25 Ağustos 2010 Çarşamba

Pilav Üstü Enfes Tavuk....



Biz ailece bu ikiliyi çok seviyoruz..
Bilmeyen yapmayan yoktur sanırım.
Özellikle de mevlit türü toplantıların vazgeçilmez ikramıdır sanırım..
Pilavımız normal pilav bir espirisi yok yani.
Asıl lezzet tavuk kısmında,
 tavuk baharatlar limon suyu ve sarmısak rendesi ile çok daha lezzetli bir hale getiriliyor bu şekilde...   

Malzemeler
Pilav İçin
2 su bardağı pirinç (30dk ıslatılmış)
3 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz

Tavuk İçin
1 bütün tavuk göğsü (haşlanıp didiklenmiş)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 diş sarımsak
1limon suyu
tuz, karabiber,
isot yada pulbiber,
köri, kimyon ve kekik

Hazırlanışı
Pilav için tencereye sıvıyağı koyup kızdıralım.
Islattığımız ve suyunu süzdüğümüz pirinçleri tencereye koyup sıvıyağ da karıştırarak pirinçler şeffaflaşıp tane tane olana kadar kavuralım...
Pirincimize, tuzunu ve tavuk suyunu ekleyip tereyağını ilave edelim ve önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca da kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar pişirelim.....
Pilav suyunu çekip pişince 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Bu arada da tavuğumuzu kavurup hazırlayalım..
***
 Haşlanmış tavuğumuzu ince ince didikleyelim .
Didiklediğimiz tavuğumuzu kavuracağımız  tavamıza alalım..
Yarım çay bardağı sıvı yağımızı tavuğun üzerine döküp kavurmaya başlayalım.
Bu arada baharatlarımızı, limon suyumuzu ve sarımsak rendemizi de ekleyip çok açık olmayan ocakta 10 dakika kadar alt üst ederek kavuralım..
Pilavla beraber sıcak sıcak servis edelim..

Yanında bir bardak ayranla çok uyumlu olacaktır..
Bu tarif  Sevgili mintininmutfagi.blogspot.com'a gidiyor..

................................Afiyet Olsun............................

17 yorum:

  1. off nasıl canım istedi sevgiciğimm ne kadar güzel görünüyor öyleeee:))))

    YanıtlaSil
  2. Benim çocuklar da bayılıyorlar bu yemeğe.

    YanıtlaSil
  3. Size katılıyorum gerçekten enfes gözüküyor,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Bugünkü mönümüz sayende belli oldu,sagolasin...Ellerine saglik Sevgicim.

    YanıtlaSil
  5. ARKADAŞIM BU İKİLİYE BEN DE BAYILIRIM.ENFES YAPMIŞSIN ELLERİNE SAĞLIK.TARİFİN HEMEN ETKİNLİKTEKİ YERİNİ ALDI.İSTEDİĞİNDE YİNE KATILABİLİRSİİN.SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten enfes. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
    Hayırlı iftarlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  7. Pilav üstü tavuğu çok severim, Sevgi abla yine döktürmüşsün amaaa:))

    YanıtlaSil
  8. ne güzel resimler öyle,,off off..nefis görünüyor bencede..

    YanıtlaSil
  9. Sevgicim, minticiğimde gördüğüm bu tane tane pirinçlerin büyüsüne kapılıp geldim :) pilav ustası olduğun belli canım afiyet şifalar olsun.

    YanıtlaSil
  10. Sevgicim, minticiğimde gördüğüm bu tane tane pirinçlerin büyüsüne kapılıp geldim :) pilav ustası olduğun belli canım afiyet şifalar olsun.

    YanıtlaSil
  11. Enfes görünüyor,bu yemeğe kim hayır diyebilir:)
    Afiyet,bereket,muhabbet olsun..

    YanıtlaSil
  12. Supppper olmuş! Sabah iftara mən də hazırlayacam! Çox gözəl görünür ;)

    YanıtlaSil
  13. DUYGU
    YAPTIM, YEDİM, BEĞENDİM :) ELLERİNİZE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  14. merhaba sevgi hanım sizde benim gibi pilavı tel şehriyeli yapıyorsunuz ocakta 1 bütün tavuk haşlanıyor sos ölçülerini 2 katınamı çıkarsam yoksa bu ölçü yeterli gelirmi sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Bütün tavuk miktar olarak daha fazla tabiiki ben tavuğu didikledikten sonra genelde tadına bakarak baharatları ve yağını ilave ediyorum..
    Yağ oranı taddığınız da tavuklar ağzınıza kuru gelmeyecek..
    Sarmısak ve limonsa direk hissedilmeyecek kıvamda oluyor..
    Köri Ve kekik esas tadı verenlerdir abartmadan yine belirttiğim gibi kavururken tadına lütfen bakın..
    Tel şehriyesiz pilav düşünemiyorum sade yada arpa şehriye bana göre değil sanırım..Afiyet olsun size de..

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...