Paşa Lokumu ya da Yalancı Afyon Lokumu özellikle sıcak yaz günlerinde
serin serin iyi gidecek sunumu hoş bir tatlı..
Bu tatlıyı yapalı bir kaç ay oldu aslında..
İzleyicilerimizden Sevgili Şule bir süre önce paşa lokumunu yapıp yapmadığımı sormuştu..
Ben de yaptım ama henüz paylaşmadığımı söylemiştim.
Aradan baya bir süre geçti Şule'cim kusuruma bakmazsın umarım tarifi paylaşmak ancak
bugüne kısmet oldu..
Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu(isteğe bağlı)
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
1 su bardağından iki parmak az soğuk süt
ve
1 kase hindistan cevizi
Yapılışı
5 bardak sütümüzü ve 1 bardak unu tencereye alıp karıştırarak muhallebimizi pişirelim.
Kaynamaya başlayınca ocağı kapatalım.
Tereyağı, şeker ve vanilyayı ekleyerek çırpma teliyle ya da mikserler 10 dakika kadar çırpalım.
Uygun bir tepsiye (tepsinin biraz büyük olması gerekiyor ) hindistan cevizini eşit şekilde serpelim..
Hazırlayıp mikserlediğimiz kremamızı tepsiye yine eşit şekilde dökelim ve üzerini düzleyelim...
Buzdolabında 1 saat kadar donması için bekletelim..
Biz bu arada toz krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayalım.
Hazırladığımız krem şantimizi kremamızın üzerine boş yer kalmayacak şekilde yayalım.
Tatlımızı şantininde biraz donması için tekrar buzdolabına 20 dakika kadar alalım..
20 dakika sonunda tatlımızı istenilen boyutta keserek spatula yardımı ile sararak rulo yapalım...
Ruloların boyutu küçük olusa şekil olarakta sunum olarakta daha güzel olur..
*Kremayı tepsiye kalın yaymamaya dikkat edin. Kalın olursa rulo yapmanız zorlaşabilir..
*Rulo yapmak gözünüzü korkutmasın ama yinede zor gibi derseniz tatlıyı küçük kareler şeklinde kesip iki kat olarak da servis yapabilirsiniz..
*Paşa lokumunun arasına isterseniz fındık ve ya ceviz de ilave edebilirsiniz.. Rulo yapmadan servis yapacaksanız muz dilimleri de konulabilir..
Benzer malzemelerle yaptığımız SULTAN LOKUMU ve ÇİLEK SOSLU KARTOPU tariflerine de üzerlerine tıklayarak bakabilirsiniz..
.........Afiyet Olsun........
Ellerinize sağlık nefis görünüyor...:)
YanıtlaSilSevgilerimle,
Teşekkür ederim..
SilSunumlarını seveyorum bu tip tatlıların. Pek cici..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Evet papatyacım; biraz el oyalasa da sonuç memnun edici oluyor..
Silsanki gercek kaymak var icinde ablacim kaymak tadinda santi mi kullandin:)cok guzel rulo yapmissin imrendim sevgi ablacim:) ve goruntu muhtesem.....
YanıtlaSilMavicim normal kremşanti kullandım sadece kıvamı biraz yoğundu o kadarcık..
SilAyrıca teşekkür ederim sende yaparsın becerikli hatunsun vesselam..
cok guzel olmus elıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
Silmerhabalar ablacim, beni hatirladiniz mi, ? endonezyadan eski bir dost, endonezyadan selamlar :)
YanıtlaSilMerhaba önceki kadar sık post yazmasan da aklımdasın aslında. Unutulmadınız yani..Endonezya yada bizden selam olsun Rabbim kolaylıklar versin. Hayırlı kandiller inşallah..
SilHarika görünüyor. Sanırım bu tatlı tam bana göre =) Ellerine sağlık. Ve kandilin mübarek olsun.
YanıtlaSilUrfa tutkunu hayırlı kandiller canım.
Siliyi akşamlar ben Elif sizin sıkı takipçilerinizdenim,iyiki böyle bi site yapmışınız sayenizde bir sürü yeni tariflerim oldu teşekkür ederim.Baklava yufkasından yaptığınız börek ve cevizli rulo tatlının tarifinide en kısa zamanda bekliyorum.Şimdiden sağolun.
YanıtlaSilmerhabasevgi hanimcim ben uzun zamandir disardan takip ediyorum süpersiniz emeginize ellerinize saglik bayiliyorum yaptiklarininiza hem gözüm hem gönlüm doyuyor muhtesemsiniz
YanıtlaSil