Salata tadında doyurucu bir lezzetin tarifi var bugün Sevgiden Esintiler'de..
Nuraniye normal yoğurtlu kabak salatasından biraz farklı bir salata..
Adı da çok ilginç aslında ..
Hazırladığım yemeklerin hikayeleri her zaman ilgimi çekmiştir..
Çoğu zamanda öğrendiğim bilgileri sizlerle paylaşıyorum..
Nuraniye ye neden nuraniye denildiğini öğrenemedim.
Bilen varsa yorumlarda açıklarsa sevinirim..
Malzemeler
1 Su bardağı pirinç
5 orta boy kabak
7-8 adet taze soğan
1 adet havuç rendesi
1 adet havuç rendesi
Çeyrek demet dereotu
Çeyrek demet maydanoz
2 Yemek kaşığı mayonez
1 kase dolusu yoğurt
2 diş sarmısak rendesi
2 diş sarmısak rendesi
Sıvı yağ, tuz, kırmızı biber
Yeşil soğanları ince doğrayalım sıvı yağda kavuralım..
Daha sonra kabuklarını soyup rendelediğimiz kabakla ve havuç rendesini tuzu ile ilave edelim.
Kabaklar kendi suyunu salacaktır..
Bu esnada bir su bardağı pirinci de ilave edelim.
Kabaklar suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
Eğer pirinçler tam pişmemişse biraz daha su ilave edilebilir..
Daha sonra kabuklarını soyup rendelediğimiz kabakla ve havuç rendesini tuzu ile ilave edelim.
Kabaklar kendi suyunu salacaktır..
Bu esnada bir su bardağı pirinci de ilave edelim.
Kabaklar suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
Eğer pirinçler tam pişmemişse biraz daha su ilave edilebilir..
Pişen pirinçli kabağı soğumaya bırakalım..
Bu aşamada doğradığınız maydanoz ve dereotunu ilave edebiliriz..
Mayonez ve yoğurdu sarımsak rendesi ve tuz ile tatlandırıp pirinçli kabağımızın üzerine
dökelim ve karıştıralım..
Servis ederken üzerine kırmızı biberli yağ dökelim lezzeti tamamlayalım..
* Pirinç yerine aynı ölçülerde arpa şehriyesi de kullanılabilir..
............Afiyet Olsun..............
Bu aşamada doğradığınız maydanoz ve dereotunu ilave edebiliriz..
Mayonez ve yoğurdu sarımsak rendesi ve tuz ile tatlandırıp pirinçli kabağımızın üzerine
dökelim ve karıştıralım..
Servis ederken üzerine kırmızı biberli yağ dökelim lezzeti tamamlayalım..
* Pirinç yerine aynı ölçülerde arpa şehriyesi de kullanılabilir..
............Afiyet Olsun..............
Ellerinize sağlık. Çok değişik bir tarif olmuşşş....Sevgilerimle,
YanıtlaSilçok güzel olmuş ellerinine sağlık:)
YanıtlaSilCok ilginc bir tarif ama cok leziz bence,ilk kez duyuyorum ismini,denemk isterim,sevgiler Sevgicim...
YanıtlaSilbunu gördüğüm iyi oldu. :) notlarımı aldım, en kısa zamanda yapacağım..ama arpa şehriye ile yapmayı düşünüyorum :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Baya degisik bir salata olmus bendce çok merak ediyorum ismi nerden geldigini.
YanıtlaSilFransizlar pirinç salatasi yapiyorlar içine: domates, misir, salatalik, ton balik veya salam, sogan mayonez koyup karistiriyorlar. Bence pirincin yogurt ile mayonez karisimina hersey yakisir . Insaa Allah nasip olursa denemek istiyorum ^^