Amasra denilince akla balığından önce salatası gelmeliymiş onu anladık ...
Amasra da tüm salatalar süslü..
Yöre halkının söylediğine göre içinde en az 20 adet malzemenin olması gerekiyormuş..
Başka yerlerde de bu salatayı yiyebilirsiniz belki ama gerçeğini sadece Amasra da yiyebilirsiniz..
Bizde salatayı bize sunan garsonumuza sorduk salatanın püf noktası nedir diye ....
Anlattığına tarife göre isterseniz sizde evde kendi salatanızı yapabilirsiniz..
Malzemeler
Salatalık, domates,
Havuç, kuru ve yeşil soğan
Marul,kıvırcık, kırmızı lahana,
yeşil ve kırmızı biber, piyaz
Çükündür(kırmızı pancar kökü turşusu ve suyu),
roka, turp, semiz otu, mısır taneleri
Maydonoz, dere otu, Nane,
Karışık turşu(salatalık,lahana,domates,biber vs)
Sos malzemesi : Hakiki zeytinyağı - limon - sirke - tuz
Yukarıdaki sos malzemelerini aynı miktarlarda bir şişeye alıp, üzerine tuzu ilave
ettikten sonra çok iyi çalkalamak gerekiyor.
Yapılışı
Salatayı belirtilen malzemeleri kullanarak keyfinize göre hazırlayın..
Daha sonra sosu ile buluşturun. Garsonun belirttiğine göre salataya asıl lezzetini veren onların tabiri ile çükündür yani pancar turşusunun suyu imiş..
Son olarak çok değişik şekillerde süsleyin.
Çünkü Amasra salatalarının ilk göze çarpan özelliği aşağıda ki gibi birbirinden değişik süslemeleri
Pancar kökü turşu için burada ki tarife bakabilirsiniz..
...............................Afiyet olsun.......................
Amasra da tüm salatalar süslü..
Yöre halkının söylediğine göre içinde en az 20 adet malzemenin olması gerekiyormuş..
Başka yerlerde de bu salatayı yiyebilirsiniz belki ama gerçeğini sadece Amasra da yiyebilirsiniz..
Bizde salatayı bize sunan garsonumuza sorduk salatanın püf noktası nedir diye ....
Anlattığına tarife göre isterseniz sizde evde kendi salatanızı yapabilirsiniz..
Malzemeler
Salatalık, domates,
Havuç, kuru ve yeşil soğan
Marul,kıvırcık, kırmızı lahana,
yeşil ve kırmızı biber, piyaz
Çükündür(kırmızı pancar kökü turşusu ve suyu),
roka, turp, semiz otu, mısır taneleri
Maydonoz, dere otu, Nane,
Karışık turşu(salatalık,lahana,domates,biber vs)
Sos malzemesi : Hakiki zeytinyağı - limon - sirke - tuz
Yukarıdaki sos malzemelerini aynı miktarlarda bir şişeye alıp, üzerine tuzu ilave
ettikten sonra çok iyi çalkalamak gerekiyor.
Yapılışı
Salatayı belirtilen malzemeleri kullanarak keyfinize göre hazırlayın..
Daha sonra sosu ile buluşturun. Garsonun belirttiğine göre salataya asıl lezzetini veren onların tabiri ile çükündür yani pancar turşusunun suyu imiş..
Son olarak çok değişik şekillerde süsleyin.
Çünkü Amasra salatalarının ilk göze çarpan özelliği aşağıda ki gibi birbirinden değişik süslemeleri
Pancar kökü turşu için burada ki tarife bakabilirsiniz..
...............................Afiyet olsun.......................
Çok güzel görünüyor,ellerinize,gönlünüze sağlık
YanıtlaSilCici ramazanlar :)
ne güzel cicili bicili.
YanıtlaSilhain sevgi iftar saatinden önce çekilir mi bu ?
YanıtlaSilCafe PePela teşekkür ederim size de hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSilBerna gerçekten cici
Aşkolsun yani nevalciğim fikir verelim dedik hain mi olduk. Akşama sen de yap fena mı.. :))
Cok ilginc bir salataymis gercekten ,bilmiyordum,süslemeler harika dogrusu,Amasra'yi görmek sart oldu artik,ben zaten düsünüyordum...
YanıtlaSilGezi notlarinda harika,ne iyi etmissiniz,bizim yerimizede gezmis oldunuz,ailecek hayirli Ramazanlar dilerim...
Yemede yanında yat dersem abartmamış olurum sanırm. O ne güzellik... festival gibi olmuş:)
YanıtlaSilEmeğinne sağlık.
Sevgiler...
çok güzel görünüyor salata sevgiciğim..:))
YanıtlaSilgüzel de ben nasıl kaçırmışım amasrada bu salatayı ona takıldım:)) birdahakine görmeden ve yemeden gitmemmmm..
selamun aleykum.hos geldin sevgi ablam.ramazanla beraber geldin:)
YanıtlaSilsalata enfes gorunuyor.olsada yesem:)
masallah nee guzel yerleri gezmissiniz,resimler cok guzel.
rabbim tuttugunuz oruclarinizi kabul eylesin.hayirli ramazanlar diliyorum.:)
ANLAYAZAMsIN TEŞEKKÜRLER canım sende hoş geldin..
YanıtlaSilNasılsın? durumun nasıl merak ediyorum seni aslında.Kaç aylık oldu?
duana hepimiz adına amin diyorum .Hayırlı ramazanlar..