20 Mayıs 2010 Perşembe

Madımak Yemeği...........


Madımak Karadeniz ve İç anadoluda bir çok yerde yetişen bir ot çeşidi..
İlkbaharın gelişi ile kendini gösteriyor ...
Büyükşehir pazarlarında da bir süreliğine boy gösterdiği oluyor..
Memeleket ziyaret edilir de madımak yenmeden dönülür mü?
İşte ellerimizle topladık ve yemeğini yaptık anneciğimle...
Altta resimde pişmeden öndeki hali..
Elinize madımak geçer de sizde yapmak isterseniz diye kabaca tarif edeceğim ...
Yapım şekli ıspanak yemeğini yapar gibi bir değişiklik yok aslında...

Malzeme  
1 kilo kadar madımak otu
3-4 kaşık kadar sıvıyağ
1-2 yemek kaşığı kadar salça (salçasız da yapabilirsiniz)
1 kuru soğan(yemeklik doğranmış)
küçük bir kase sucuk(isteğe bağlı)
küçük bir kase bulgur(biz fıtı diyoruz)
su

Yapılışı
Madımaklar ayıklanıp yıkanır suyu süzülür..
Tencerede sıvıyağ da yemeklik doğradığımız kuru soğan pembeleşene kadar pişirilir .Salça ilave edilir biraz daha kavrulur.Madımakları ekleyelim biraz daha kavurup üzerine bulgurumuzu ekleyelim .
İsterseniz bulgur yerine pirinçte ekleyebilirsiniz ama bulgurla daha lezzetli olur..
Minik dilimlediğiniz sucuğu da ekleyip suyunu ilave edip madımaklar yumuşayana kadar pişirelim ... 
Sonrada afiyetle yiyelim
................................Afiyet olsun.......................

11 yorum:

  1. canim ellerine saglik saglikli bir yemek olmus.

    YanıtlayınSil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım
    Paylaşımların çok güzel..
    Tariflerin,fotoğraflar..hepsini çok beğendim..

    İlgiyle seni takipteyim :)

    Sevgiler,selamlar..

    YanıtlayınSil
  3. Bayılırım madımağa. Ellerinize sağlık ikinizinde...

    YanıtlayınSil
  4. Annem her bahar şehir dışına gidip madımak toplar ve sık sık yeriz biz :) Ellerine sağlık Sevgi abla..

    YanıtlayınSil
  5. Gülcan hanım gerçektende çok sağlıklı ve lezzetli..

    Saklı inci arkadaşım ne hoş şeyler yazmışsın öyle mutlu oldum doğrusu teşekkür ederim ..

    Arzu teşekkür ederim..

    Ooo Miss sensible ne güzel sende biliyorsun o zaman bu lezzeti..

    YanıtlayınSil
  6. hiç tatmadım ama biliyorum böyle bir otun varlığını.ellerine sağlık nefis görünüyor.yeşil deyince akan sular durur

    YanıtlayınSil
  7. bir tabak alabilirmiyimm :)
    evde kuru ekmeğimde var ne güzel giderdi beraber...
    babamı dört gözle bekliyorum.gel teskere gel teskere.... :)

    YanıtlayınSil
  8. Bizim buralarda çok yapılır.Ama evde henüz yemedim:))
    Ellerine sağlık...

    YanıtlayınSil
  9. Ezgi senin bizim o taraflar da öğretmenlik yaptığını düşünüyorum ben yanılıyormuyum acaba ne dersin ...
    Ayrıca madımağın yararlı bir ot olduğunu duymuşsundur dene bence...

    YanıtlayınSil
  10. Ben Gümüşhane'nin ilçeye bağlı bir köyünde örtmenlik yapıyorum.Giresun'u ve Karadeniz kıyısı bir çok şehri çok seviyorum.
    Bu yüzden ısınmış olabiliriz birbirimize:)

    YanıtlayınSil
  11. Olabilir Ezgi ..
    Gümüşhane ve Giresunun iç kesimdeki ilçeleri birbirlerine sınırı olan yerler o yüzden resimlerindeki bitki örtüsü ve yerleşim aynı..O yüzden sordum bizim oralardamısın diye..
    Rabbim yardımcın olsun kutsal bir mesleğin var...

    YanıtlayınSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...