31 Aralık 2013 Salı

Delikli, Krema Dolgulu Kek (Poke Cake)


Hayırlı seneler, hayırlı günler bayanlar baylar tüm takip edenlerim..
Ülkem için ve tüm insanlık için hayırlı bir senedir Rabbimden duam..

Delikli dolgulu keki bir akşam yemeği sonrası eşim ve arkadaşları için yapmıştım..
Eşim her ne kadar şerbetli bir tatlı bekliyor olsa da ,
her zaman şerbetli tatlı yenilecek diye bir kaide yok değil mi?

Delikli, krema dolgulu kek  yarı pasta havasında bir kek..
Yabancı bloglarda ki adı poke cake..
Keki pişiriyoruz ,üzerinde delikler açıp bu delikleri istediğimiz bir kremayla dolduruyoruz ..
Üzerinide başka bir kremayla kapladık mı pasta havasında ki kekimiz hazırdır..

Pasta yaparken pandispanyayı enine boyuna katlarına ayırmakta zorlanıyor ya da üşeniyorsanız 
bu tarif tam sizlik demektir...

Malzemeler
3 yumurta(oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 Portakal kabuğunun rendesi 
Aldığı kadar un (1,5 su bardağı kadar)

Dolgusu için
Üzerine
1 su bardağı soğuk süt
1 paket sade kremşanti
Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı
3 yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alana kadar çırpalım..
Diğer malzemeleri de sırayla ilave edelim çırparak kek hamurumuzu hazırlamış olalım..(kıvam yoğun ama akıcı olacak)
Yağladığımız tepsiye kek hamurumuzu dökelim ve 180 derecede ısıttığımız fırında kekimizi kızarıp kabarana kadar pişirelim..
Kekimiz pişince soğuması için 15 dakika kadar bekletelim .
Bu arada bizde dolgu kremasını hazırlayalım..
Ben zamanım olmadığı için hazır dolgu kreması kullandım..
Siz kendi hazırladığınız her hangi bir kremayı ya da pudingi  kullanabilirsiniz..
    
Kekimiz soğuyunca üstte kolajda gördüğünüz gibi birbirine yakın ve sık olacak şekilde delikler açalım..
(Benim açtığım delikler biraz aralıklı siz daha sık açın derim.).
Hazır olan kakaolu dolgu kremasıyla bu delikleri dolduralım ve artan dolgu kremasını da kekin üzerine sürelim..
Kremşantiyi soğuk sütle katılaşana kadar çırpalım ve kekin üzerini tamamen bu şanti ile kaplayıp hindistancevizi rendesi serpelim.
Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz..

*Delikleri açmak için dolma içi oyucu ya da oklova  vb şeyler kullanabilirsiniz..
*Delikli kekin üzerini 1 kremşanti ile kaplamadan önce 1 su bardağı sütle ıslatırsanız daha pastamsı bir kek elde edersiniz kuru olmaz..
*Kek üzerinde açtığınız bu deliklere evde hazırladığınız jölelerden yada renkli kremalardan dökerek değişik tatlar elde edebilirsiniz..
*Ben dikdötgen cam tepsi kullandım..

Facebook sayfamızı beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz.

Faceboktan bizleri takip ederek eklenen yeni tariflerimizi takip etme şansını da yakalamış olursunuz.

....Afiyet Olsun....

14 yorum:

  1. çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.mutlu yıllar.
    banada beklerim

    YanıtlaSil
  2. harika bir şey bu bayıldım:)
    ellerinize sağlık, en kısa zamanda bende denemek istiyorum

    YanıtlaSil
  3. Merhaba
    Bana gore biraz zor ama guzel bir tarif...
    Mutlu yillar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bu tarif inanın hiç zor değil azıcık el oyalayıcı ama eğlenceli..Size de mutlu yılllar..

      Sil
  4. bu kek çok iştah açıcı görünüyor, eline sağlık, mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişik şekillerde denenebilecek bir kek işte size de mutlu bir yıl dilerim..

      Sil
  5. nefis olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor en kısa zamanda denemem lazım böyle değişiklikleri severim ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...