21 Mayıs 2010 Cuma

PALYAÇO KÜLAHI (Milföylü Külah Tatlı).....



Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm nihayet uyguladığım bir tarif daha sizlerle..
Görüntüsü kadar lezzeti de enfes olan bir lezzet..
Yaparken biraz uğraştırsa da lezzetinden dolayı iyi ki yapmışım dedirten külahlar bunlar..
**
*
(Resimlerin üzerine tıklarsanız büyüterek daha net görebilirsiniz.)

Sizce nasıl görünüyor ?
Malzemeler
1 paket milföy hamuru
15 adet dondurma külahı
Yağlı kağıt 

İç Kreması İçin
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
Yarım paket çiğ krema 

Yapılışı
Bu külahları hazırlamak için  normalde metal kalıplar var. Bu kalıplar bende olmayınca iş başa düştü .
Metal kalıp yerine dondurma külahlarının üzerine yağlı kağıt sararak kendi kalıplarımı oluşturdum..Yukarıda görüldüğü şekilde..Dondurma külahıda bulamazsanız sadece yağlı kağıttan da kalıp yapabilirsiniz.
**
Milföy yaprakları yumuşayınca merdane ile yarım cm kalınlığında inceltip yukarıdaki gibi
 şeritler halinde keselim.
Hazırladığımız kalıplara bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak düzgün bir şekilde saralım. (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
En üst kısmını biraz  boşluk bırakırsanız hamurlar pişince bu boşluktan tutarak kalıpları hamurların içinden rahatça çıkarabilirsiniz..
Daha sonra hazırladığımız milföy külahlarını fırın tepsisine yerleştirelim. 180 derecede ısınan fırında hafif
kızarana kadar pişirelim. 
  
 
Ben pişer pişmez yavaşça kırmadan kalıpları milföylerin içinden çıkardım..
Külahlar fırında pişerken iç kremayı hazırlayalım..
Sütü, nişastayı, unu bir kaba alıp karıştırarak bir kaç taşım kaynayana kadar pişirelim.
Piştikten sonra vanilya ve şekerini ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpalım..
Çiğ kremayı ekletip biraz daha çırpalım..
Soğuyan külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini hazırladığımız ve soğuttuğumuz iç kreması ile dolduralım.
Bardakların içinde dik bir şekilde buzdolabında iç krema donana kadar bekletelim..
***
Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpelim, içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alalım..
Benim tavsiyem iç kremanın içine meyve parçacıkları da eklerseniz çok daha güzel bir lezzet elde edersiniz..
Bir dahaki sefere o şekilde denemeyi düşünüyorum..
**
Bu Tarifi sevgili Gülcan'ın ev sahipliğini yaptığı 60.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine gönderiyorum... 


Bu da servis tabağımızın son hali ..
                                      Deneyin pişman olmazsınız derim ..

.........................................AFİYET OLSUN.............................

47 yorum:

  1. Mmm... ellerinize saglik, biraz ugrastirici ama sonuc mükemmel görünüyor, emínim cok ta lezzetli olmustur... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. süperrrrrr gözüküyor sınavım biter bitmez yapıcammmmmm

    YanıtlaSil
  3. benim çok severek yediğim ve yaptığım bir pasta .ellerine sağlık sevgicim harika görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem olmuşlar..Eminim tadları da öyleydi ki tabaktakiler de bitmiş..Yapım aşamaları zormuş uğraştırmış ama değmiş :) Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyorlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. MAŞALLAH..Çok emek vermişsiniz..Tek tek ugraşmak kolay değil netıce de lakın ortaya harıka bır lezzet cıkdıgıda aşikar..
    Ellerınıze emeğinize sağlık tarifi de detaylı resımleyıp anlatmışsınız bunun içinde ayrıca Teşekkürler..

    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  7. bence çok harika görünüyorlar muhteşem olmuşlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. SEVGİCİM BU ANSIL BİR GÖRÜNTÜ.HARİKA SÜSLEMİŞSİN.FURKAN VE BERKAN KESİN BAYILMIŞLARDIR.ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  9. Sevgi bunlkar harika görünüyor,eline saglik canim.

    Ben milföyü cok sevmiyorum ve kullanmiyorumda,ama bu tür güzelliklerde kullanmak lazim, bence denemeye deger...

    Ama benim aklim hala sizin pestillerde kaldi!

    sevgiler Istanbul'a...

    YanıtlaSil
  10. Günaydin canim bu ne böyle gözlerimi alamadim tek kelime harika ellerine emeklerine saglik .Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Filiz külahlar uğraştırdı ama sonuç buna değdi..

    Yap karadibikim yap pişman olmazsın..

    Berna biliyorsun o zaman sen bu lezzeti başka söze ne hacet..

    Sevgi sevdalısı yapım aşamaları inan ki zor değil hatta zevkli de biraz zaman aldı..Tabakta kaldı iki tane o da benim tamam daha yemeğin dememle ..
    Dilsuhan ve Dönmez çağlar teşekkür ederim..

    Sevil teşekkür ederim canım biraz uğraştırıyor evet ama buna değiyor..

    Aleyna aynen dediğin gibi oldu İkiside çok beğendiler anne biraz soğut ta tam dondurma gibi olsun diyerek özel istekte bile bulundular..Bi daha ki yapmam da hamurları onlara sardırmayı bile düşünüyrum .

    Serpil bende aslında yıllar oldu milföy kullanmayalı bu tarif için kullandım .Bu tarifin birde kurabiye hamuru ile yapılanı var asıl onu yapmak istiyorum .Bu sadece deneme amaçlı oldu ..
    Bu arada sen İstanbul'a felan gelmezmisin ben sana bu pestillerden taddırmak isterim madem aklında kalmış benim de içimde kalmasın ..
    Bizden sevgilerde size..

    YanıtlaSil
  12. Günaydın Gülcan ,
    teşekkür ederim beğenmene sevindim...

    YanıtlaSil
  13. inanmıyoruum, Sevgicim sağolasın çocukluğumda yediğim ve nasıl yapıldığını bilmediğim bu harika tatlıyı bir anda görünce nasıl sevindim anlatamam. Ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  14. canım ellerine sağlık.sanki biraz uğraşlı ama yemesi çok zevkli gibi görünen bir tarif.
    teşekürler şimdi yayınladım..
    gene beklerim canım sevgiler selamlar

    YanıtlaSil
  15. che belli questi cannoli!!! perfetti e golosi!! complimenti!!

    YanıtlaSil
  16. bende bende denemıstım gecen yaz ben kulahları kagıtan yapıp folyo ıle sarmıstım..
    gercekten cok lezız oluyor ..
    elıne saglık

    YanıtlaSil
  17. Görüntüsü harika bunların. Eminim kendileri de öyledir. Ama kendimde yapacak cesareti göremedim ben :(

    YanıtlaSil
  18. Sevgiiiiii bunlar neeee çok lezzetli görünüyor şimdi önümde olsa tabağın yarısını yerdim (abartmıyorum ha):))
    eline koluna parmaklarına sağlık muhteşem bir görüntü olmuş bayıldım yiyenlere de afiyt bal olsun canım bende külah şeklinde kalıpları var onlara folyo sarıp sonrada milföyleri dolayıp yapıyorum aslında ama uzuuunca bir süredir yapmamıştım şimdi kızım da gördü yapmak şart oldu çok yakında blogda görürsün kalıpların resmini de eklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Ya süper görünüyor gerçekten:)Maşallah valla:)

    YanıtlaSil
  20. Biz İzmirde bu tatlıya Torpil deriz, pastahanelerde satlır ve harikadır tadı. Sizinkilerde muhteşem görünüyor, ellerinize sağlık çok emek vermişsiniz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. ellerine slık çok harik gözüküyorlar

    YanıtlaSil
  22. bundanbir kermeste yemiştim. enfes gercekten. ama cok zahmetliymiş yapımı. sen yapsan ben yesem olmaaz mı :))

    YanıtlaSil
  23. Sirar zevkle yapınca zahmet felan kalmıyoor..Senin kızın küçük onunla beraber yapmak zor olur ama ..
    Ben sana yaparım canım severek..

    YanıtlaSil
  24. Süpersin valla.Ben de o metal kalıplardan memlekette bulmuştum aslında ama 2 tanesimi 4 tanesimi 10 tl.ydi pahalı gelmişti bana.
    Dondurma külahı fiki de süper şeytanın aklına gelmez valla bravo.:)Zaten çok baştan çıkarıcı görünüyor çilekli fıstıklı filan.:)Bizim oralarda gelin tebriği olur.herkes bir çeşit pasta börek getirir masayı donatır gelen giden kahvesini pastasını yer(gelinde tekrar 3 gün saçı başı yapılı evde baş köşede oturur süzülür.)İşte gelen giden de getirenlerin pastalarını yer gider hep beraber.İşte o tebriklerde çok güzel gider mesela bu şık durur.

    YanıtlaSil
  25. GEÇENLERDE BENDE YAPTIM..BİR KAÇ ÇEŞİDİN YANINDA YAPINCA ÖLDÜM BİTTİM..BÖYLE İŞÇİLİKLİ OLANLARA ÖZEL ZAMAN AYIRIP YAPMAK LAZIM ..TADI ÖYLE ÇIKIYOR ÇÜNKÜ..OOK LEZZETLİ AMA...ELİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  26. Şenay bu tarif bir çok yer ve gün için yapılabiir seninde dediğin gibi çk şık ve lezzetli..

    Esraa bu külahları anında yapıp yemek lazım kalınca milföyün hali malum..Ama öyle başka tariflerin yanında bunuda yapayım dersen zor yetiştirebilirsin sende tecrübe etmişsin..Diğerlerini hazırlayacaksın son gün bunu yapacaksınki misafirlerede zaman ayırabilesin di mi?

    YanıtlaSil
  27. good points and the details are more precise than somewhere else, thanks.

    - Murk

    YanıtlaSil
  28. slm,,tesadüf sayfalari gezerken gördüm kalipli tatlilarinizi bende yapiyorum bunlri ama anlamadim yagli kagitlara neden sardiniz.....biraz siviyagla yaglayinca bukadar eziyete gerek yok ,,deneyin afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  29. Adsız arkadaşım Ben hazır kalıp kullanmadım kiEğer hazır metal kalıp kullansaydım dediğin gibi yağlayıp kullanmam yeterli olacaktı.
    Metal kalıp yerine hazır yenilebilir külah kullandım milföyün içinden kolay çıksın diyede yağlı kağıda sardım. Okey...

    YanıtlaSil
  30. harika bi sey süper bi düşünce tebrik ediyorum gerçekten maasallah!!

    YanıtlaSil
  31. Merhaba,
    Bir İzmirli olaraka en sevdiğim tatlılardan biridir torpil. Çok güzel olmuş ellerinize ve emeğinize sağlık, Az sonra mutfağa girip yapıcam bu tatlıyı tarif için tşkkr:)) sevgiler...

    YanıtlaSil
  32. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  33. Mükemmel gözüküyor.Böyle değişik şeylere bayılırım.Sitende çok güzel,emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  34. Bu tarifi deneyenler çok nefis olduğunu söylüyor ama hiç denemek kısmet olmadı. İnşallah bende en kısa zamanda deneyip paylaşmak istiyorum. Sevgiyle

    YanıtlaSil
  35. COK GÜZEL GÖZÜKÜYOR SİTENIZ COK GUZEL EMEĞİNİZE ELINIZE SAĞLIK DENEMEM LAZIM :)AMA BUNU PUDINGLEDE YAPSAK OLMAZMI YADA BÖYLE KREMA FILAN UĞRAŞMASAKDA NORMLA MUHALLEBI YAPIPDA DOKSEK GÜZEL OLMAZMI ?

    YanıtlaSil
  36. Gözde teşekkür ederim güzel düşüncelerin için..
    Krema çok uğraştırmıyor aslında ama puding kullanayım dersen kıvamının koyu olması gerekir ki külahlara konulunca akmasın..

    YanıtlaSil
  37. İYİ AKŞAMLAR BEN ELİF GÖRÜNTÜ SÜPER UĞRAŞTIRICI ŞEYLERİ SEVERİM YALNIZ KALIP OLARAK KULLANDIĞINIZ KULAHLARI PİŞTİKTEN SONRAMI ÇIKARIYOSUNUZ.

    YanıtlaSil
  38. Elif ;külah kalıpları milföyler piştikten sonra çıkarıyoruz..

    YanıtlaSil
  39. İyi geceler Sevgi Hanım. Ben Yasemin. İç kremanın tarifinde yarım paket çiğ krema yazıyor. Bu ne kreması, hazır pasta kreması falan mı? Onun yerine krem şanti kullansak olmaz mı?

    YanıtlaSil
  40. Yasemin iç krema da kullandığım süt kreması pasta kreması değil markette minik kutularda satılıyor ama olmazsa olmazı değil toz kremşanti de ilave edilebilir tabii..

    YanıtlaSil
  41. Ben yasemin yine :) Peki bir paket milföyden kaç tane çıkıyor? Cuma günü misafirim var, yapmayı düşünüyorum. Daha önce hiç yapmadım, ama tadını biliyorum. Sizinki de pek iştah açıcı görünüyor, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  42. bir sorum var? ben de misafirime yapıcam da, acaba her milföyle olur mu? mesela ben de super fresh milföy var ondan da olur mu ki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selda Hanım her milföyle olur olmasına da tanınmış bildik markaları kullanırsanız sonuç daha memnun edici olur .. Süper fresh kullanmadım ama olur herhalde neden olmasın..

      Sil
  43. adsız
    merhabalar gerçekten çok güzel gözüküyorlar ellerinize sağlık.Benim bir sorum olacak ben bir gün önceden yapıp ertesi gün kızımın okuluna götürmek istiyorum.Hazırlayıp iç kremasını doldurup dolaba koysam sabahta okula götürsem tadıyla ilgili sıkıntı olurmuSevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milföy hamuru pişirilince hemen tüketilmesi gerekiyor aksi halde tazeliğini kaybediyor.. Bir gün önceden hazırlayıp iç kremasını koyup dolapta saklamanız dada sonuç aynı olacaktır.. Yani bu güzel lezzet bir gün sonrasında aynı tadı vermez..İçine koyacağınız krema milföy külahları yumuşatır külahtaki o kıtırlıktan ertesi güne eser kalmayabilir..

      Sil
  44. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  45. Sevgi hanim bigun onceden yapılamıyor mu

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...