3 Aralık Salı günü değişik blog sahibi arkadaşımla Ayfrost tanıtım workshopundaydık..
Ayfrost dondurulmuş gıda ; meyve, sebze, deniz ve tatlı su ürünlerini IQF teknolojisi ile akışkan yatak dondurucularda, -40oC’de, tek tek ve hızlı şekilde dondurarak üretim gerçekleştirmekteymiş. Evrensel düzeyde en gelişmiş teknoloji olarak kabul edilen bu yöntemle birlikte; hammadde tedarik, üretim, satış ve pazarlama aşamalarında izlenebilirlik etkin şekilde yürütülmekte ve uluslararası standartlara uygunluk sağlanmaktaymış.
Workshopa Ecem hanım tarafından davet edilmiştik..
Şefimiz de altta gördüğünüz üzre MSA'nın Şeflerinden Hakan Şen'di..
Ecem hanım ve Yekta bey sağ olsunlar bizlerle tek tek ilgilendiler..
Ecem Hanım Ayfrost dondurulmuş gıdaların vitamin ve besin değerleri yönünden tazeden daha iyi olduğu ve dondurulmalarıyla lezzet kaybının oluşmadığını anlattı...
Mutfağımda normalde hazır dondurulmuş gıda kullanmıyorum..
Kışlık hazırlıklardaki hassasiyetimi takip edenlerim çok iyi bilir..
Workshopta da aslında başlarda biraz ön yargılıydım ..
Ama sunulan ürünler ve saklama koşulları ile ikna oldum..
Özellikle çalışan bayanlar için kullanımı çok pratik ürünler.
Workshop, Şefimiz Hakan Şen'in hazırlayacağımız menüyü anlatması ile başladı..
Hazırlanma aşamasının biraz uzun olmasından dolayı ilk önce
Vişne soslu limonlu cheesecake yaptık..
Tarifini altta sizlerle paylaşacağım harika bir lezzet çıktı ortaya..
Cheesecake için gerekli olan ürünler önümüze teker teker konulduktan sonra
bizlerde Şefimizin direktifleri ile cheesecakemizi hazırlayıp fırına verdik..
*
Daha sonra bir kutu donmuş barbunya geldi önümüze.
Kutuyu açınca altta gördüğünüz gibi içinden ayıklanmış ve -40 derecede dondurulmuş bir paket barbunyayla küçük bir paket havuçlu soğan ve bir minik paket domates çıktı.
Tek yapmanız gereken tencereye zeytin yağı koyup soğanları kavurmaya başlamak..
Kavrulunca yine paketten çıkan doğranmış domateslerle beraber barbunyayı ilave edip kavurmaya devam..
Sonrasında da suyunu ilave ettik mi işlem tamamdır..
Vakitten tasarruf ve şahane lezzet..
Daha sonra Karidesli ve Kum Midyeli Risotto hazırladık ilk kolajda görüyorsunuz..
Midye ve karidesleri yine dondurulmuş olarak kullandık..
*
Sonrasında Kağıtta Palamut hazırladık.
Üstte gördüğünüz gibi palamutun yanında garnitür olarak biber ,domates ve soğan ,
doğranmış ve dondurulmuş olarak ayrı ayrı paketlerde hazır sunuluyor..
Yağlı kağıdın üzerine dondurulmuş palamut üzerine tuz serpip zeytin yağ gezdirdikten sonra paketten çıkan dondurulmuş soğan biber karışımını döküp yine yağlı kağıt ile üzerini kapatıyoruz..
Sonrası palamutu kendi buharında fırında pişirmeye kalmış.. Hepsi bu kadar.
Zamandan büyük tasarruf,
dediğim gibi özellikle çalışan bayanlar için çok çok pratik.
Altta görüyorsunuz harıl harıl çalışmaktayız..
Mis gibi lezzetleri şefimiz eşliğinde hazırladıktan sonra tek tek sertifikalarımızı ve Ayfrost tarafından hazırlanan hediyelerimizi de aldık..
Başta Ayfros'ta Ecem Hanım ve Yekta Bey'e sonrasında da MSA'ya ve Şefimiz Hakan Şen'e geçirdiğimiz lezzetli ve güzel gün için teşekkür ediyorum..
Lezzetli mi lezzetli cheesecake tarifini veriyorum sizlerde evlerinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz..
Vişne Soslu Limonlu Cheesecake
Malzemeler
600 gr labne peyniri
150 gr toz şeker (3/4 su bardağı)
3 limon kabuğunun rendesi
3 yumurta ve1 yumurtanın sadece sarısı
15 gr un(2 yemek kaşığı kadar)
40 ml krema(2,5 yemek kaşığı kadar)
10 ml limon suyu (1 yemek kaşığı gibi)
Tabanı içinse bir buçuk paket Eti Burçak bisküvi ve 130 gram tereyağı.
Vişne sosu için
Çeyrek paket Ayfrsot donmuş vişne,
50 gram toz şeker
50 ml su kullandık.
Yapılışı
Taban kısmını hazırlayarak cheesecakemize başlıyoruz..
Bunun için tereyağı ve bisküvileri rondo da beraber çektik ve iyice birbirine karışınca tart kalıbının içerisine yerleştirip, elimizle bastırıp düz bir taban elde ettik.
Üst kısım içinse(peynirli kısım) toz şeker ve yumurtaları derince bir karıştırma kabında
beyazlayana kadar çırptık.
Kalan tüm malzemeyi tek tek ekleyerek akışkan bir karışım elde ettik.
Peynirli harcı ,bisküvi ile hazırladığımız tabanın üzerine dökerek 140 derecede 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Cheesecake pişerken vişneli sosunu hazırladık.
Bunun için dondurulmuş vişneleri şeker ve su ilavesi ile derince bir tavaya aldık ve kaynayana kadar pişirdik.
Birkaç taşım kaynayınca el blendırıyla sosu incelttik..
Fırından çıkarıp buzdolabında soğuttuğumuz cheesecakenin üzerine soğuttuğumuz sosu döküp dilimleyerek
servis yapabiliriz..
* Biz hazır kağıt kalıp kullandık bu yüzdende kalıbı yağlamadık siz kalıbınızıyağlayın ya da altına mutlaka yağlı kağıt serin. Bu cheesecakenizi kalıptan çıkarmanızı kolaylaştırır.
*Cheesecake pişer pişmez fırını açıp hemen çıkarmayın.
10 dakika kadar bekleyiniz aksi halde kabarması iner.
*Cheesecakeyi fırından çıkarırken katılaşmış ama kalıba hafifçe vurduğumuzda ortası hafifçe sallanır kıvamdaydı, soğudukça daha da katılaşıyor.
*Bu cheesecake 5-6 kişilik oluyor..
* Biz hazır kağıt kalıp kullandık bu yüzdende kalıbı yağlamadık siz kalıbınızıyağlayın ya da altına mutlaka yağlı kağıt serin. Bu cheesecakenizi kalıptan çıkarmanızı kolaylaştırır.
*Cheesecake pişer pişmez fırını açıp hemen çıkarmayın.
10 dakika kadar bekleyiniz aksi halde kabarması iner.
*Cheesecakeyi fırından çıkarırken katılaşmış ama kalıba hafifçe vurduğumuzda ortası hafifçe sallanır kıvamdaydı, soğudukça daha da katılaşıyor.
*Bu cheesecake 5-6 kişilik oluyor..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..