Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm nihayet uyguladığım bir tarif daha sizlerle..
Görüntüsü kadar lezzeti de enfes olan bir lezzet..
Yaparken biraz uğraştırsa da lezzetinden dolayı iyi ki yapmışım dedirten külahlar bunlar..
**
*
(Resimlerin üzerine tıklarsanız büyüterek daha net görebilirsiniz.)
Malzemeler
1 paket milföy hamuru
15 adet dondurma külahı
Yağlı kağıt
İç Kreması İçin
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
Yarım paket çiğ krema
Yapılışı
Bu külahları hazırlamak için normalde metal kalıplar var. Bu kalıplar bende olmayınca iş başa düştü .
Metal kalıp yerine dondurma külahlarının üzerine yağlı kağıt sararak kendi kalıplarımı oluşturdum..Yukarıda görüldüğü şekilde..Dondurma külahıda bulamazsanız sadece yağlı kağıttan da kalıp yapabilirsiniz.
**
Milföy yaprakları yumuşayınca merdane ile yarım cm kalınlığında inceltip yukarıdaki gibi
şeritler halinde keselim.
Hazırladığımız kalıplara bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak düzgün bir şekilde saralım. (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
Hazırladığımız kalıplara bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak düzgün bir şekilde saralım. (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
En üst kısmını biraz boşluk bırakırsanız hamurlar pişince bu boşluktan tutarak kalıpları hamurların içinden rahatça çıkarabilirsiniz..
Daha sonra hazırladığımız milföy külahlarını fırın tepsisine yerleştirelim. 180 derecede ısınan fırında hafif
kızarana kadar pişirelim.
Ben pişer pişmez yavaşça kırmadan kalıpları milföylerin içinden çıkardım..
Külahlar fırında pişerken iç kremayı hazırlayalım..
Sütü, nişastayı, unu bir kaba alıp karıştırarak bir kaç taşım kaynayana kadar pişirelim.
Piştikten sonra vanilya ve şekerini ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpalım..
Çiğ kremayı ekletip biraz daha çırpalım..
Soğuyan külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini hazırladığımız ve soğuttuğumuz iç kreması ile dolduralım.
Bardakların içinde dik bir şekilde buzdolabında iç krema donana kadar bekletelim..
***
Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpelim, içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alalım..
Benim tavsiyem iç kremanın içine meyve parçacıkları da eklerseniz çok daha güzel bir lezzet elde edersiniz..
Bir dahaki sefere o şekilde denemeyi düşünüyorum..
**
Bu Tarifi sevgili Gülcan'ın ev sahipliğini yaptığı 60.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine gönderiyorum...
**
Bu Tarifi sevgili Gülcan'ın ev sahipliğini yaptığı 60.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine gönderiyorum...
Mmm... ellerinize saglik, biraz ugrastirici ama sonuc mükemmel görünüyor, emínim cok ta lezzetli olmustur... Sevgilerimle,
YanıtlaSilsüperrrrrr gözüküyor sınavım biter bitmez yapıcammmmmm
YanıtlaSilbenim çok severek yediğim ve yaptığım bir pasta .ellerine sağlık sevgicim harika görünüyor
YanıtlaSilMuhteşem olmuşlar..Eminim tadları da öyleydi ki tabaktakiler de bitmiş..Yapım aşamaları zormuş uğraştırmış ama değmiş :) Afiyet olsun..
YanıtlaSilHarika görünüyorlar ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMAŞALLAH..Çok emek vermişsiniz..Tek tek ugraşmak kolay değil netıce de lakın ortaya harıka bır lezzet cıkdıgıda aşikar..
YanıtlaSilEllerınıze emeğinize sağlık tarifi de detaylı resımleyıp anlatmışsınız bunun içinde ayrıca Teşekkürler..
Sevgilerle..
bence çok harika görünüyorlar muhteşem olmuşlar ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSEVGİCİM BU ANSIL BİR GÖRÜNTÜ.HARİKA SÜSLEMİŞSİN.FURKAN VE BERKAN KESİN BAYILMIŞLARDIR.ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilSevgi bunlkar harika görünüyor,eline saglik canim.
YanıtlaSilBen milföyü cok sevmiyorum ve kullanmiyorumda,ama bu tür güzelliklerde kullanmak lazim, bence denemeye deger...
Ama benim aklim hala sizin pestillerde kaldi!
sevgiler Istanbul'a...
Günaydin canim bu ne böyle gözlerimi alamadim tek kelime harika ellerine emeklerine saglik .Afiyetler olsun.
YanıtlaSilSevgili Filiz külahlar uğraştırdı ama sonuç buna değdi..
YanıtlaSilYap karadibikim yap pişman olmazsın..
Berna biliyorsun o zaman sen bu lezzeti başka söze ne hacet..
Sevgi sevdalısı yapım aşamaları inan ki zor değil hatta zevkli de biraz zaman aldı..Tabakta kaldı iki tane o da benim tamam daha yemeğin dememle ..
Dilsuhan ve Dönmez çağlar teşekkür ederim..
Sevil teşekkür ederim canım biraz uğraştırıyor evet ama buna değiyor..
Aleyna aynen dediğin gibi oldu İkiside çok beğendiler anne biraz soğut ta tam dondurma gibi olsun diyerek özel istekte bile bulundular..Bi daha ki yapmam da hamurları onlara sardırmayı bile düşünüyrum .
Serpil bende aslında yıllar oldu milföy kullanmayalı bu tarif için kullandım .Bu tarifin birde kurabiye hamuru ile yapılanı var asıl onu yapmak istiyorum .Bu sadece deneme amaçlı oldu ..
Bu arada sen İstanbul'a felan gelmezmisin ben sana bu pestillerden taddırmak isterim madem aklında kalmış benim de içimde kalmasın ..
Bizden sevgilerde size..
Günaydın Gülcan ,
YanıtlaSilteşekkür ederim beğenmene sevindim...
inanmıyoruum, Sevgicim sağolasın çocukluğumda yediğim ve nasıl yapıldığını bilmediğim bu harika tatlıyı bir anda görünce nasıl sevindim anlatamam. Ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık.sanki biraz uğraşlı ama yemesi çok zevkli gibi görünen bir tarif.
YanıtlaSilteşekürler şimdi yayınladım..
gene beklerim canım sevgiler selamlar
che belli questi cannoli!!! perfetti e golosi!! complimenti!!
YanıtlaSilbende bende denemıstım gecen yaz ben kulahları kagıtan yapıp folyo ıle sarmıstım..
YanıtlaSilgercekten cok lezız oluyor ..
elıne saglık
Görüntüsü harika bunların. Eminim kendileri de öyledir. Ama kendimde yapacak cesareti göremedim ben :(
YanıtlaSilSevgiiiiii bunlar neeee çok lezzetli görünüyor şimdi önümde olsa tabağın yarısını yerdim (abartmıyorum ha):))
YanıtlaSileline koluna parmaklarına sağlık muhteşem bir görüntü olmuş bayıldım yiyenlere de afiyt bal olsun canım bende külah şeklinde kalıpları var onlara folyo sarıp sonrada milföyleri dolayıp yapıyorum aslında ama uzuuunca bir süredir yapmamıştım şimdi kızım da gördü yapmak şart oldu çok yakında blogda görürsün kalıpların resmini de eklerim sevgiler
Ya süper görünüyor gerçekten:)Maşallah valla:)
YanıtlaSilBiz İzmirde bu tatlıya Torpil deriz, pastahanelerde satlır ve harikadır tadı. Sizinkilerde muhteşem görünüyor, ellerinize sağlık çok emek vermişsiniz. Sevgiler...
YanıtlaSilellerine slık çok harik gözüküyorlar
YanıtlaSilbundanbir kermeste yemiştim. enfes gercekten. ama cok zahmetliymiş yapımı. sen yapsan ben yesem olmaaz mı :))
YanıtlaSilSirar zevkle yapınca zahmet felan kalmıyoor..Senin kızın küçük onunla beraber yapmak zor olur ama ..
YanıtlaSilBen sana yaparım canım severek..
Süpersin valla.Ben de o metal kalıplardan memlekette bulmuştum aslında ama 2 tanesimi 4 tanesimi 10 tl.ydi pahalı gelmişti bana.
YanıtlaSilDondurma külahı fiki de süper şeytanın aklına gelmez valla bravo.:)Zaten çok baştan çıkarıcı görünüyor çilekli fıstıklı filan.:)Bizim oralarda gelin tebriği olur.herkes bir çeşit pasta börek getirir masayı donatır gelen giden kahvesini pastasını yer(gelinde tekrar 3 gün saçı başı yapılı evde baş köşede oturur süzülür.)İşte gelen giden de getirenlerin pastalarını yer gider hep beraber.İşte o tebriklerde çok güzel gider mesela bu şık durur.
GEÇENLERDE BENDE YAPTIM..BİR KAÇ ÇEŞİDİN YANINDA YAPINCA ÖLDÜM BİTTİM..BÖYLE İŞÇİLİKLİ OLANLARA ÖZEL ZAMAN AYIRIP YAPMAK LAZIM ..TADI ÖYLE ÇIKIYOR ÇÜNKÜ..OOK LEZZETLİ AMA...ELİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilŞenay bu tarif bir çok yer ve gün için yapılabiir seninde dediğin gibi çk şık ve lezzetli..
YanıtlaSilEsraa bu külahları anında yapıp yemek lazım kalınca milföyün hali malum..Ama öyle başka tariflerin yanında bunuda yapayım dersen zor yetiştirebilirsin sende tecrübe etmişsin..Diğerlerini hazırlayacaksın son gün bunu yapacaksınki misafirlerede zaman ayırabilesin di mi?
good points and the details are more precise than somewhere else, thanks.
YanıtlaSil- Murk
slm,,tesadüf sayfalari gezerken gördüm kalipli tatlilarinizi bende yapiyorum bunlri ama anlamadim yagli kagitlara neden sardiniz.....biraz siviyagla yaglayinca bukadar eziyete gerek yok ,,deneyin afiyet olsun...
YanıtlaSilAdsız arkadaşım Ben hazır kalıp kullanmadım kiEğer hazır metal kalıp kullansaydım dediğin gibi yağlayıp kullanmam yeterli olacaktı.
YanıtlaSilMetal kalıp yerine hazır yenilebilir külah kullandım milföyün içinden kolay çıksın diyede yağlı kağıda sardım. Okey...
harika bi sey süper bi düşünce tebrik ediyorum gerçekten maasallah!!
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBir İzmirli olaraka en sevdiğim tatlılardan biridir torpil. Çok güzel olmuş ellerinize ve emeğinize sağlık, Az sonra mutfağa girip yapıcam bu tatlıyı tarif için tşkkr:)) sevgiler...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilMükemmel gözüküyor.Böyle değişik şeylere bayılırım.Sitende çok güzel,emeğine sağlık...
YanıtlaSilBu tarifi deneyenler çok nefis olduğunu söylüyor ama hiç denemek kısmet olmadı. İnşallah bende en kısa zamanda deneyip paylaşmak istiyorum. Sevgiyle
YanıtlaSilCOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR SİTENIZ COK GUZEL EMEĞİNİZE ELINIZE SAĞLIK DENEMEM LAZIM :)AMA BUNU PUDINGLEDE YAPSAK OLMAZMI YADA BÖYLE KREMA FILAN UĞRAŞMASAKDA NORMLA MUHALLEBI YAPIPDA DOKSEK GÜZEL OLMAZMI ?
YanıtlaSilGözde teşekkür ederim güzel düşüncelerin için..
YanıtlaSilKrema çok uğraştırmıyor aslında ama puding kullanayım dersen kıvamının koyu olması gerekir ki külahlara konulunca akmasın..
İYİ AKŞAMLAR BEN ELİF GÖRÜNTÜ SÜPER UĞRAŞTIRICI ŞEYLERİ SEVERİM YALNIZ KALIP OLARAK KULLANDIĞINIZ KULAHLARI PİŞTİKTEN SONRAMI ÇIKARIYOSUNUZ.
YanıtlaSilElif ;külah kalıpları milföyler piştikten sonra çıkarıyoruz..
YanıtlaSilİyi geceler Sevgi Hanım. Ben Yasemin. İç kremanın tarifinde yarım paket çiğ krema yazıyor. Bu ne kreması, hazır pasta kreması falan mı? Onun yerine krem şanti kullansak olmaz mı?
YanıtlaSilYasemin iç krema da kullandığım süt kreması pasta kreması değil markette minik kutularda satılıyor ama olmazsa olmazı değil toz kremşanti de ilave edilebilir tabii..
YanıtlaSilBen yasemin yine :) Peki bir paket milföyden kaç tane çıkıyor? Cuma günü misafirim var, yapmayı düşünüyorum. Daha önce hiç yapmadım, ama tadını biliyorum. Sizinki de pek iştah açıcı görünüyor, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbir sorum var? ben de misafirime yapıcam da, acaba her milföyle olur mu? mesela ben de super fresh milföy var ondan da olur mu ki ?
YanıtlaSilSelda Hanım her milföyle olur olmasına da tanınmış bildik markaları kullanırsanız sonuç daha memnun edici olur .. Süper fresh kullanmadım ama olur herhalde neden olmasın..
Siladsız
YanıtlaSilmerhabalar gerçekten çok güzel gözüküyorlar ellerinize sağlık.Benim bir sorum olacak ben bir gün önceden yapıp ertesi gün kızımın okuluna götürmek istiyorum.Hazırlayıp iç kremasını doldurup dolaba koysam sabahta okula götürsem tadıyla ilgili sıkıntı olurmuSevgiler
Milföy hamuru pişirilince hemen tüketilmesi gerekiyor aksi halde tazeliğini kaybediyor.. Bir gün önceden hazırlayıp iç kremasını koyup dolapta saklamanız dada sonuç aynı olacaktır.. Yani bu güzel lezzet bir gün sonrasında aynı tadı vermez..İçine koyacağınız krema milföy külahları yumuşatır külahtaki o kıtırlıktan ertesi güne eser kalmayabilir..
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilSevgi hanim bigun onceden yapılamıyor mu
YanıtlaSilhep yapıcam güyaaa..
YanıtlaSilcumartesi den yapcam icin hazirliklari cunartesi gunu yapsam olurmu pazar çalışıyorum hemen yumusarmi yada hazir bulundurup sabh korunde kremasini doksemolurmu .birde kullahlar alttan akitmiyor kremayi degil mi. Inst. Veya face sayfaniz varsa takip etmek isterim tesekkurler
YanıtlaSil