Özellikle sıcacık çayın yanında her öğün gayet güzel tüketilebilir..
Mesela ben bu bol malzemeli, besleyici ve sağlıklı tuzlu keki sabah kahvaltısı için yapmıştım..
Lezzeti çok yerinde dışı çıtır içi yumuşacık lezzeti on numara bir kek oldu..
İçindeki sebzelerden dolayıda besleyiciliği de cabası..
Bu tarifi ısrarla yapmanızı tavsiye edebilirim..
Yandan yandan görünen parmakların sahibi de alıştı artık bizim mutfaktaki fotoğraf çekimlerimize..
Malzemeler
3 yumurta
2 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı pırasa
3 adet küp doğranmış patates
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet kabartma tozu, ve tuz
Yapılışı
3 yumurta, süt ve sıvı yağı çırpalım.. Havuçları ve kaşar peynirini rendeleyelim .İlave edelim..
Pırasa ve patatesleri minik minik doğrayalım ve karıştırma kabımıza ilave edelim.
Mısır unu, un ve diğer malzemeleri de ilave edip karıştıralım..
Hamurun kıvamı normal keke göre biraz daha katı oluyor..
Elde ettiğimiz sebzeli kek hamurumuzu tabanını yağladığımız ve susam serptiğimiz kek kalıbımıza dökelim..
180 derecede ısıtılmış fırında kekimizi kızarıp kabarana kadar pişirelim..
Özellikle ilk sıcaklığı çıkınca dilimlemenizi tavsiye derim..
*Bu keke dereotu da ilave edebilirsiniz çok güzel bir lezzet verir..
*Mısır unu keke hem güzel bir renk hem de dışına kıyır kıyır bir doku veriyor..
İsterseniz bu keki porsiyonluk olarak muffin kalıplarında da yapabilirsiniz.. Ben aynı hamuru 3 tane muffin kalıbıyla pişirdim.. Bakınız ilk fotoğraftaki kekin ortası..
....Afiyet Olsun....
Hayırlı cumalar..
YanıtlaSiltuzlu kekleri ben de pek severim arkadaşım..pırasayı denemedim ama içinde..Benim oğlanlara sürpriz yapayım bir daha ki sefere ;))
Ellerine sağlık, ayrıca o minik eller de fotolara ayrı bir güzellik veriyor :) Maşallah..
Hayırlı cumalar inşallah.. Pırasa özellikle de mısır unu ile birleşince harika oluyorr.. Bizim oğlanlar seviyor sizinkiler de sever diye düşünüyorum özelikle de sıcak sıcak..
Silkek çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.kekte pırasanın tamamınımı kullanacağız acaba?birde soteleme yapmadan patates ve pırasa pişiyormu?Ayten
YanıtlaSilAyten Hanım;Kekte 2 su bardağı doğranmış pırasanın tamamını mı derken yeşil beyaz kısımlarını soruyorsunuz değil mi? Evet ikisi de olur hiç farketmez kullanabilirsiniz.. Pırasaları ben kavurmadan kullandım çiğ olarak ama isterseniz kavurabilirsiniz de.. Ben biraz zamandan tasarruf ettim..
Silevet yeşil ve beyaz kısımlarını sormuştum.cevapladığınız için çok teşekkür ederim.hayırlı cumalar Ayten
YanıtlaSildeğişik bir tarif olmuş canım ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilSüpriz değil sürpriz yazılır. M.Teko
YanıtlaSilSevgili Tekocum bak ben bunu bilmiyordum.. Süprizin gerçeği Sürprizmiş öğrenmiş oldum, teşekkür ederim hemen düzeltiyorum..
SilBenden de bir uyarı sana gelsin o zaman;cümlem devrik oldu farkındayım..
Yorumunu yanlış postun altına yazmışsın bir daha ki sefere daha dikkatli olalım olmaz mı :))
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu arada o şurup çok orijinal özelikle de doğal olması ve vücut direncini artırması açısından doktorların vereceği birçok ilaca bedel.Bildiğim kadarıyla özellikle soğan ve sarımsak atalarımız tarafından bu amaçla çok kullanılırmış. Bir o zamanlarda hastalık oranlarını düşünün (tıbbi yetersizliklere rağmen insanlar daha sağlıklıymış) bir de şimdi o kadar imkana rağmen hastalıklardan kurtulamıyoruz. Doğadan ve doğaldan uzaklaşan insanoğlu doğal olmayan sonuçlara katlanmak zorundadır. Sizler gibi birkaç iyi adam bu karanlık katmerli çağa birkaç yudum doğallık damlatırsa belki sonumuz (bizden sonraki nesiller) hüsrana uğramaz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
YanıtlaSil