Geçen akraba günümüzde yaptığım tuzlu kurabiyeler..
Diğer yaptıklarım için buraya bakabilirsiniz..
Diğer yaptıklarım için buraya bakabilirsiniz..
Üstte kolajda şekillendirme aşamalarını gösterdim..
Ben minik simitler şeklinde yaptım siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz..
Ben minik simitler şeklinde yaptım siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz..
Susamlı ve haşhaşlı halkalar..
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sirke
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartmatozu
Mahlep, susam, haşhaş
2 yumurta sarısı üzeri için
Aldığı kadar un
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
Kulak memesi yumuşaklığında olunca hamurumuzu tezgah üzerine alalım.
Ve yukarıda gösterdiğim şekilde halkalar oluşturalım.
Sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ,çörekotu veya haşhaşa bulayalım
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
..............................AFİYET OLSUN..........................
1 paket oda sıcaklığında tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sirke
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartmatozu
Mahlep, susam, haşhaş
2 yumurta sarısı üzeri için
Aldığı kadar un
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
Kulak memesi yumuşaklığında olunca hamurumuzu tezgah üzerine alalım.
Ve yukarıda gösterdiğim şekilde halkalar oluşturalım.
Sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ,çörekotu veya haşhaşa bulayalım
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
..............................AFİYET OLSUN..........................
cok guzel olmuslar
YanıtlaSilEllerine saglik arkadasim..
Bende simit yapiyorum arada sirada ama bu sekilde orgulu yapmamistim.benimkiler duz simit oluyordu :) bundan sonra yanina orgulu olanlari da ekleyecegim..
tarif icin de tesekkurler..
Sevgiler
bellissime!! chissà che buone!! ciao!
YanıtlaSilellerine sağlık sevgicim çok severim bende
YanıtlaSilsevgi bu nasil tevafuk
YanıtlaSilbende bu aksam ekleyecektim bu tarifi bende hafta sonu yaptim daha dogrusu hic bosalmaz kurabiye kutusu cünkü devamli yapiyorum cay yanina .
süüper bir tad.
Ellerine sağlık,yine çok güzel görünüyorlar:)
YanıtlaSilcanımm yine coşturmuşsun vallahi.. ellerine sağlık harika görünüyorlar:))
YanıtlaSilmerhabalar
YanıtlaSilkokuya geldim ohhh mis gibi valla:)
bende eskiden mahleple çok yapardım ama pastahane kurabiyesi gibi şekilli, simit şeklini hiç denememiştim bilirim tadını
eline sağlık çok güzel görünüyorlar
sevgiler