1 Mayıs 2010 Cumartesi

İrmik Dolgulu Kümbet Pasta....


Kümbet pasta bilinen bir pasta şekli
Bir kaç hafta önce yaptım ama eklemek bugüne nasip oldu..
Pasta malzemeleri değişik değil ama şekil itibari ile değişik bir pasta..
Bilinenden tek farkı içindeki irmikli harç...
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 Yarım paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
 1 paket vanilya

İrmikli Kreması İçin
1 litre süt
9 yemek kaşığı şeker
11  yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı  hindistan cevizi
1 paket vanilya

Yapılışı
Kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekeri krema kıvamını alana kadar çırpalım.
Un kabartma tozu ve vanilyayı karıştıralım eleyerek ilave edelim..Tahta kasik kulllanarak hafiften malzemeler özleşene kadar karıştıralım.
26 cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru boşaltalım 165 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
.
İrmikli harç için bir tencereye süt ,irmik ve şekeri koyup katılaşana kadar karıştırarak pişirelim.
İrmikli harcımız pişip biraz soğuyunca içine  hindistan cevizini ekleyelim.
***
Pişen keki ortadan ikiye keselim.
Kekin genişliğinde çukur bir kaseyi streç film ile dışarıda sarkacak şekilde kaplayalım .
Kestiğimiz kekin üst katını streç filmin üzerine yerleştirelim.Yerleştirdiğimiz bu kekin üzerine irmikli kremayı doldurup ikinca kat keki de üzerine yerleştirelim.
Kabımızın dışına sarkan streç filmleri üzerine kapatalım ve muhakkak bir gece buzdolabında bekletelim..
Ertesi gün ters çevirip, isterseniz sade ,isterseniz üzerine çikolatalı bir sosla servis yapabilirsiniz..
**
*
Bence ;Yaz meyveleri bir bir çıkarken bu pastada krema içine değişik meyve parçaları ,kırık fındık,ceviz de eklenebilir...
...................................Afiyet olsun..........................

14 yorum:

  1. sevgiciğim tariflerini takip ediyor
    .uyguluyorum teşekkürler çok güzel paylaşımların var..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor :))) hayran oldum,şifa olsun

    YanıtlaSil
  3. Sibel hanım çok teşekkür ederim ne güzel şeyler yazmışsınız beni sevindirdiniz..
    Ayrıca sizde çok güzel takılar yapıyorsunuz görüyorum ama malesef ben o konuda yetersizim sadece hayranlıkla izliyorum..

    Susam çörekotu çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  4. Cok leziz gorunuyor , ellerıne saglık :)

    YanıtlaSil
  5. Sevgicim irmikle doldurulanı ilk kez görüyorum.Güzel bir fikir.
    Ellerin dert görmesin canım.Hayırlı hafta sonları dilerim...

    YanıtlaSil
  6. Sevgi'ciğim ne kadar güzel bir lezzet ve sunum olmuş ellerıne sağlık canım harıka görünüyor tadıda emınım süperdır.

    YanıtlaSil
  7. OOO SEVGİ BU NE GÜZEL BİŞEY YA.YARIN MİSAFİRİM VAR.BENDEMİ YAPSAM.ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık eminim irmik çok farklı bir lezzet vermiştir.

    YanıtlaSil
  9. Canım arkadaşım ellerine sağlık, öpüyorum iyi haftasonları :)

    YanıtlaSil
  10. canım ellerine sağlık nefis olmuş pastan.. ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Cok degisik gercekten, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  12. Sizin de ellerinize saglik... Nefis bir lezzet...Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...

    YanıtlaSil
  13. hıımmm değişik bir tarif ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...