Bazı lezzetler vardır yerinde yenince güzeldir..İşte cezerye de bu lezzetlerden biri.
Türkiye de cezerye denilince Mersin geliyor aklıma ama Mersin'i ne görmüşlüğüm var ne de gitmişliğim ..
Türkiye de cezerye denilince Mersin geliyor aklıma ama Mersin'i ne görmüşlüğüm var ne de gitmişliğim ..
Bu durumda ne yapmak lazım eldeki imkanlarla evde denemek lazım dimi ..
Bizde öyle yaptık pek memnun kaldık..
Gerçi daha önce havuç ile değişik şekilde yapmıştım buradan bakabilirsiniz..
Evde yenilmeden duran elmaları görünce değerlendirmek şart oldu..
Malzemeler
5 elma rendesi (veya 5 iri havuç)
1 su bardağı toz şeker
1 paket sade pötibör bisküvi
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Hazırlanışı
Elmaları yada Havuç kullanacaksanız havuçları rendeleyelim ve toz şeker ile beraber kendi suyunu çekene kadar pişirelim. (Piştiğinde yoğun macunumsu bir kıvamının olması gerekiyor ) Pişen harcımızın içine sıcakken 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım..
Bisküvileri mutfak robotunda ve ya elimizle un haline getirelim ve ceviz, tarçın, 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi ile beraber elmalı( havuçlu) karışıma ekleyip karıştıralım, hatta elimizle yoğurursak kıvamını daha iyi anlarız..
Hazırladığınız karışımdan elimize alıp minik toplar yapalım..İsterseniz top değilde bir borcama bir bütün halinde harcı yayabilirsiniz..Üzerine hindistan cevizini serpip soğuttuktan sonra dilimler halinde servis yapabilirsiniz.
Siz de benim gibi top top yapmayı tercih ederseniz, şekil verdikten sonra hindistan cevizi rendesi ,kakao yada toz fıstığa bulayıp soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz...
**
*
....................................Afiyet Olsun..................................
1 su bardağı toz şeker
1 paket sade pötibör bisküvi
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Hazırlanışı
Elmaları yada Havuç kullanacaksanız havuçları rendeleyelim ve toz şeker ile beraber kendi suyunu çekene kadar pişirelim. (Piştiğinde yoğun macunumsu bir kıvamının olması gerekiyor ) Pişen harcımızın içine sıcakken 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım..
Bisküvileri mutfak robotunda ve ya elimizle un haline getirelim ve ceviz, tarçın, 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi ile beraber elmalı( havuçlu) karışıma ekleyip karıştıralım, hatta elimizle yoğurursak kıvamını daha iyi anlarız..
Hazırladığınız karışımdan elimize alıp minik toplar yapalım..İsterseniz top değilde bir borcama bir bütün halinde harcı yayabilirsiniz..Üzerine hindistan cevizini serpip soğuttuktan sonra dilimler halinde servis yapabilirsiniz.
Siz de benim gibi top top yapmayı tercih ederseniz, şekil verdikten sonra hindistan cevizi rendesi ,kakao yada toz fıstığa bulayıp soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz...
**
*
....................................Afiyet Olsun..................................
annemde cok yapar,ondan bana bende.havucla yapildigini saniyordum isminin cezerye oldugunu yeni duydum. biz havuc toplari diyorduk yani hic degilse ben:)
YanıtlaSilBetül cezeryenin gerçeği havuçla yapılıyor zaten belirttiğim gibi bizde elma çok olunca biraz malzeme değişti ama lezzette kayıp olmadı..Senin dediğin gibi havuç toplarıda denilebilir çünkü cezeryenin aslı Mersinde..
YanıtlaSilsevgicim gene döktürmüşsün sunumun ne kadar şık olmuş
YanıtlaSilCezeryeye bayılırım,nefis gözüküyor elinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık Sevgi..sunum cok guzel görunyor lezzetde emınım guzeldır
YanıtlaSilMinik minik pek de şirinler ..
YanıtlaSilEllerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
Döktürmüşsün gene :) Ellerine sağlık, eminim tadı enfestir.Havuç ve elma ile hiç denemedim,genelde puding ve bisküvi ile yapıyorum ben.Bunuda deniycem en kısa zamanda :)
YanıtlaSilNeval ,Canan,Tülin,Sevil teşekkür ederim güzel yorumlarınız için...
YanıtlaSilEmine bende hiç pudingli olanını duymadım değişik olsa gerek..
havuca bayılıyoruz sahi neden denemedim ki ben cezeryeyi teşekkürler
YanıtlaSilellerinize sağlık