9 Şubat 2010 Salı

Etli biber dolması.....

Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir biber dolması .Etlisi de zeytinyağlısı da birbirinden üstün lezzettedir.
Yazın taze taze kışınsa ,yazdan dondurucuya koyduklarımızla olur mu olur...
Bizde de sevilerek yeniyor. Yanında sarmısaklı yoğurtla veya cacıkla da iyi gider...
Malzemeler
15 kadar dolma biber
300 gr orta yağlı kıyma
1 büyük soğan
1 su bardağı pirinç 
1 dolu yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı kadar domates sosu(yazdan hazır varsa)
2 diş sarımsak
çeyrek demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
7 çeşit baharat adı altında karışık bir baharat var (aktar veya pazarda)
tuz.
Yapılışı
Benim biberlerim dolaptan olduğu için doldurulmaya hazırdı .
İç malzemesini hazırlıyoruz.Soğanı ,sarımsağı ve maydanozu ince doğrayalım.Kıymamızı ilave edelim.Salça,baharatlarımızı,domates sosunu ,yarım su bardağı suyu ve tuzu ekleyip iç harcı iyice karıştıralım hatta elimizle de yoğurabiliriz..
 Hazırladığımız bu içi dolmaların içine çok sıkı olmamak kaydı ile dolduruyoruz.Üzerlerine mevsimi ise domatesle kapak yapabilirsiniz.
1 yemek kaşığı salçayı tencerede 2 yemek kaşığı yağ ile kavuralım .Yarım su bardağı su ile salçayı biraz açalım ve dolmalarımızı bu salçanın üzerine dizelim.Üzerlerine parmak ucunda tuz gezdirelim ve dolmaların hizazından az aşağıya kadar suyunu ilave edelim .Önce dolmanın suyu kaynayana kadar yüksek ateşte ,sonra kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirelim ....
Afiyet olsun.

15 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık harika görünüyor.Sevgiler bıraktım..

    YanıtlaSil
  2. Bende cokk severim biber dolmasini.Ama ancak yazdna yaza tukete biliyorum.Ellerine saglik cnaim.

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık.ikindi vakti de blogları gezmek hiç iyi olmuyor ya canım çekti bak şimdi:=) eve gitmeye daha çok var:=)

    YanıtlaSil
  4. Ben de biraz once yaptim kirmizi biberli olanini :)
    Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  5. dolmalar çok lezzetli gözüküyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım nefis görünüyorr

    YanıtlaSil
  7. bizde kim sevmez bunu değil mi :)

    biberler dolaptan demişsin Sevgi onu merak ettim yazın ayıklayıp buzlupa filan mı koydun yoksa? nasıl iyi oluyor mu peki öyle? ben de yapayım eğer öyleyse :)

    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. mmm bayılırım ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  9. Handenur yazın biberlerin ince kabuklu olanlarından temizleyip dondurucuya koymuştum ordan kullandım...
    tad olarak hiç bir değişiklik yok sadece doldurmadan önce bi sudan geçiriyorum ki üzerinde oluşan buzlanma erisin diye..Tamamen çözdürmeden doldurmak gerekiyor çok çözülürse biberler kararma yapabiliyor...

    YanıtlaSil
  10. Allahım bu ne güzel bir fotoğraftır böyle.biber dolması deyince akan sular durur bizim evde :)ooff nasıl canım istedi.ben ev-mutfak işlerine yeni alışan biri olarak gelecek yıl bende yazdan hazır edeceğim dolmalık biberlerimi...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Sevmiyoruz dediğim bir şey yok ki bunada sevmiyoruz diyeyim:))
    Çok severiz hatta bayılırız:)) Ellerine sağlık Sevgicim...

    YanıtlaSil
  12. Dolma sevdiğim yemeklerın baş sırasında yer alır..
    Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketı ile..
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  13. selamun aleykum,

    biber dolmasini kim sevmezki.canim son zamanlarda kuru biber,kuru patlican ve kuru kabak dolmalari cekiyor.markette kuru biber kabakta yok:((((ellerinize saglik cok istah acici gorunuyor sevgi abla.

    hayirli gunler

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...