Portakallı bir lezzet paylaşacağım sizlerle bugün ..
Aranızda portakal yemeğe üşenen var mı?
Ben azıcık öyleyim ,aslında severim kendilerini ;
ama çoğu zaman kabuklarını soyup içindeki lezzete ulaşmak bana uğraştırıcı geliyor..
*
Haşhaşlı revaniyi yine misafirlerim için hazırladığım bir gün yapmıştım..
Portakalın lezzet olarak çok yoğun hissedildiği bir tatlı..
Portakal peltesi ve haşhaş revaniye ayrı bir hava ve tat katıyor..
Haşhaşlı Revani kısmı buradaki tarifle aynı ..
Üzerine portakallı pelte ile sunumu ise sanki daha bir güzel oldu..
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Portakallı pelte için
3,5 su bardağı portakal suyu
3,5 su bardağı portakal suyu
3,5 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
Yapılışı
Şerbeti için şeker ve suyu ocağa alıyoruz, kaynayıp kıvamı gelince ocağı kapatıp şerbeti
kenara ılımaya alalım.
Revani için yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım ve diğer tüm malzemeyi sırayla ilave edelim(unu eleyerek) iyice karıştırıyorum, büyük boy cam bir tepsiye döküp 185 derecede ısıtılmış fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişirelim..
Revanimiz pişince ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini üzerine dökelim..
Revani için yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım ve diğer tüm malzemeyi sırayla ilave edelim(unu eleyerek) iyice karıştırıyorum, büyük boy cam bir tepsiye döküp 185 derecede ısıtılmış fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişirelim..
Revanimiz pişince ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini üzerine dökelim..
Revanimizin üzerindeki portakallı pelte için portakal suyu şeker ve nişastayı karıştıralım..
Küçük bir sos tenceresinde muhallebi kıvamında , yoğunlaşana kadar pişirelim..
Portakal pelte istediğimiz kıvama gelince ocağı kapatalım ve pelteyi karıştırarak ılıtalm..
Soğuyup şerbetini çekmiş olan revanimizin üzerine pelteyi ortasından başlayarak dökelim.
Tatlımız bu şekliyle hazırdır, buzdolabında en az bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz..
Portakal pelteli etimekli tatlı için buraya bakınız..
Portakal pelteli sütlü tatlı için buraya bakınız..
Sevgiden Esintiler'i facebook sayfasından da takip etmek isterseniz sağ üst taraftaki
beğen kutusuna tıklamayı unutmayın..
Sevgiden Esintiler'i facebook sayfasından da takip etmek isterseniz sağ üst taraftaki
beğen kutusuna tıklamayı unutmayın..
.....Afiyet Olsun.....
ımm çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilsevgiler...
Ellerine sağlık harika bir tatlı sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor. Portakalın kokusu burnuma kadar geldi sanki :)
YanıtlaSilAfiyetler olsun tadına bakanlara :)))
sevgiler.
İyi akşamlar Sevgi Hanım ben Bolu lu Elif bu tatlıyı cumartesi günü misafirlerim için denedim çok güzel oldu ama ben üzerine portakal sosu yapmadım çünkü yeteri kadar portakalım yoktu ama içindeki portakal kokusu yetti de arttı bile birde şerbeti az gibi geldi ben bir bardak fazla yaptım ama lezzeti çok güzeldi ellerinize sağlık.denemek isteyipte denemeyenler mutlaka yapsın.Hayırlı akşamlar.
YanıtlaSil