Kış aylarında sık sık tüketmemiz gereken brokolinin faydaları artık hepimizce malum..
A ,C, D , K , E vitamini, demir, bakır, potasyum ve kalsiyum mineralleri açısından zengin olan brokoli aynı zamanda kansere karşı iyi bir koruyucuymuş..
Ev ahalisi olarak brokoliye olan sevgimiz zaman zaman değişkenlik göstermekte..
Bir ara haşlayıp bol zeytin yağ,limon ve sarmısaktan oluşan sosla tatlandırılmış halini pek seviyorduk.. Sonrasında nedendir bilinmez soğuduk birden.
Şimdilerde de bu sarmısaklı yoğurtlu hali favorimiz deneyin siz de beğeneceksiz..
Malzemeler
1 adet orta boy brokoli
1 çay bardağı mısır
1 diş sarımsak
1 kase yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
1 adet havuç rendesi
2-3 dal yeşil soğan(sadece yeşil kısımları)
3-4 adet kornişon salatalık turşusu
1 yemek kaşığı hardal
Tuz
Üzerine
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Toz nane ve kırmızı biber
Yapılışı
Brokolileri 5-6 dakika haşlayıp süzelim ve soğuk sudan geçirelim..(rengini kaybetmemesi için)
Brokolileri ufak ufak doğrayalım ve diğer malzemelerle beraber karıştırma kabımıza alalım.
Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurt ,mayonez, hardal ve tuzu ilave edip karıştıralım
Hazırladığımız bu sos ile salata malzemelerimizi karıştırma kabımızda birleştirelim ve
brokolileri ezmeden karıştıralım.
Slatamızı servis tabağımıza alalım.
Üzerine naneli biberli kızdırılmış yağı dökelim ve sulanmaması için bekletmeden servis edelim..
Bu salataya isterseniz dereotu da ilave edebilirsiniz.
......Afiyet Olsun.........
görüntü şahane, ellerine sağlık.
YanıtlaSil