Bugün, büyük oğlumun arkadaşları için hazırladığım buzluk böreğinin yapılışını anlatacağım..
Dilim buzluk böreğinin yapılışı çok kolay aynı zamanda da çok bereketli bir börek.
3 yufkadan neredeyse 25 'e yakın dilim çıkıyor ki tepside yapacağınız normal börekte bu kadar dilim elde edemezsiniz..
Bu börek hem çıtır çıtır hem depuf puf bir börek oluyor.
Bu böreği bir çoğunuz biliyorsunuzdur aslında .
Bilmeyenler için gelsin tarif..
Malzemeler
3 adet yufka
5 adet haşlanmış patates
3 adet yumurta(1 sarı dışı için ayrılacak)
1 buçuk su bardağı süt
100 gram tereyağ (isterseniz sıvı yağ kullanabilirsiniz)
3 adet yufka
5 adet haşlanmış patates
3 adet yumurta(1 sarı dışı için ayrılacak)
1 buçuk su bardağı süt
100 gram tereyağ (isterseniz sıvı yağ kullanabilirsiniz)
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Çeyrek demet maydanoz
Karabiber ,pulbiber
ve
Üzeri için susam
Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyalım ,haşlayalım ve rendeleyelim.
Rendelediğimiz patatesin içine süt, yumurtalar, erimiş tereyağ, rendelenmiş beyaz peynir ve kalan diğer malzemeleri de ilave edelim karıştıralım. Püre kıvamında bir iç harç elde edelim.
1.yufkayı tezgaha yada masaya serelim.
Üzerine patatesli harçtan sürelim. Üstte kolajda gördüğünüz gibi..
Üzerine ikinci yufkayı serelim tekrar patatesli harçtan sürelim.
Son yufkayı da aynı şekilde serelim ve harç sürdükten sonra yufkanın kenarlarını hafifçe içe kıvırıp rulo şeklinde orta sıkılıkta saralım.
Elde ettiğimiz patatesli ruloyu ortadan ikiye ya da üçe keselim ve hava almayacak şekilde dinlenmesi ve de biraz donması için dondurucuya 1 saat kadar kaldıralım.
Buzlukta biraz donmuş olan böreği bir parmak genişliğinde dilimleyelim ve yan yatırıp yağlı kağıt serdiğimiz
fırın tepsimize dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
200 derecede ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar böreğimizi pişirelim.
Sıcak sıcak da servis yapalım..
Börek fırından çıktığında dışı çıtır çıtır içi yumuşakçaydı lezzeti çok güzeldi..
*Bu böreği pişirmeden rulo şeklinde buzlukta saklayabilirsiniz, ihtiyacınız olduğunda 1-2 saat önce buzluktan çıkarıp dilimleyip pişirebilirsiniz.
Ya da parmak kalınlığında dilimlediğiniz böreklerinizi tepsiye dizip o şekilde donmalarını sağlayın, börekleriniz donunca buzdolabı poşetine koyup pişireceğiniz güne kadar bekletebilirsiniz..
Benzer şekilde hazırlayıp dondurucuda saklayabileceğiniz misafiriniz geldiğinde elinizin altında hazır olabilecek bir börek tarifimde burada var..
Sevgiden Esintiler'i facebook tan takip etmek için sağ üst taraftaki beğen kutusuna tıklamayı unutmayın..
...........Afiyet Olsun..........
çok guze gorunuyor elınıze saglık
YanıtlaSilhem güzel hem pratik daha ne olsun.tam da benim gibi elini altında hazır sevenlere göre:))ellerine sağlık.
YanıtlaSildenedim çok güzel oldu teşekkürler çokta hafifiti diğer tarifleri de en kısa zamanda deneyeceğim
YanıtlaSilelifkeleş
cok teşekkür ederım bu tarıfı arıyordum ellerınıze saglık
YanıtlaSilTeşekkürler şimdi yaptım buzlukta misafirim gelince pisiricegim.
YanıtlaSil