19 Ekim 2010 Salı

Kavurarak KISIR Nasıl Yapılır?



Kısır sevmeyenimiz pek yoktur sanırım..
Biz de de büyük küçük ailece herkes çok severek yiyor..
Kısırı bir de bu şekilde kavurarak deneyin derim.
Islatılarak yapılan kısıra göre daha lezzetli ve daha tane tane olduğunu sizde göreceksiniz..
Tek fark biraz daha uğraştırıyor ve kavurmadan dolayı belki de kalorisi az daha artıyordur..
***
Islatarak yaptığım kısır tarifi ise burada..

Malzemeler
2.5 su bardağı kısırlık bulgur
2 çay bardağı sıvıyağ
1 iri kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
6-7 dal taze soğan
çeğrek demet maydanoz
1 adet salatalık
6-7 adet kıvırcık
2 limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
 tuz, karabiber, yenibahar
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
İsterseniz kornişon turşu

Yapılışı
Kısırlık bulguru yıkayalım .İyice suyunu süzelim.
Soğanı çok küçük doğrayalım sıvıyağda geniş ve yayvan bir tencerede kavuralım.
Salçaları da ilave edip 3-4 dakika daha kavururalım.
Yıkadığımız kısırlık bulgur kavurduğumuz soğanlı salçanın üzerine döküp kavuralım.
Bu arada ara ara limon suyu dökerek kavurmaya devam edelim, kavurdukça bulgurumuz limon suyu sayesinde yumuşayacaktır.. Tuzunu ilave edelim. Limon suyu bitince bulgurunuz yumuşamadı ise ara ara su ilavesi ile kavurmaya devam edin.
Sarmısaklarımızı çok ince rendeleyerek ilave edelim..
Bu kavurma işlemi aşağı yukarı 15 dakika kadar sürüyor..
Bulgur yumuşayınca soğuması için kenara alalım.
Yeşilliklerimizi de ince ince doğrayalım.
Soğumuş olan  kısırımıza ,doğradığımız yeşilliklerimizi ve kalan baharatlarımızı ,
nar ekşisini de ekleyip karıştıralım.
  Afiyetle servis edelim...

-----------------------***------------------------

9 yorum:

  1. Teşekkürler, denemek üzere not aldım..

    YanıtlaSil
  2. Kısır sevmeyen çoktur sanırım ben de çok severim fark etmez kavurarak yada sıradan :) yeter ki kısır olsun.
    Ellerine sağlık canım.....

    YanıtlaSil
  3. kısır olsun da farketmez bana tatlı arkadaşım.ellerine sağlık pek güzel olmuş.ben bir kere kavurmuştum o da biraz fazla ıslattığımödan dolayı suyunu çeksin diye.yani kazayı telafi etmek için.seninkini ayrıca deniycem canım

    YanıtlaSil
  4. konu kisirsa kalorisini hic hesaba katmam.Kavurarak ta yapicam bir daha ki sefer.
    Tesekkurler Sevgicim Ellerine saglik
    Sefa

    YanıtlaSil
  5. sevgicim kısıra bayılırım.bir daha böylesini deneyeceğim.güzel yorumun için teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Sevgicim ben soğan ve salçayı kavuruyorum sadece.Bu şekilde de ilginç olmuş.Ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık, bayılırım kısıra...

    YanıtlaSil
  8. Güzel oluyor mu yapan oldumu bu kısıri

    YanıtlaSil
  9. Bende şimdi yaptım bir kaç kişi kavurarak yap demişti, çok güzel oldu tarif için teşekkürler 😊

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...