Etimekli patlıcanlı salata; son akraba günümüzün beğenilen salatalarından birisiydi..
Bir diğeri karnabahar salatasıydı ki onun da lezzeti çok güzeldi..
Bizim akraba günlerimiz de salataların ayrı bir yeri var, çok tüketiyoruz..
Bu salata gerçekten hem çok sağlıklı hemde çok lezzetli bir salata.
Görüntü zaten her şeyi anlatıyor sanırım çiçek bahçesi gibi değil mi?
Malzemeler
1,5 paket etimek
4 adet közlenmiş patlıcan(orta boy)
4 közlenmiş kırmızı biber
Bir kase dolusu yoğurt(ekşi olmasın)
2 yemek kaşığı mayonez
1-2 diş sarmısak
Tuz, karabiber
4-5 adet kornişon turşu(küp küp doğranmış)
1 çay bardağı mısır
6-7 adet yeşil soğan
Yarım limon suyu
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
Çeyrek demet dereotu, maydanoz ve
6-7 dal yeşil soğan
Bir diğeri karnabahar salatasıydı ki onun da lezzeti çok güzeldi..
Bizim akraba günlerimiz de salataların ayrı bir yeri var, çok tüketiyoruz..
Bu salata gerçekten hem çok sağlıklı hemde çok lezzetli bir salata.
Görüntü zaten her şeyi anlatıyor sanırım çiçek bahçesi gibi değil mi?
Malzemeler
1,5 paket etimek
4 adet közlenmiş patlıcan(orta boy)
4 közlenmiş kırmızı biber
Bir kase dolusu yoğurt(ekşi olmasın)
2 yemek kaşığı mayonez
1-2 diş sarmısak
Tuz, karabiber
4-5 adet kornişon turşu(küp küp doğranmış)
1 çay bardağı mısır
6-7 adet yeşil soğan
Yarım limon suyu
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
Çeyrek demet dereotu, maydanoz ve
6-7 dal yeşil soğan
Hazırlanışı
Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyelim ve kabuklarını tamamen temizleyelim..
Patlıcan ve biberleri küp küp doğrayalım ;
kornişon turşu, mısır, yeşil soğan, limon suyu ,sıvı yağ, tuz ve karabiberi ilave ederek hepsini karıştıralım.
Bir kase yoğurda iki yemek kaşığı mayonezi,rendelediğimiz sarmısakları ve tuzu ilave ederek hafifçe çırpalım..
Büyük dikdörtgen bir cam kabın tabanına 2-3 kaşık yoğurt sürelim ve üzerine etimeklerimizi
tek sıra halinde dizelim..
Etimeklerin üzerine kalan yoğurdun tamamını etimekleri kapatacak şekilde sürelim.
Yoğurdun üzerine közlenmiş patlıcan biber karışımını yayalım.
Ayrı bir yerde maydanoz dereotu ve yeşil soğanı ince ince doğrayalım hafif tuz serpelim karıştıralım ve bu karışımı patlıcanlı karışımın üzerine, tamamen kapatacak şekilde serpiştirelim..
Salatamız hazırdır..
Servis etmeden önce etimeklerin sarmısaklı yoğurdu tamamen çekmesi için dolapta
en az 3-4 saat beklemesi gerekiyor..
Bu salatayı kolaylık olması açısından bir gün önceden hazırlayabilirsiniz..
Sevgiden Esintiler'i Facebook sayfasından takip etmek isteyenler burayı tıklayıp ekleyebilirsiniz..
.......Afiyet Olsun...........
Değişik daha doğrusu hiç denemediğim bir ikili en kısa zamanda deniycem,Ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim ,ama denenesi bir tarif çok lezzetli..
Siltarif icin tesekkür ederim canim eline saglik
YanıtlaSilburadaki etimekler biraz tatli oluyor ama deneyecegim,insallah
muhabbetle
Türkiye'ye gelince buradan al götür ablam.. Tatlı etimek değişik bir tat verirler herhalde..
SilAy harika görünüyor gerçekten.severek takibe aldım banada beklerim:) amediam.blogspot.com sevgiler..
YanıtlaSilGeldim geldim, neredeyse tüm bloğuda okudum dersem yeridir..Çok şirin bir ana kız ikilisi olmuşsunuz maşallah size beklerim her zaman..
Silmerhaba
YanıtlaSilharikaaa bir lezzettir mutlaka lakin işin içinde közlenmiş sebzeler ve sarımsaklı yoğurt var :)
eline sağlık çokk güzel göünüyor
Evet Mukocum işin içinde sarmısaklı yoğurt varsa lezzet taçlanıyor dediğin gibi..
Siltarifiniz nefis gözüküyor.en kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSil