken vakit darlığından ancak  
hazırlayabildiğim bir lezzet..
Hindistan cevizi tadını, aromasını seviyorsanız bu kalpcikleri de bayıla bayıla yiyeceksinizdir..
Özellikle bayram ve doğum günleri gibi özel günlerde sunumu şık olur diye de düşünüyorum.


Malzemeler
2 su bardağı dolusu hindistan cevizi rendesi
1 paket çiğ krema(kıvamı koyu olursa iyi olur)
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya ya da
1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu

Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırmak için bir kaba alalım ve yoğuralım.
Yoğurduğumuz harçdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim ve 
 hindistan cevizi rendesine bulayalım.
Aslında bu harç şekillendirirken elden ziyade her hangi bir kalıba bastırarak daha iyi sonuç veriyor..
Ben de buz kalıplarını önce ıslattım sonra harcı sıkıştırarak bastırdım ve çıkarttım..
Tüm işlem bundan ibarettir..
Sonrasında da mini cupcake kağıtlarına yerleştirerek servis yaptım.. 


Minik kalpcikler buzdolabında 15 dakika dinlendirildikten sonra servise hazırdır..

Yok benim vaktim var derseniz benzer  
lezzetli mi lezzetli  bir tarifte  burada ve burada var haberiniz olsun..


8 yorum:

  1. süper olmuş . elelrinize sağlık.

    YanıtlayınSil
  2. Ellerine sağlık canım. Nefis olmuşlar. Bir tane aldım bile...Sevgilerimle,

    YanıtlayınSil
  3. kısıtlı vakitte bunu yaptıysanız,normal zamanda neler yaparsınız merak ediyorum :)
    çok hoş gözüküyorlar,ellerinize sağlık!

    YanıtlayınSil
  4. Çok şeker görünüyorrrr . Ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
  5. Çok pratik ve güzel bir tarif, mutlaka denemeliyim ancak damla sakızını koymasam olur mu? veya unun yerine ne koymalıyım.

    YanıtlayınSil
  6. Ellerinize sağlık mutlaka deniycem.damla sakızını koymasak olur mu? veya yerine ne koyabiliriz.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. MUTFAK TELAŞI; damla sakızı size kalmış istemezseniz koymayabilirsiniz.. Ben lezzetini sevdiğim için kullanmıştım.. Belirttiğim gibi vanilyada koyabilirsiniz.. Belki portakal veya limon kabuğu rendesi konulabilir ama onlar rengini biraz değiştirirler..

      Sil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...