Kısır sevmeyenimiz pek yoktur sanırım..
Biz de de büyük küçük ailece herkes çok severek yiyor..
Kısırı bir de bu şekilde kavurarak deneyin derim.
Islatılarak yapılan kısıra göre daha lezzetli ve daha tane tane olduğunu sizde göreceksiniz..
Tek fark biraz daha uğraştırıyor ve kavurmadan dolayı belki de kalorisi az daha artıyordur..
***
Islatarak yaptığım kısır tarifi ise burada..
Malzemeler
2.5 su bardağı kısırlık bulgur
2 çay bardağı sıvıyağ
1 iri kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
6-7 dal taze soğan
çeğrek demet maydanoz
1 adet salatalık
6-7 adet kıvırcık
2 limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz, karabiber, yenibahar
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
İsterseniz kornişon turşu
Yapılışı
Kısırlık bulguru yıkayalım .İyice suyunu süzelim.
Soğanı çok küçük doğrayalım sıvıyağda geniş ve yayvan bir tencerede kavuralım.
Salçaları da ilave edip 3-4 dakika daha kavururalım.
Yıkadığımız kısırlık bulgur kavurduğumuz soğanlı salçanın üzerine döküp kavuralım.
Bu arada ara ara limon suyu dökerek kavurmaya devam edelim, kavurdukça bulgurumuz limon suyu sayesinde yumuşayacaktır.. Tuzunu ilave edelim. Limon suyu bitince bulgurunuz yumuşamadı ise ara ara su ilavesi ile kavurmaya devam edin.
Sarmısaklarımızı çok ince rendeleyerek ilave edelim..
Bu kavurma işlemi aşağı yukarı 15 dakika kadar sürüyor..
Bulgur yumuşayınca soğuması için kenara alalım.
Yeşilliklerimizi de ince ince doğrayalım.
Soğumuş olan kısırımıza ,doğradığımız yeşilliklerimizi ve kalan baharatlarımızı ,
nar ekşisini de ekleyip karıştıralım.
Afiyetle servis edelim...
-----------------------***------------------------
Islatarak yaptığım kısır tarifi ise burada..
Malzemeler
2.5 su bardağı kısırlık bulgur
2 çay bardağı sıvıyağ
1 iri kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
6-7 dal taze soğan
çeğrek demet maydanoz
1 adet salatalık
6-7 adet kıvırcık
2 limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz, karabiber, yenibahar
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
İsterseniz kornişon turşu
Yapılışı
Kısırlık bulguru yıkayalım .İyice suyunu süzelim.
Soğanı çok küçük doğrayalım sıvıyağda geniş ve yayvan bir tencerede kavuralım.
Salçaları da ilave edip 3-4 dakika daha kavururalım.
Yıkadığımız kısırlık bulgur kavurduğumuz soğanlı salçanın üzerine döküp kavuralım.
Bu arada ara ara limon suyu dökerek kavurmaya devam edelim, kavurdukça bulgurumuz limon suyu sayesinde yumuşayacaktır.. Tuzunu ilave edelim. Limon suyu bitince bulgurunuz yumuşamadı ise ara ara su ilavesi ile kavurmaya devam edin.
Sarmısaklarımızı çok ince rendeleyerek ilave edelim..
Bu kavurma işlemi aşağı yukarı 15 dakika kadar sürüyor..
Bulgur yumuşayınca soğuması için kenara alalım.
Yeşilliklerimizi de ince ince doğrayalım.
Soğumuş olan kısırımıza ,doğradığımız yeşilliklerimizi ve kalan baharatlarımızı ,
nar ekşisini de ekleyip karıştıralım.
Afiyetle servis edelim...
-----------------------***------------------------
Teşekkürler, denemek üzere not aldım..
YanıtlaSilKısır sevmeyen çoktur sanırım ben de çok severim fark etmez kavurarak yada sıradan :) yeter ki kısır olsun.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.....
kısır olsun da farketmez bana tatlı arkadaşım.ellerine sağlık pek güzel olmuş.ben bir kere kavurmuştum o da biraz fazla ıslattığımödan dolayı suyunu çeksin diye.yani kazayı telafi etmek için.seninkini ayrıca deniycem canım
YanıtlaSilkonu kisirsa kalorisini hic hesaba katmam.Kavurarak ta yapicam bir daha ki sefer.
YanıtlaSilTesekkurler Sevgicim Ellerine saglik
Sefa
sevgicim kısıra bayılırım.bir daha böylesini deneyeceğim.güzel yorumun için teşekkürler
YanıtlaSilSevgicim ben soğan ve salçayı kavuruyorum sadece.Bu şekilde de ilginç olmuş.Ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilEllerine sağlık, bayılırım kısıra...
YanıtlaSilGüzel oluyor mu yapan oldumu bu kısıri
YanıtlaSilBende şimdi yaptım bir kaç kişi kavurarak yap demişti, çok güzel oldu tarif için teşekkürler 😊
YanıtlaSil