Madımak Karadeniz ve İç anadoluda bir çok yerde yetişen bir ot çeşidi..
İlkbaharın gelişi ile kendini gösteriyor ...
Büyükşehir pazarlarında da bir süreliğine boy gösterdiği oluyor..
Memeleket ziyaret edilir de madımak yenmeden dönülür mü?
İşte ellerimizle topladık ve yemeğini yaptık anneciğimle...
Altta resimde pişmeden öndeki hali..
Elinize madımak geçer de sizde yapmak isterseniz diye kabaca tarif edeceğim ...
Yapım şekli ıspanak yemeğini yapar gibi bir değişiklik yok aslında...
Malzeme
1 kilo kadar madımak otu
3-4 kaşık kadar sıvıyağ
1-2 yemek kaşığı kadar salça (salçasız da yapabilirsiniz)
1 kuru soğan(yemeklik doğranmış)
küçük bir kase sucuk(isteğe bağlı)
küçük bir kase bulgur(biz fıtı diyoruz)
su
Yapılışı
Madımaklar ayıklanıp yıkanır suyu süzülür..
Tencerede sıvıyağ da yemeklik doğradığımız kuru soğan pembeleşene kadar pişirilir .Salça ilave edilir biraz daha kavrulur.Madımakları ekleyelim biraz daha kavurup üzerine bulgurumuzu ekleyelim .
İsterseniz bulgur yerine pirinçte ekleyebilirsiniz ama bulgurla daha lezzetli olur..
Minik dilimlediğiniz sucuğu da ekleyip suyunu ilave edip madımaklar yumuşayana kadar pişirelim ...
Sonrada afiyetle yiyelim
................................Afiyet olsun.......................
canim ellerine saglik saglikli bir yemek olmus.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilPaylaşımların çok güzel..
Tariflerin,fotoğraflar..hepsini çok beğendim..
İlgiyle seni takipteyim :)
Sevgiler,selamlar..
Bayılırım madımağa. Ellerinize sağlık ikinizinde...
YanıtlaSilAnnem her bahar şehir dışına gidip madımak toplar ve sık sık yeriz biz :) Ellerine sağlık Sevgi abla..
YanıtlaSilGülcan hanım gerçektende çok sağlıklı ve lezzetli..
YanıtlaSilSaklı inci arkadaşım ne hoş şeyler yazmışsın öyle mutlu oldum doğrusu teşekkür ederim ..
Arzu teşekkür ederim..
Ooo Miss sensible ne güzel sende biliyorsun o zaman bu lezzeti..
hiç tatmadım ama biliyorum böyle bir otun varlığını.ellerine sağlık nefis görünüyor.yeşil deyince akan sular durur
YanıtlaSilbir tabak alabilirmiyimm :)
YanıtlaSilevde kuru ekmeğimde var ne güzel giderdi beraber...
babamı dört gözle bekliyorum.gel teskere gel teskere.... :)
Bizim buralarda çok yapılır.Ama evde henüz yemedim:))
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Ezgi senin bizim o taraflar da öğretmenlik yaptığını düşünüyorum ben yanılıyormuyum acaba ne dersin ...
YanıtlaSilAyrıca madımağın yararlı bir ot olduğunu duymuşsundur dene bence...
Ben Gümüşhane'nin ilçeye bağlı bir köyünde örtmenlik yapıyorum.Giresun'u ve Karadeniz kıyısı bir çok şehri çok seviyorum.
YanıtlaSilBu yüzden ısınmış olabiliriz birbirimize:)
Olabilir Ezgi ..
YanıtlaSilGümüşhane ve Giresunun iç kesimdeki ilçeleri birbirlerine sınırı olan yerler o yüzden resimlerindeki bitki örtüsü ve yerleşim aynı..O yüzden sordum bizim oralardamısın diye..
Rabbim yardımcın olsun kutsal bir mesleğin var...