14 Ocak 2011 Cuma

Portakal Soslu Kek Tart................



İşte geldim burdayım,
 uzun uzun aralar vermek adetim oldu dimi bu bir kaç aydır.
Kusuruma bakmıyorsunuzdur biliyorum..
Eksik olmayın ziyaretlerinizi hiç aksatmıyorsunuz beni ziyaret ettiğinizi biliyorum ,
iyi ki şu istatistik sayfası var...
Bebiş ve ben iyiyim Allaha şükürler olsun,3 ayımız kaldı dualarınızı eksik etmezseniz sevinirim..
***
Bu arada ben güzel lezzetler yapmadım mı ,yaptım tabi vakit buldukça paylaşmaya çalışıyorum inşallah..
Portakal ,mandalina mevsim itibari ile bol bol tüketebileceğimiz meyvelerin başında biliyorsunuz..
Portakallı kek,kurabiye,sütlü tatlı hepsi de enfes lezzetler..
İşte bende kek,sütlü tatlı ve portakallı sosu  bir arada olan bir kek tart yapmayı düşündüm...
İyi de yapmışım buram buram portakal kokan bir tartım oldu..
Normal kıvamdaki sert tartlar yerine böylesini daha çok seviyorum..
Bence görüntüsü bile yeter diye düşünüyorum .
Siz ne dersiniz?..... 


Sosun rengi ne kadar doğal değil mi?
Meyveyi mevsiminde kullanmak bu anlamda çok önemli...  


Malzemeler

Kek  için
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket Kabartma tozu
1 paket vanilya vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Normal kek kıvamı olacak kıvamda, un (3 su bardağı kadar)

Krema için
3 su bardağı  süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya

Portakallı sos için
2 su bardağı  portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı 
Öncelikle kek tartımızı burada ki gibi hazırlıyoruz..
Kekimizi fırından çıkarınca biraz dinlendirelim. Bu arada sütlü kremamızı hazırlayalım. Bunun için krema malzemelerini, vanilya ve şeker hariç bir tencerede iyice karıştıralım ve ocak üzerinde kaynayana kadar pişirelim.  Kremamız kaynayınca ocaktan alalım ve vanilya ve şekerini de ekleyip,
 5 dakika kadar mikserleyelim. Daha sonra kremayı kekimizin üzerine eşit şekilde yayalım..
Portakal sosumuzu bu aşamada hazırlayabiliriz..
Sos malzemelerimizi de yine karıştıralım ve ocak üzerinde koyulaşana kadar pişirelim..
Vee soğumuş olan kremamızın üzerine dökebiliriz artık..
Üzerini isteğinize göre (fındık fıstık ,hindistan cevizi )süsleyebilirsiniz..
Benim portakalım kalmadığı için portakal dilimleri ile süsleyemedim ama o şekilde daha da güzel olacaktır..

.......................Afiyet Olsun........................ 



16 yorum:

  1. çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım keke portakal ve portakal suyu çok yakışıyor

    YanıtlaSil
  2. portakallı lezzetleri çok seviyorum.ellerine sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım
    harika görünüyor....
    Portakal keke çok yakışıyor ....
    Etkinlik devam ediyor.........
    Sevgiler......

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik, ayrica gozun adin insallah kucagina almak nasip etsin Rabbim. Beni unuttun ama :((

    YanıtlaSil
  5. kek harika görünüyor.ellerinize sağlık.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  6. hayırlı cumalar.kek süper görünüyor. alabilsem bir dilim ne güzel olurduu

    YanıtlaSil
  7. selamun aleykum:)

    ohh ne guzel.afiyet bal olsun.yarasin size:)tembellikten birsey yaptigim yok,hazir olsada yesem simdi bu tarti:)

    ablam az kalmis,cogu gitmis.banada 5 haftacik kaldi.hayirlisiyla bir dogursaydik:))ben simdiden iflas bayragini astim.hic birsey yapamiyorum,yedi bitirdi beni bu bebek:)))

    rahmana emanetsiniz.hayirlis gunler diliyorum.

    YanıtlaSil
  8. canımm baya bir yol aldınız.. hayırlısı ile inşallahh:)
    kendine dikkat et:)
    tartın nefis görünüyor..
    sosun doğal rengine ben de hayran kaldım:)

    YanıtlaSil
  9. cokozel bırsey olursa evet ucretlı ama sade bısı ıstersen ucretsız yaparım ne ıstedıgını soylersen elımdekıler dogrultusunda yaparım

    YanıtlaSil
  10. Harikasin Sevgi,yine süper bir görüntü süper bir lezzet,Allah`tan senin icin kolay bir dogum diliyorum canim,bir mahsuru yoksa ismi ne olacak cici kizin? sevgiler...Tarif icin tesekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Nesli ve lezzet sarayı sizde bendensiniz anlaşılıyor portakal severleriz.

    Minişlerimin anneciği teşekkür ederim .Seni unutmadım olurmu öyle şey ama bu sıralar ben biraz yoğunum galiba .

    Sevda ve gökçe hanımlar teşekkür ederim keşke bende ikram edebilseydim ne güzel olurdu..


    Anlayamazsın Rabbim ikimize de yardım etsin ,evet senin az süren kalmış darısı bana inşallah sağlıkla sıhhatle..

    Denizciğim dikkat ediyorum canım dikkat ettiğim içinde böyle uzun uzun aralar veriyorum iyi olmuyor sanki dimi ?

    Sevgili Eda cevap verdiğin için teşekkür ederim..

    Serpilciğim amin canım.İsim konusu henüz netleşmedi ama önerilere de açığım aslında .Senin minik kuşun nasıl maşallah çok tatlı..

    YanıtlaSil
  12. İYİ AKŞAMLAR BEN YİNE BOLU DAN ELİF KEKİ BUGÜN YAPTIM ÇOOOK GÜZEL OLDU.AMA BEN TART KALIBINA DEĞİLDE BORCAMA YAPTIM YİYENLERDE ÇOK BEĞENDİ.YALNIZ Bİ SORUM OLACAK ARTIK PORTAKAL MEVSİMİ GEÇİYO BUNUN ÜSTÜNDEKİ SOSU HAZIR MEYVE SULARIYLA YAPSAK(KAYISI GİBİ)NASIL OLUR GÜZEL OLURMU?SÜPERSİNİZ SAYENİZDE BİR SÜRÜ YENİ ŞEYLER ÖĞRENİYORUM.EMEĞİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  13. Elif borcamla da olur tabii neden olmasın ama tart kalıbında tart şeklini alınca sunumda o şekilde değişik oluyor..
    Üzerindeki sosu portakal dışında başka meyve sularıyla da hazırlayabilirsin tabii neden olmasın..
    Ama tavsiyem sağlık açısından hazır meyve suyu kullanma...

    YanıtlaSil
  14. İyi günler sevgi hanım ben Elif bu tarifi geçen sene denedim yorumda da yazdığım gibi çok güzel oldu o zaman tart kalıbım yok tu borcama yaptım ama yeni tart kalıbı aldım inşallah tekrar yapmak istiyorum yalnız bi sorum olacak.bu malzemenin hepsini mi döküyorsunuz yoksa yarısını ayırıyor musunuz?tart kalıbı biraz ensiz olduğu için bu kekte çok kabaran bi kek gerçi tarifte yarısını kullandım diye yazmışınız ama yinede emin olmak istedim .Lafı fazla uzattım sanırım kusura bakmayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim tart hamurunu kalıbın yarısına gelecek şekilde dök fazzla kalırsa minik muffin kalıplarında değerlendirebilirsin.. Seninde belirttiğin gibi tart kalıbı eni dar derin olmayan bir kalıp kalıpla eşit şekilde dökersen hamuru içi tam pişmeyebilir..

      Sil
  15. Yorumuma cvp yazdığınız için çok teşekkür ederim.sayenizde yeni tarifler öğreniyorum Allah razı olsun sizinle tanışmayı çok isterdim.yeni resimler paylaşmışınız tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum.Hergün sitenize girip acaba bugün değişik birşeyler varmı diye bakıyorum emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...