18 Haziran 2013 Salı

Haşhaş Kaplı Çilekli Kek Tart


Hayırlı günler olsun dostlar..
Kısacık bir aradan sonra şükür yine buradayım..
Neredeyse iki hafta olmuş yazmayalı, paylaşmayalı..
Daha önce sizinle paylaştığım gibi çok sevdiğim bir arkadaşım bir haftalığına misafirim oldu..
Karşılıklı özlem giderdiğimiz çok güzel bir hafta geçirdik..
Aklım hep buralarda kaldı, nasip bugüneymiş..

Biz böyle güzel günler geçirirken ülkem haketmediği günler geçiriyor..
Rabbim herkese akıl fikir ,sağduyu ve de huzur versin inşallah.. 
  
Bu kadar ara verdik; dolayısı ile bir o kadar da tarif birikti ,paylaşılmayı bekliyor arşivimde..
Takipte kalın efendim yararınızadır..                        


Çileğin son demlerini yaşadığı şu günlerde bol bol çilekli lezzetler yapmanız tavsiyemdir..
Hatta çilek soslar yapıp kavanozlayın ,kış için kaldırın kilerinize ..
Olmadı çileği temizleyin yıkayın poşetleyin doğruuu dondurucuya..
Kışın komposta veya pastalarınız için çilek sos yapmak için hazırda elinizin altında olsun doğal doğal..

İşte bu gördüğünüz kek tart da mis gibi kokan çilekleri bulunca kayıtsız kalamamamın eseridir..
   
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un( aşağı yukarı1 su bardağı gibi)

Kreması için
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un(tepeleme)
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Çilek sos için
Yarım kilo çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)

Tartın dışı için
Mor haşhaş


Yapılışı
Yumurtaları karıştırma kabımıza kıralım..
Toz şeker ilavesi ile krema kıvamını alana kadar çırpalım..
Sıvı yağ ve sütü de ilave ederek çırpmaya devam edelim.
 Toz fındık ,vanilya kabartma tozu ve unu ardı ardına çırpmaya devam ederek ilave edelim..

Tart kalıbımızı yağlayalım.(isterseniz tereyağı ile isterseniz de sıvı yağ ile tercih size kalmış)
Yağladığımız kalıbımızın her tarafını mor haşhaşla kaplayalım ve hazırladığımız tart harcımızı kalıbımıza eşit şekilde dökelim..
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında kekimiz kabarana kadar pişiriyoruz. Kek kabardıktan sonra fırınımızı 160 dereceye düşürelim kekimizin içi de pişsin.
Dışı hafif kızarınca kek tartımız hazırdır..

Tartımız soğuyunca tart kalıbımızı servis tabağımıza ters çevirelim.
Tartın tersini krema koymak için kullanacağız..

*Benim kek tartı pişirirken kullandığım kalıp üstte gördüğünüz şekilde..

Bu aşamada kremamızı hazırlayabiliriz ..
Süt, nişasta ve unu karıştırarak tenceremize alalım..
Ocakta puding kıvamını alana kadar karıştırarak pişirelim.
Altını kapattıktan sonra toz şeker ve vanilyayı da ilave edelim.
Kremayı mikserle 5 dakika kadar çırparak soğutalım.
Ters çevirdiğimiz kekimizin ortasındaki çukur kısma kremamızı dökelim.

 Çilek sos için çilekleri temizledikten sonra rondodan geçirelim, 
şeker ve nişastayı ilave edelim  karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim..
Çilek sosumuzu kremanın üzerine ilk sıcaklığı çıkınca dökelim..


*Bu aşamada çilek sosu isterseniz direk her tarafını kaplayacak şekilde dökün ,isterseniz de tartın üzerine daireler şeklinde dökün ve bir kürdan yardımı ile önce yukarı aşağı daha sonrada sağdan sola çizerek benim yukarıda elde ettiğim ebru şeklini elde edebilirsiniz..  

Kek tartınızı 1-2 saat buz dolabında dinlendirip soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz..

.........Afiyet Olsun.........

3 yorum:

  1. ellerine sağlık canım :)
    nefis kokuyordur bu kek tart ahh :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık harika bir tart hem de pasta sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sevgi hanım 1 su bardağı seker fazla değilmi

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...