Hayırlı bir hafta diliyorum tüm insanlığa.
Bugün minik bıcırığımla beraber canımız kek çekti..
Amma ve lakin evde yumurta kalmamış.
Yumurtasız kek olur mu? kabarır mı? derken deneyelim görelim dedim.
Oldu valla :))
Aslında bu kek biraz da ev de kalmış olan kestane püresini değerlendirme amacıyla yapıldı..
Kestane püreniz yoksa da sorun değil..
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı kestane püresi
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet şeftali (yoksa şart değil)
Yapılışı
Kek harcını hazırlamak için sıvı malzemeyi bir yerde karıştıralım..
Şekeri ilave edip yine karıştırarak tamamen erimesini sağlayalım.
Kalan kuru malzemeleri de ilave ederek harcımızı oluşturmuş olalım..
Kek kalıbımızın (ben silikon bir kalıp kullandım yağlamadım) tabanını yağladıktan sonra şeftali dilimlerini dizelim..
Dizdiğimiz şeftalilerin üzerine eşit bir şekilde kek harcımızı dökelim..
170 derecede ısıttığımız fırında kontrollü olarak aşağı yukarı 30 dakika kadar pişirelim..
Pişen kekimizi 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz...
*Sonuç yumurtasız da kek gayet güzel oluyormuş..
*Evde kestane püreniz olmaya bilir, isterseniz siz bir kaç kaşık kakao ilave edebilirsiniz..
*Bu kek de isterseniz şeftali kullanmayabilirsiniz.Benim şeftaliler dondurucuda kalanlardandı kullanmak zorundaydım.
*Kestane püresinin içinde de şeker olduğu için şeker miktarını az tuttum. Püre kullanmayacaksanız şeker ölçünüz 1 su bardağı olsun..
*Son olarak bu kek özellikle yumurta alerjisi olanlar yada kollestrolden dolayı yumurta yiyemeyenler için çok uygun olacaktır..
İstenilirse süt yerine de su kullanılabilir..
Ellerinize sağlık çok duymuştum ama hiç yumurtasız yapmadım bende bloğuma beklerim sizi
YanıtlaSilyumurta yemeyene ıyı bır alternatıf elıne sağlık
YanıtlaSil