Erişte bizim kışlık hazırlanan yöresel tadlarımızın başında gelir...
Bu yaz sağolsun annemle kışlık olarak hazırladık.
Malum kışa girdik ,kullanma zamanı gelmiştir dimi dostlar..
Eriştenin çorbasını(erişte sulusu) da makarna şeklinde yapılanını da çok severim..
Normalde makarna şeklinde olanında erişte makarna gibi yapılır, haşlanır süzülür ve yağ ile kavrulur...
Bu şeklinde ise pirinç ilave ediyoruz..
Gelelim lezzetli pirinçli eriştemizin tarifine..
Malzemeler
4 su bardağı erişte
Yarım su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
Haşlamak için 6 su bardağı su
Yapılışı
Tenceremize suyumuzu alalım ,tuzumuzu ilave edelim su kaynamaya başlayınca pirincimizi ilave edelim.
Pirinçler yumuşamaya başlayınca eriştelerimizi ilave edelim. Benim kullandığım erişte ev yapımı olduğu için kalın değil ve çabuk haşlanıyor..
Eğer hazır erişte kullanırsanız haşlanma süresi uzayabilir.
Erişte de yumuşayarak haşlanınca bir süzgeçten süzelim..
Eriştemizi sıcak sıcak bir servis tabağına alalım..
Sıvı yağ ile tereyağını küçük bir tavada kızdıralım ve eriştemizin üzerine,
her tarafına yayılacak şekilde dökelim..
Ve afiyetle yiyelim...
Sevgiler.............
sevgicim ellerine sağlık çok güzel olmuş yavrularına şifa olsun inş.
YanıtlaSilİstanbulda olduğuna sevindim umarım birgün güzel bir etkinlikte görüşebiliriz
sevgiler
Mmmm... Ellerinize saglik... Nefis görünüyor...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım harika görünüyor.Pilavlı hiç denememiştim.
YanıtlaSilKesinlikle sevginizi katmışsınız çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilellerine sağlık, nefis olmuş.
YanıtlaSilOoo değişik olmuş,çok severim böyle tatları.
YanıtlaSilEllerine,gönlüne sağlık :)
bayılırım erişteye. ellerine sağlık
YanıtlaSilvay sevgi kardeş nerelerdesin ? merakta kaldık
YanıtlaSilNefis bir görüntü, ellerine saglik.
YanıtlaSilHic eriste yapmadim ama yapmak lazim...
Sevgiler...